Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na-mi má na prvý pohľad dokonalý život hrdinky z telenovely. Má krásny byt, úspešného muža, nádhernú dcéru. Že by však bola skutočne šťastná, sa povedať nedá. Možno aj preto sa podujme splniť prianie kamarátky zo školských čias, aby dala znovu dokopy „dievčenskú skupinu“ Sunny pomenovanú podľa piesne Bobbyho Hebba. Nová „misia“ je pre ňu únikom z rutiny do úžasných 80. rokov. Rokov, v ktorých žila Južná Kórea povstaním v Kwandžu, prvým odporom proti vojenskému režimu. Rokov, v ktorých bolo úplne najdôležitejšie mať kamarátky, tašku Nike alebo Adidas, vedieť sa biť a kreatívne obmieňať nadávky a urážky vrhané na nepriateľské dievčenské gangy. Kombinácia retro atmosféry, detského pohľadu na významné domáce dejinné udalosti, vyvažovanie sentimentality humorom podľa osvedčených a stále platných pravidiel a famózna Shim Eun-kyung ako malá Na-mi vám dajú zabudnúť na to, čo o histórii, móde a slangu tejto krajiny neviete. Sunny ich prepája s univerzálnymi detailmi vzťahov a spomienok tak, že si nájde divákov snáď všade. Veríme, že aj u nás. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (31)

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Vtipné. V Ázii spravia aj teenagersky film ako akčný biják. A to je veľké plus. Akčné scény sú na celom filme najlepšie. Vtipný je aj soundtrack. Problém mám s dejom. Strácal som sa v množstve postáv. Je to viac-menej sled epizód a aj tie sa ešte dosť rozbiehajú, čo spôsobuje strácanie pozornosti, najmä keď nie všetky humorné scény sú rovnako kvalitné. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Jedná se o druhou nejlepší asijskou komedii, kterou jsem viděla. Na prvním místě stále zůstávají moji oblíbení Průšviháři. A jelikož jsou tyto dva filmy od stejného režiséra, tuším, komu za to vděčíme. Konečně začínám jejich humor pořádně chápat. Postavy jsou dokonale vybarvené, takže jsem měla pocit, že je už nějakou dobu znám. Propojení přítomnosti a minulosti včetně výběru hereček se také povedlo. Finální taneček rozhodně neměl chybu. Nikdy jsem ještě neviděla korejské "holky" takhle rozjeté..bravoooo! 4,5* ()

Reklama

Dragoni 

všetky recenzie používateľa

Naprosto praštěný feel good biják s parádní hudební kulisou u kterého se dvě kamarádky rozhodnou dát dohromady po 25letech starou partu ze svých středoškolských let. Velmi příjemný film, kde se minulost a současnost lehce prolínají, ale i o tom že život není procházka růžovým sadem, ale na přátelé se vždy můžete spolehnout. Pro mě jeden z nejlepších koreských filmů roku 2011. 95% ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

"Sunny" je ve všech ohledech ukázkový snímek pro současnou jihokorejskou kinematografii. Na jedné straně představuje další doklad triumfu středně nákladných snímků, které čistě na základě scenáristických a hereckých kvalit lákají davy diváků. Ale současně dává vhled do společnosti definované povrchností a umělostí. Vyprávění o ženě v domácnosti, která se vrací ve vzpomínkách do doby dospívání, je rozkročené mezi současností a flashbacky do 80. let. Zatímco minulost je v pelíškovském stylu naivizována, současnost ač zdánlivě zatížená problémy jako jsou životní zklamání či rakovina v pokročilém stádiu má podobu fantazie z lifestylového magazínu. Korejská společnost se tak ukazuje jako společnost růžových brýlí, kde pravicová diktatura je viděna jako doba apolitické nevázanosti, zatímco současnost je stylizována do pouze zdánlivě tíživé, ale při tom laskavě komfortní soapopery. Nelze se pak divit, že žena umírající na rakovinu je zde schopná i v pokročilém stádiu nemoci mlátit drzé školačky po hlavách značkovou kabelkou a vypadat jako výstavní modelka. Jako divácká ukolébavka je "Sunny" dokonale funkční i odporné zároveň. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrá juhokórejská komédia. Má dosť dobrý príbeh o žene, ktorá má skvelú rodinu, ale aj tak cíti, že jej niečo chýba a že žije skôr pre iných, než pre seba. Ale keď sa znovu stretne so svojou výbornou kamarátkou z čias základnej školy, ktorá ale trpí ťažkou chorobou a už jej nezostáva moc času, rozhodne sa znovu spojiť starú partiu siedmych dievčat, spolu s ktorými tvorila skupinu Sunny a znovu začať skutočne žiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, po celý čas je film rozdelený na dve línie, súčasnú a školskú, kedy sa dievčatá zoznámili a spriatelili, obe fungujú aj samostatne, ale predsa len sa dopĺňajú a postupne vyvíjajú, takže to najlepšie funguje ako celok. Spočiatku ma to ale dosť sklamalo, nevedel som sa do toho dostať, obe línie mi prišli až príliš obyčajné, bez nejakého lepšieho nápadu a ani som nepociťoval výraznejší potenciál do budúcna, takže som bol pripravený len na priemerný zážitok, no ten sa nakoniec ani zďaleka nekonal. Niekedy po tretine filmu mi to už sadlo skvelo, zrazu si ma plne získali obe línie, aj keď tá z minulosti predsa len trochu viac, chválim ich prepojenosť, hlavne v niektorých priamych momentoch, získa to takú mimoriadne príjemnú atmosféru, ktorá je síce od začiatku filmu, ale sadla mi až neskôr, nájde sa tu plno skvelých scén rôznych typov, celé je to také hravé a milé a kvalita ide prakticky stále hore, takže veľká spokojnosť. Po humornej stránke som dosť spokojný, síce v prvej tretine ma aspoň trochu pobavila len jedna scéna, no potom ich počet rapídne pribudne, pochváliť musím hlavne perfektne podanú demonštráciu, na ktorej sa koná aj boj dvoch dievčenských skupín, alebo pomsta šikanujúcim dievčatám v súčasnej línii, no toto je jeden z mála filmov, kde ma bavilo aj využívanie vulgarizmov, bežne ich moc nemusím, ale tu je to často tak vtipne podané. Herecké obsadenie je skvelé, vzhľadom na počet dôležitých postáv, po sedem kamarátok v oboch líniách a viacero vedľajších postáv samozrejme nedostane každá až tak moc priestoru, no bavili ma prakticky všetky. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, tak toto môžem s čistým svedomím označiť za žánrovú špičku, perfektný vizuál, množstvo skvelých nápadov po obrazovej stránke, perfektné dosadenie hudby do jednotlivých scén, už si neviem predstaviť, ako by to mohlo byť lepšie. Škoda, že tá prvá tretina ma až tak moc nebavila, ale ten zvyšok je perfektný a tomu by som samostatne dal asi aj plné hodnotenie, určite si to ešte časom pozriem. 79% ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama