Reklama

Reklama

Žena se nastěhuje k výstřednímu zoologovi, aby mu pomáhala s výzkumem. Když ale vědec zmizí, jeho opice začnou být pěkně agresivní. (Netflix)

Recenzie (27)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Franklin natočil hodně dobrý film, a zároveň takový nezvyklí. Vraždící opice bych se nebál říct jsou poměrně častým jevem ve světě hororu, jmenujme třeba Shadow of Kilamajro nebo Kongo. Tady je vše uděláno trochu jinak, tahle opice není jen tak obyčejná ale je zatraceně chytrá a toho později začne využívat. Je to sice takový bizarní film ale je prostě dobrý, sice hodnotím jen 3*, ale zatraceně silnýma. A plus k tomu má naprosto dokonalej hudební doprovod. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak toto mam rad - rozburene more, hned vedla zamok ci kastiel ci co to bolo, film sa odohrava v UK, takze nechybaju ani ich dedinky. no a do toho pokusy na opici, ktore sa ale vymknu kontrole. Elizabeth Shue bola vyborna, Terence Stamp /Teorema/ mi tu nic nehovoril. No a zase LiVentura nesklamal, ten asi neda dohromady ucelene suvetia, ktore logicky na seba nadvazuju a davaju uceleny smysel. Ako vzdy ostal len pri slaboduchom : "Po Čelistech a Cujovi nejlepší "zvířecí horror"... zatraceně úderné dílko, kde si nemůžete být jisti, odkud na vás opička vyskočí. :-) ". Takto aspon viem, koho si dlhodobo nedam do oblubenych : 64 % ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Profesor Steven Phillip spolu s asistentkou z rady študentov, Jane, vykonáva na odľahlom vidieku pokusy na opiciach. Jedným z hlavných "objektov" na sledovanie je šimpanz menom Link. Jeho spočiatku priateľské, priam humorné správanie časom vykazuje nevýdanú agresiu. Situácia sa ešte viac vyhrotí po nečakananom profesorovom odchode. V blízskosti Linka už nikto viac nie je v bezpečí. Tobôž mladá asistentka. Miestami nebavilo, miestami bavilo. O mimoriadny filmový zážitok sa síce nejedná, no musím uznať že "Link" nie je zlým thrillerom (rozhodne nie hororom, lebo ako som sa už milión krát vyjadril, z môjho pohľadu samotná myšlienka nestačí). Nič podobné ako mimoriadné gore neočakávajte. Sekvencie zla sa síce v záverečnej polhodinke objavujú pomerne často, no vsetko prebieha v norme, bez krviprelievania. "Pointa"? Dnes už sa nedá veriť ani žiadne opici (ani tej po chlastačke, ani tej čo máte po svojom boku :D). Vďaka originálnemu príbehu a záveru - 60%. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Já jsem si celou dobu při pohledu na Linka říkal, že to prostě není možný, že takhle šimpanz nevypadá. A on to skutečně šimpanz nebyl, byl to orangutan. Což ale nijak nesnižuje jeho herecký výkon, který je prostě úchvatný. Film na něm stojí a díky němu je prostě nádhera ho sledovat, i když konec je takový zbytečně symbolický a rychlý. Dobrý teror. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Profesor antropológie so študentkou zoologie v odľahlom vidieckom sídle robia experimenty na opiciach, hľadajú chýbajúci článok v evolúcii ľudstva. Nie, neiskrí to medzi nimi, o Jane má väčší záujem opičiak Link, ktorý ju sleduje pri kúpaní. Výkon mladučkej Elisabeth Shue v úlohe šikovnej študentky a jej súhra so zvieratami dopadla na výbornú. Tie opice majú skrátka herecký talent, najmä Link to hrá ako A. Hopkins. V tomto mrazivom trileri skríženom s atmosferickým animal hororom nie je núdza o napätie, ani o vtipné okamihy. Film je natočený za menej peňazí, ale dôstojne. Soundtrack zvýrazňuje príbeh a myšlienku. Zvieratá môžu byť akokoľvek skrotené, pre človeka stále predstavujú určitú hrozbu. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama