Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bola majetkom ešte rodu Romanovcov. Táto drahá starožitnosť však teraz z Moskvy zmizla. Honba, ktorá sa zmiznutím odštartovala privádza Jamesa Bonda (Roger Moore) na stopu tým, ktorí sa o starožitnosť uchádzajú najusilovnejšie. A ako muž s dobrou intuíciou tuší, že za prípadom sa skrýva oveľa viac, ako pár miliónov dolárov. Je tu totiž šialený ruský generál Orlov, ktorý chce zaútočiť na Nemecko, aj keď jeho nadriadení sú zásadne proti. Lenže Orlov je príliš tvrdohlavý, aby sa nechal len tak odradiť. Kľúčovým ťahom v operácii bude získať si dôveru krásnej ženy s tetovaním chobotničky. Bond je na takéto misie predsa expert... (RTVS)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (340)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Plusy: skvelý Roger Moore, Chobotnička, Kabir Bedi, skvelé využitie lokácií (India), fajnová akcia a napätie (India), konečne došlo aj na komoušov ... Mínusy: nudná akcia a napätie (Nemecko), nevyužitie lokácií (Nemecko), suchý úvod na Kube ... Celkovo by som to zhodnotil asi takto: Bolo na čase posunúť sa ďalej, v poslednom diele sa James Bond tápal v serióznosti a chcelo to nejaké oživenie. Zo začiatku to síce vyzeralo dosť mdlo, ale hneď čo sa to presunulo do Indie začala zábava. Bohužiaľ záver v Nemecku je opäť priemerný. Veľmi slabých - ale stále - 80%. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Indický Bond absolútne splnil moje očakávanie - exotická india, krásne dievčatá sporo odeté, klobásový nemci - fantastické akčné scény - na danú dobu a hlave Q sa zapája do akcie viac ako obvykle. Osobne veľmi spokojný, napriek faktu, že Moorea za akčného hrdinu po tejto Bondovke rozhodne nie som schopný akceptovať. Už pri For Your eyes only bol starý, ale tu je to na ňom doslova vidieť. Beží s posledných síl, hlavne vlaková scéna a nemôžem si pomôcť chýba mu mladický elán takého Conneryho. Ale aj napriek tomu Glen výnimočne zvládol réžiu a prekonal sám seba a o to ide nie? o prekonávanie starých praktík a pozeranie sa na nesmrteľného Bonda. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

#13 - Pokiaľ sa v predchádzajúcich bondovkách s Mooreom dala zastrieť jeho staroba, ktorá bola najviac cítiť v akčných scénach, scenárom alebo naopak, tak tu to bohužiaľ neplatí. Kabir Bedi určite po toľkých kladných záchranách v roli Sandokana nie je až tak vhodný do role záporáka, opakom je Berkoff. Bondgirl ja azda najnevýraznejšia a scenár je na svoju dĺžku až príliš jednoduchý. Ale Bonda ako klauna a stopára sa oplatí vidieť. 65%. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

007__č.13__Určitě ne špatný příspěvek do bondovské série. Prostředí daleké Indie je příjemné, akční scény jsou nápadité, některé znamenité, při té závěrečné s Bondem přichyceným na letadle je k vidění úžasný kaskadérský výkon. První problém filmu se ale jmenuje Roger Moore. Samozřejmě po šestapadesátiletém herci nemohu vyžadovat nějakou výraznou fyzickou prezentaci, ale pokud potřebuje doubla i na zhruba pětimetrový sprint (což je výrazně vidět v jedné scéně), je něco špatně. Svůj matný pohyb Moore vždy spolehlivě kompenzoval nadhledem a suchým humorem, ale toho se bohužel v Chobotničce dočkáme po hříchu málo. Druhým problémem je pak mně krajně nesympatický hlavní záporák bez potřebného padoušského charismatu. Přesto všechno celkem solidní podívaná. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Stále Bond nechápe, že netreba sa uhýbať guľkám, pretože zomrieť nemôže, stále prírodné zákony nehrajú v jeho cirkusovom fikčnom (tentoraz doslovne) svete žiadnu úlohu, stále má aj napriek (alebo práve preto?) úspech u žien. Prečo teda tentokrát hodnotím vyššie? Pretože raz za čas treba byť veľkodušný a viac oceniť drobné nápady pri akčných scénach. Tých je tu neskonale a najmä úvodná dvadsať minútovka ma potešila zo všetkých mooreovských sekvencií najviac. Nemecko už tak príťažlivé ako India nie je, vlaky tam ale ako všade inde sú rýchle a zbesilé a pokiaľ by vám porušovanie gravitácie nestačilo, počkajte si na záverečné momenty v/na/pod lietadle/om. ()

Galéria (138)

Zaujímavosti (40)

  • Když jeden z kompliců prorazí stěnu akvária a chobotnice se mu přilepí na obličej, jedná se o odkaz na o čtyři roky starší film Vetřelec, kdy se facehugger přisaje na tvář jednoho z astronautů – Kanea (John Hurt). (Jan.Kanak)
  • Ve filmu parkrát zazní označení "Majetek dámy", originále "The Property of a Lady", což je název "bondovské" povídky od Iana Fleminga. (cheyene)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama