Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Girard (OLIVIER GRUNER), bývalý veterán války v Perském zálivu, je členem Taktického Neutralizačního Týmu, soukromé armádní jednotky, pracující pro jistou společnost, která nemá daleko k nezákonné činnosti. Účelem jednotky je úkladná likvidace nepohodlných osob, což začne Alex brzy tušit. Když jsou při jedné takové akci zabiti nevinní civilisté, rozhodne se Alex odejít a poskytnout důkazy o existenci jednotky médiím. Zaměstnavatel společnosti ale nehodlá nic takového připustit a vyšle za Alexem zabijácké komando, vedené jeho rivalem Milesem (ERIC ROBERTS). Alex, který býval nejlepším v týmu, se ale nehodlá vzdát jen tak... (lycan)

(viac)

Recenzie (8)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Olivierom Grunerom. Má dosť dobrý príbeh o príslušníkovi špeciálnej vojenskej jednotky, ktorá robí nie práve legálnu činnosť pre jednu spoločnosť, čo sa mu moc nepáči a keď pri jednej akcii dôjde aj k smrti civilistov, rozhodne sa odísť, pričom so sebou má aj dôkazy o zločinoch spoločnosti a žije si v mieri so svojou snúbenkou v príjemnom malom mestečku. Ale keď je jeho úkryt odhalený a bývalí spolubojovníci si po neho prídu, musí znovu vyraziť do akcie. Spracovanie mohlo byť aj o niečo lepšie, ale som s ním spokojný. Po úvodnej vojenskej dvadsaťminútovke sa dej prenesie do mestečka, kde síce takmer úplne zmizne akcia, ale je to príjemne podané a pozerá sa na to dobre, pričom zaujme aj viacero iných postáv a potom opäť poteší dynamická záverečná fáza. Pár detailov mi tu síce prekáža, ale skutočne sú to len detaily a tak dojem zo zvyšku nepokazia. Akcie nie je až tak moc, ale aspoň tá je celkom slušná. Je len priemerne natočená a nie moc nápaditá, ale aspoň je prehľadná a obsahovo je na tom dobre. Úvod prinesie dve vojenské akcie s dostatkom strieľania a nejakým tým výbuchom a potom si okrem jednej barovej bitky treba na akciu počkať až na poslednú tretinu filmu, kde sklame menší počet vojakov, takže o nejakej výraznejšie akcii sa tu hovoriť nedá, ale aj tak poteší pár súbojov jeden na jedného vo vojenskom štýle a trochu toho strieľania. Keďže je tu akcia vojensky ladená, tak by som určite ocenil viac ručných likvidácií a ešte nejaký ten súboj, ale aj takto sa na to dobre pozerá. Herecké obsadenie je celkom slušné, Olivier Gruner v hlavnej úlohe, ktorému sa vojak dá určite uveriť a navyše je tu ten správny sympaťák, ktorý sa násiliu snaží vyhýbať, takže sa mu dá fandiť, celkom dobre sú na tom aj záporáci, Eric Roberts v menšej úlohe a dobré vedľajšie postavy, ako snúbenka alebo šerif. Réžia a technická stránka určite mohli byť aj lepšie, ale vo svojej kategórii nesklamú. T.N.T. určite nie je žiadny akčný hit, ale ja som spokojný, dobrý príbeh, slušné tempo, dobre pozerateľná akcia a ani obsadenie nie je zlé. Kto vie, čo od toho čakať by určite nemal byť sklamaný. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 73%. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ale jo docela to uslo zadna megapecka ale Gruner je solidni kopac ma to nenarocnou stopaz dobre to odsejpa reziser co to zpunktoval neni zadna elita ale jediny co by se mohlo na tomto mega jednoduchym filmu zkazit je akce a k tomu nastesti nedoslo takze solidni prumer dalo se na to koukat ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Akcne becko z cias, ked este tieto filmy nevyzerali podfinancovane a rezirovali ich zrucni a kompetentni remeselnici. Zapletka je primitivna, ale divak chape kam cely cas smeruje bez toho, aby si klepal na celo nad imbecilnymi zvratmi. Akcie je dostatok a je v oldschool style. Chlapik v maskacoch s gulometom striela do protivnikov, auta vybuchuju vo velkom a nezabudnu pri tom robit pôsobive vyvrtky. Budovy vybuchuju v tesnej blizkosti unikajuceho hrdinu. Chlapik sa snazi udrzat na streche zbesilo iduceho auta, chlapik sa zapletie do zbytocnej bitky v bare v ktorej vymlati cele osadenstvo, atd, atd, atd. Proste kopa obohratych scen jak v akcii tak aj v zapletke. Tretiu hviezdicku filmu nedam lebo ma akcia v ziadnom ohlade neohurila. Jej prevedenie je take standardne a bitky mi dokonca pripadali slabe. Pomale a nenapadite. Ale hlavne na mna vôbec nefunguje charizma Oliviera Grunera. Kondicku (velmi nebezpecne slovo, kedze preklepnut sa ku kundicke je tak lahke) sice mal solidnu a snad sa vedel aj lepsie bit ako ukazal v tomto filme, ale jeho charizma ja nulova a frantikovsky prizvuk neznesitelny. S inym akcnym borcom (schvalne nepisem hercom) by som mozno pridal aj malilinkatu tretiu hviezdicku. Ale asi by to bolo nefer. Tento typ filmu je uz dnes za zenitom pokial nemate 12 rokov fyzicky alebo aspon mentalne. 4/10. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Slaboduchy scenar, taka odreagovacka, dobre sa na to pozera, mozog treba ale poslat na dovolenku. Chudak Sniper18, ten dava vysoke hodnotenia aj Segosovym "klenotom". 30 % ()

nanamarak1 

všetky recenzie používateľa

Průměrný akční bembéčko. Akce ujde, nějaký to vybuchlý auto, klasa. Oliver Grumbác je celkem sympaťák, k tomu dobré obsazení vedlejších rolí ( Sam ‚‚Flash Gordon‘‘ Jones, Eric Robertek, Kane ,,Jason‘‘ Hodder a David ,,Strýček Sam‘‘ Fralick (s nechutným knírkem a svetrem )). Trojec ()

Reklama

Reklama