Reklama

Reklama

The New Adventures of Tarzan

  • USA Tarzan in Guatemala (pracovný názov) (viac)

Recenzie (3)

Chajimwitz 

všetky recenzie používateľa

Další slavný sportovec v roli Tarzana.Tentokrát špičkový hráč amerického fotbalu a držitel stříbrné olympijské medaile a světového rekordu ve vrhu koulí Bruce Bennett (vl.jm.Herman Brix).Film je ke své škodě mizerně sestříhán a místy působí dost zmateně,přesto se domnívám,že H.Brix zahrál svoji roli bravurně (dokonce bych řekl,že líp než slavnější J.Weissmuller),a to prý i bez dublerů a kaskadérů.Mě osobně se film dost líbí.Film je též uváděn pod názvem Tarzan and the Green Goddess (Tarzan a zelená bohyně) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Na to, o jak staré dílo se jedná, je zde parádní práce se zvířaty, ale ještě zajímavější mi přišly letecké záběry, které jsou velmi povedené. Tohle není Tarzan, který by mě dovedl zaujmout dlouhodobě, ale to kouzlo starého filmu je zde velmi silné a velmi dobré, takže působí příjemným dojmem. A pořád se na to dobře kouká. ()

Reklama

Wade W. 

všetky recenzie používateľa

Najväčší rozdiel oproti Weissmüllerovmu Tarzanovi je dospelejšie uchopenie tohto charakteru a väčší dôraz na románovú drsnosť príbehov. Tvorcovia sa snažili vrátit postavu bližšie k jeho románovej predlohe preto tu je Tarzan konečne zobrazený ako normálne hovoriaci inteligentný človek ktorého síce vychovali opice v Afrike, no naštastie ho objavil belgičan D'Arnot a navrátil do civilizácie. A keďže po určitom čase D'Arnot havaroval s lietadlom niekde v Guatemale, rozhodne sa ho zachrániť. Je dobré spomenúť odvážne scény na lianách (reálnejšie vyzerajúce než Weissmüllerovo cirkusové číslo, čiže do očí bijúce skákanie za pomoci druhého človeka v kostýme gorily ) a bojové scény s leopardmi a tigrami, pri ktorých je jasné že pri nich musel v tej dobe zahynúť nejaký ten kaskadér(čo je nepriamo zdôraznené titulkami hneď na začiatku filmu). Jedinou výtkou môže byť množstvo dlhých záberov na okolitú krajinu, ktorými je film v určitých miestach umelo naťahovaný. Film je možné vzhliadnuť v dvoch častiach na youtube - The New Adventures of Tarzan a Tarzan and the Green Goddess. ()

Galéria (29)

Reklama

Reklama