Reklama

Reklama

Nebíčko v papuľke

(relácia)
Rodinný
Slovensko, 2011, 30 min

Réžia:

Jaroslav Vojtek

Kamera:

Noro Hudec

Účinkujú:

Jaroslav Žídek

Obsahy(1)

Televízny gastronomický bedeker. Cez osobnosť šéfkuchára Jaroslava Žideka spoznáme výnimočné, ale aj obyčajné miesta a ľudí. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (19)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Veľa krát som sa tu už pomerne kriticky vyjadril k reláciam, ktoré sa zaoberajú varením. V dnešnej dobe sa z toho stal moderný, populárny formát, ktorý sa vysiela prakticky v každej televízii. Varí hoci jaký ťulpas, skrachovaný herec, či pochybná celebrita. Každý chce ukázať svoje kulinárskej umenie. Väčšinou to skončí v odpade. V tomto prípade som však príjemne prekvapený. Známy šéfkuchár Jaroslav Žídek je v mojich očiach rešpektovaným majstrom vo svojom odbore. Príprava jedla je jeho životné poslanie. Umí to. Taktiež sa mi páči aj koncept tejto relácie. Televízny gastronomický bedeker. Poďte precestovať Slovensko s Jarom Žídekom a jeho špecialitami. Určite vám bude chutiť. Budete mať „Nebíčko v papuľke“. *** ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Je tam istá "feel good atmosféra", ale miestami to pôsobí značne kuriózne (Jiŕí Žídek kvázi "romanticky" variaci na dvojplatničke uprostred lúky, kde ho otravujú včely, osy, muchy, vietor, spievajú mu do toho vtáky, hrozné horko...). Hlavný problém vidím v tom, že Žídek je sympaťák len na prvý pohľad. V skutočnosti som z neho ale mal dojem, že pod povrchom dobráckeho medveďa drieme niečo temné, niečo, čo sa zákerne pretvaruje a v civile, keď tam nie je kamera, je to škaredé, nepríjemné, samoľúbe, egocentrické a zlé. Sorry. ()

Reklama

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Tak toto sa mi páči. Časti, ktoré som videl ma úplne nadchli. Ako napríklad posledná, keď šéfkuchár navštívil Myjavu, kde varil staré špeciality a popri tom navštívil všetky významné usadlosti na kopaniciach. Ako pálenicu, mäsiareň s vyše 100 ročnou tradíciou, farmu a mnohé ďalšie. Nie len že im spravil skvelú reklamu, zároveň aj vyzdvihol staré slovenské tradície upadajúce bohužiaľ do zabudnutia. ()

Marina111 

všetky recenzie používateľa

No áno, nápad takýmto spôsobom predstaviť rázovitosť slovenskej kuchyne nebol zlý, ale, prepánajána, prečo musí sprievodcu v tomto gastro-kultúrnom programe robiť Jaroslav Žídek ? Nie, nepochybujem o jeho kuchárskych schopnostiach, ale prečo musí práve ON, Čech, a navyše ešte ani nie veľmi sympatický, robiť Slovákom čosi ako lektora ? Nechápte ma zle, Čechov ako národ mám rada, ale to neznamená, že by nejaký musel byť ustavične dosadzovaný do slovenských programov. U nás hádam nie je dosť odborníkov ? Ale moje antipatie nepramenia len z tohto faktu ... No načo sa zbytočne pozastavovať nad každým detailom, ktorý ma počas tých niekoľkých sledovaní priviedol k názoru, že Nebíčko musím hľadať inde ... ()

cure 

všetky recenzie používateľa

Klobúk dole pred tvorcami. Úžasná, krásna kamera na úrovni skutočne kvalitných dokumentárnych filmov. Sympatický Židek s nadhľadom a humorom komunikuje s miestnym obyvateľstvom, predstavuje zaujimavosti a krásy Slovenska a pritom navarí niečo jednoduché a inšpiratívne zároveň. Veľká pohoda ide z relácie, vidieť že tvorcovia presne vedeli čo chceli dosiahnuť a tiež ako sa to má robiť. Bodaj by sa točilo viac takýchto kvalitných relácií. Podobná ale menej kvalitná relácia : Vo štvorici po Slovensku. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama