Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí hlboko mentálne retardovaní magori New Kids Turbo z holandského zapadákova Maaskantje znova prichádzajú na scénu, tentoraz ako New Kids Nitro. Spolu s magormi zo susedného zapadákova Schijndel spoločne bojujú proti novému nepriateľovi - živým mŕtvolám zombie, ktoré im vyjedajú okruh najlepších priateľov.
Partička piatich kamarátov z holandského mestečka Maaskantje - Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie a Barrie - sa dostane do vážneho konfliktu s obyvateľmi susedného zapadákova Schijndel. Vojnu však ukončia vo chvíli, keď musia spojiť svoje sily v urputnom boji proti novému spoločnému nepriateľovi - živým mŕtvolám, ktoré im postupne zabíjajú najlepších priateľov. Vo veľkej vojne proti zombie sa dementom vymknú ich bojové akcie spod kontroly a nastane malá vidiecka apokalypsa. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (70)

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Nuže...Nitro je od Turba krokom späť. Zatiaľ čo jednotka, bola pomerne neopozeranou zábavkou, v ktorej bolo miestami cítiť záchvev geniality, dvojka varí už z videného. Viac demencie, viac nadávok, horšie načasovanie vtípkov a sílenie scén, ktoré v podstate ani nie sú smiešne. Rozdiel prichádza v prímesi, ktorá nemusí chutiť každému, no mne zašmakovala...zombie. Záverečný masaker bol v pohode, bavil som na niektorých absurditách a taktiež ma tešil grindhouseovský filter. Uvidíme, či sa do Maskantje ešte niekedy vrátime (osobne by som proti nebol). ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Miestami sú New Kids Nitro rovnako dobrou paródiou, ako Turbo komédiou. Problém je v zmene prístupu, na ktorý nebol pripravený každý, a keď to najlepšie z Turba proste absentuje, pôsobí to ako prvý diel - s rovnakými postavami, s rovnakou debilitou, akurát bez väčšiny humoru. "Naprosté popření prvního dílu." píše TaxiDriver. Nezostáva než súhlasiť, len či to nebol zámer, že? ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Znova dementi v plnej paráde i plnými ústami tých najsprostejších a najvulgárnejších slov. Vtipných momentov a vydarených hlášok je tu podstatne menej, napriek tomu , že v spojení so zombie tématikou by som to nečakal. Najviac mi chýbal "vedúci" dementov - vodič kamiónu (Túú, túúúú...) z prvého dielu. Ten maskot sa tu síce objaví, ale zahlási iba trápnu vetu "Páči sa mi..." Rovnako ako prvý diel i tento mix debility znesie všetky druhy hodnotení. Dlho som váhal i ja. Už, už som dával 2* a v tom prišiel najvydarenejší fór - mamin pohreb...Tento vtipný moment to posunul k veľmi slabým, ale predsa 3 *. 50%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

K dumání o návštěvě Nizozemska mne nedonutily tulipány v Keukenhofu ani projížďka na loďce v ulicích Amsterdamu. Důvodem je tradičně fotbal, ale nikoli Ajax, PSV či Feyenoord, nýbrž derby Maaskantje Vs Schijndel. Jen tam se dá najít největší koncentrace osob disponujících lékařskou diagnózou F73 (hluboká mentální retardace) na metr čtvereční. Kdo přežil bez následků předešlé NK Turbo, ten je připraven na nejhorší, kterého se mu dostane v míře vrchovaté. Ostatním doporučuji projekci jen po předešlé konzultaci s psychiatrem. ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko mi jednička nepripadala zas taká výnimočná ako poniektorým, od pokračovania som nejaké obzvlášť prehnané očakávania nemal. To ani zďaleka. Bol som iba zvedavý, či si tí dementi z Maaskantje dokážu udržať aspoň aký taký status nevšednosti či svetlej výnimky (medzi primitívnymi "wannabe" komédiami podobného rázu) alebo už naplno skĺznu do trápnemu nevkusu. No a ono to podľa mňa dopadlo tak pól na pól. Miestami ma opäť pobavili svojimi prakticky nulovými zábranami a nekorektnosťou, na druhej strane to miestami bolo naozaj prehnané, zbytočne trápne. Snaha o prekonanie laťky tu bola zjavná, škoda že si na to zvolili nie práve najšťastnejšiu taktiku spraviť to čo najviac nechutné a brutálne. Na vcelku originálne a svieže Turbo sa to teda nechytá, obsahová stránka je ešte o level stupídnejšia (v zlom slova zmysle), lenže sklamaný v konečnom dôsledku zas až tak nie som. Opäť sa totiž opäť našlo aspoň zopár svetlých momentov, pri ktorých sa človek zasmeje aj keby nechcel. Dvakrát však New Kids úplne stačilo, viac už netreba. 2/5 ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • K filmu natočila speciální hudební videoklip německá skupina Scooter. (korbitch22)
  • Modrobiela vlajka s červenými srdiečkami, ktoré však srdiečkami v skutočnosti vôbec nie sú, pretože sú to kvety žltého lekna, je vlajkou holandskej provincie Frízsko. Túto vlajku používa aj najslávnejší miestny futbalový klub SC Heerenveen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama