Reklama

Reklama

Dobrý dinosaurus

  • Česko Hodný dinosaurus (viac)
Trailer 3

Mladý apatosaurus Arlo si spokojne nažíva so svojou rodinou až do dňa, keď sa nešťastnou náhodou stratí v divočine. Civilizovaný a bojazlivý Arlo nie je zvyknutý na život v prírode. Jedinou oporou mu je divoký jaskynný chlapec Spot, s ktorým sa spriatelí. Na cestách drsnou, ale prekrásnou divočinou sa Arlo so Spotovou pomocou naučí čeliť svojmu strachu a zistí, že je schopný veľkých činov. (Saturn)

(viac)

Videá (28)

Trailer 3

Recenzie (299)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Storm provides ... Neprávom podceňovaná Pixarovka, ktorá akurát prišla v nevhodný čas hneď po neuveriteľne nápaditom a originálnom Inside Out. The Good Dinosaur je oproti tomu oveľa tradičnejší animák – rozprávka omnoho viac zameraná na tých menších a príbehovo tak nijako zvlášť originálna a viac menej ponúka iba tuctovú dobrodružnú story o ceste za domovom. Musí to však byť zákonite zle? Nemyslím si! Všetko ostatné tu totiž funguje ako v tradičnej pixarovke. Postavy, ktoré si je možné obľúbiť po pár scénach, veľmi príjemná hlavná línia o budovaní vzťahu medzi dvomi odlišnými charaktermi - kde sme to už videli? Toy Story, Up, Finding Nemo a ani dinosaurus s malým neandertálskym chlapcom nie sú výnimkou, výborná animácia - prvotriedna, až fotorealistická animácia prostredia a všetkej krajiny navôkol v kontraste s veľmi jednoducho animovanými dinosaurami bez jediného detailu, občasný slušný humor nielen pre deti, ale aj pre dospelých (zhulený stav, odtrhnutá hlava chrobáka) a hlavne to nikdy nepadne do vyslovene hlúpych vôd a opäť tu bez problémov fungujú emócie, prevažne v krásne dojemnej záverečnej pätnásť minútovke. Mať to od začiatku na starosti jeden skúsený režisér mohol byť aj z Dobrého dinosaura ďalší animovaný kult. Bohužiaľ, pričasto je vedieť problémová produkcia počas ktorej sa vystriedalo niekoľko režisérov, pretože film sa jednu chvíľu snaží o dospelejší humor, druhú o úplne detinský a než by budil dojem súdržného celku je skôr rozsekaný na jednotlivé úseky z ktorých keby sa ľubovoľne zostrihalo, tak by v konečnom dôsledku nijak nenarušili celý dej (napríklad celá scéna s tyranosaurami ). Nehovoriac o podivne a narýchlo useknutom závere. Vo výsledku tak ponúka Dobrý dinosaurus síce tuctový príbeh, ale v každom smere je to opäť veľmi milý a príjemný animák. Nie najlepší, ani jeden z najlepších, ale stále dobrý Pixar, resp. omnoho lepší než rutinné pokračovania Monsters alebo Cars bez štipky nápadu. Inside Out z rovnakého roku je síce úplne iný level, ale s tým sa tu evidentne ani nikto merať nechcel a po nevýrazných traileroch som od Dinosaura čakal oveľa väčšiu pohromu. Pixar si však stále drží štandard, akurát tentoraz v oveľa jednoduchšom, no emotívne rovnako silnom podaní ako je od neho zvykom. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Pixar maratón sa pomaly ale isto blíži k zdarnému koncu a je teda čas, aby sme si niečo povedali o filme "The Good Dinosaur". Keď som ho videl prvýkrát v kine, tak som bol z filmu okey a považoval som ho za slabšiu Pixarovku. Neviem či za to môže fakt, že diváci v kine boli trošku nedisciplinovaní a nemohol som si film poriadne užiť, ale to nejdem rozoberať. Pointa je taká, že na mňa film urobil dojem, že je okey. No keď som si ho dnes pozrel znovu, popravde, je to o niečo lepšie ako som si pamätal. Okey, nebudem tvrdiť, že ide teraz o animovanú klasiku. Príbeh je predsa len dosť predvídateľný, videli sme ho veľakrát a sú tu scénky, ktoré sú absolútne ukážkový príklad toho, že tu máme klišé. A okrem toho dizajny našich zelených brontosaurov nie sú úplne najlepšie. Ale keď si to všetko dáme bokom, tak je to film, na ktorý sa mi pozeralo veľmi dobre. Pozadia a animácie spravené na nich sú absolútne nádherné. Skoro by som veril, že to natáčali v skutočných exteriéroch a vyzerajú vynikajúco. Na to sa môžem dívať stále. Náš hlavný hrdina Arlo je celkom dobrá postava a som rád, že sa počas svojej cesty musí niečo naučiť. Úvod filmu je trošku ako keď som pozeral už dávno "The Lion King, ale nijako zvlášť mi to nevadilo. Plus skutočne predstavuje Arlovho otca Henryho. Mám rád celú časť, kde sú prítomní Tyranosauri. To stojí za to vidieť a plus sú to moje obľúbené postavy filmu. Takže keď sa na ne film sústredí, je to super. Vizuálne sa mi páčia aj scénky so svetluškami. Pekne sa na to pozerá. A záver filmu tiež patrí medzi schopné a dobre spracované. Rovnako aj hudba. Hudba vo filme je nádherná. Keď si dám teda dokopy pre a proti, myslím si, že Pixar urobili dobrý film. Určite sa to nechytá na iné ich klasiky, ale nebránim sa pozrieť sa na tento film aj v budúcnosti. Hodnotenie: B ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nie je to až taká strata času, ako by sa snáď podľa hodnotenia mohlo zdať. Zo začiatku milé, miestami úsmevné, neskôr viac vážnejšie a ku koncu aj posmutnelé. Myslím, že na túto rozprávočku treba tú správnu náladu. Dievčatám sa však páčilo. Príbeh o tom, čo by sa mohlo stať, keby meteor minul našu planétu a malý jaskynný chlapec by sa skamarátil s dinosauríkom, ktorý hľadá cestu domov. 70/100 ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nemastný neslaní príbeh. Personifikovanie zvierat mi nevadí ak sa to drží nejakých pravidiel. A zároveň záleží aj na zápletke. Meteorit nespadol na zem a tak je možné aby dinosauri stretli človeka. Ten je považovaný za zviera zatiaľ čo dinosauri farmárčia a pasú dobytok. WTF?? Neverím že toto vyprodukoval Disney. Aj samotný Dinosaurus z pred niekoľkých rokov pôsobil omnoho viac rozprávkovsky a výpravnejšie ako tento mix. Skoro žiadny dinosaurus sa tam na seba nepodobá a mám pocit, že to bolo robené naozaj pre najmenších. Čo sa odráža aj v štýle humoru aj dramatických scén. Nič prekvapivé. Našťastie to ale nerobí z dospelých debilov.. len treba pristúpiť na hru, inak sa bude jednať o neznesiteľný zážitok. Hlavne pre krik hlavného Dinosaura. Ten je tam fakt skoro furt. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

obrovské zklamání,které je navíc umocněné tím,že něco podobného dokázali stvořit u Pixaru.Standardně nádherná animace je tady vyvážena naprosto sterilním,jednoduchým a v jádru hloupým příběhem,který bych do pixaru nikdy neřekl.Výsledek pak není ani vtipný,ani smutný,ale prostě jen divný a většinu času nudný.Upřímně doufám,že další pixarovka bude geniální pecka,protože tohle napravit dá dost práce...40% ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (15)

  • Filmaři chtěli, aby si hlavní lidský hrdina Spot mohl sedat na nohy jako to dělají psi. Museli proto upravit anatomii jeho těla. (D.Moore)
  • Pro prostředí, v němž se film odehrává,  se tvůrci inspirovali pohořím Teton Range na severozápadě Spojených států amerických. (D.Moore)

Súvisiace novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (viac)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (viac)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (viac)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (viac)

Reklama

Reklama