Reklama

Reklama

Fun Fur?

  • angličtina Dying for Fur - Inside the Chinese Fur Trade (viac)
všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
Švajčiarsko / Čína, 2005, 14 min (Director's Cut: 6 min)

Réžia:

Mark M. Rissi

Hrajú:

Donald Broom

Vyšetrovatelia z organizácie Swiss Animal Protection v utajení preskúmali kožušinové farmy v čínskej provincii Che-pej. Ihneď bolo jasné, prečo sú farmy chránené pred zrakmi občanov. V Číne totiž neexistujú žiadne regulácie a normy, ktorými by sa mali riadiť majitelia fariem. Chovatelia môžu vlastniť a zabíjať zvieratá akokoľvek sa im zachce. (whack)

(viac)

Recenzie (7)

Dragoni 

všetky recenzie používateľa

Děsivá ukázka nehumálního chovu, zabíjení a zacházení se zvířaty určenými pro celosvětový kožešinový průmysl. nehumální zabíjení, stahování z kůže zaživa, polomrtná zvířata Nejdrsnější dokument o kožešinovém průmyslu v Číně. Video ke zhlédnutí ZDE PART 1 | ZDE PART 2. ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Nezisková organizácia Schweizer Tierschutz STS (Swiss Animal Protection SAP) v roku 2005 šokovala celý svet hororovými zábermi barbarského zabíjania líšok, psov, noriek a psíkov medvedíkovitých na čínskych kožušinových farmách. Aktivisti natočili skrytými kamerami šťahovanie psíkov medvedíkovitých z kože zaživa, zabíjanie psov hádzaním o zem, a iné formy brutálneho týrania. Dokument má 14 minút, jeho údajná 6 minútová verzia je len video zostrih bez komentára a bez rozhovorov. Nebolo veľa neziskoviek, ktorým sa podarilo dostať až sem, ale viem, že v Číne natáčala aj PETA. Schweizer Tierschutz STS boli v Číne aj o 4 roky neskôr a priniesli druhý dokument, Děsivý průmysl v Číně. Riskovali väzenie aby ukázali svetu, čo malo ostať skryté. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Tohle by chtělo Heroda, aby si rovnou vzal na starost malé Číňánky, kteří by chtěli pracovat na kožešinové farmě. Těm současným by stačilo usekat jenom ruce. Že jsem krvelačná? Já? Tak se podívejte, co dělají oni! ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Prečo celý svet tieto brutálne barbarstvá ignoruje? Prečo v Číne každý deň v agónii umierajú milióny zvierat? Kedy s tým už zbytok sveta začne niečo robiť? Vážne je Čína tak všemocná, že všetci sklápame zrak a držíme huby?! Aký to národ je schopný takého barbarstva? Dúfam, že jedného dňa za to kruto zaplatí! ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Nezvykle brutalni, chapu, ze na mistni pomery maji tihle reznici kralovske mzdy, jejich agrese a zpusob zabijeni je ovsem alarmujici. Utopie, ale v kazdem butiku, kde prodavaji tyto luxusni kozesiny by mel bezet tento film. Hlavne, ze Americane rozdavaji embarga na vsechny strany, ale tohle jim nevadi... Holt, penize az na prvnim miste. ()

Reklama

Reklama