Reklama

Reklama

Kataklysm - Live In Deutschland-The Devastation Begins

všetky plagáty
Hudobný
Kanada, 2007, 110 min

Obsahy(1)

Živé vystúpenie na Party-San festivale Bad Berka v Nemecku z 11. augusta 2006 a bonusový materiál - vystúpenie v Montreale z 26. mája 2006, rozhovor s kapelou pri príležitosti 15. výročia vzniku "The Test of Time", fotogaléria a päť videoklipov. (Arbogast)

Recenzie (2)

rottenpolo 

všetky recenzie používateľa

Výborný live koncert z Nemecka, pri počúvaní a pozeraní sa Vám postavia chĺpky po celom tele zo skladieb, atmosféry a odozvy ľudí, odznievajú skvelé hitovky tejto kapely. 1.Like Angels Weeping (The Dark) 2. Where The Enemy Sleeps 3. The Ressurected 4. Let Them Burn 5. As The Glorious Weep 6. As I Slither 7. Manipulator Of Souls 8. The Ambassador Of Pain 9. Crippled & Broken 10.In Shadows & Dust 11.Face The Face Of War 12. The Road To Devastation ()

Mire 

všetky recenzie používateľa

Kataklysm patrí medzi obľúbené kapely a tento živák som si doprial ako jeden z vianočných darčekov (hlavne pre jeho výhodnú cenu :)). Za tú cenu je "Live in Deutschland" pohodovou záležitosťou. Vlastním verziu aj s CD verziou, ktorú tu pochopiteľne hodnotiť nejdem. Musím ale povedať že koncert viac fungoval aj s obrazom. Atmosféra je skvelá, kapela sa evidentne baví a vyťahuje jednu pecku za druhou. Oproti CD verzii obsahuje DVD ešte tri skladby z Montrealu (na obale je ale napísaná aj "The Awakener", čo je bohužiaľ nepravda), ktorý je svojou atmosférou a nasadením na podobnej úrovni ako nemecký koncert. Možno ide o materiál ktorý bol nakrútený na DVD ako prvá varianta a nakoniec z neho boli použité len tri skladby. Po technickej stránke ale bohužiaľ je čo vytýkať. Ku zvuku len to, že na obale je klamlivá informácia o PCM formáte - je tam len DD 2.0, čo je samozrejme škoda, ale inak zvuk je fajn, len basgitarové linky som takmer nepočul a keď si vezmeme že táto kapela je len o jednom gitaristovi, je to celkom záhada. Ku obrazu je ale tých výhrad viac. Norma NTSC, čo je pohroma, pretože obraz v tejto norme nie je progresívny, ale zase len prekladaný (aspoň ja mám len také skúsenosti) a keďže môj televízny prijímač nepozná niečo ako "premiešavanie obrazu" čo je možné v softvérovom prehrávači VLC, musím trpieť nie celkom ostré textúry, navyše na obale sa neuvádza že nejde o anamorfný obraz 16:9, ale len "pan&scanovaný", takže pri prehrávaní na celú obrazovku je potrebné obraz na TV zväčšiť, čím sa obraz zase rozostruje. Tak isto to je na celej bonusovej sekcii, okrem videoklipov. Čo ale naopak musím pochváliť, je strih. Po nedávnom vzhliadnutí DVD od skupiny GOD FORBID, ktoré mi strašne strpčovalo neuveriteľne rýchly strih, mi toto video spravilo chuť. A to sa koncert točil len štyrmi kamerami. Keď som si to prečítal v booklete tak som bol trocha skeptický ako to bude nakrútené, ale ja som spokojný. Presne takýto strih sa mi páči - nie je prehnane rýchly, prekrývanie dvoch záberov v jednom, miestami detaily pri hre hudobníkov. Privítal by som akurát trocha dynamiky v tom strihu, tak ako je to na časti z Montrealu. Dokument "The Test of Time" je vlastne len taká kecačka od členov kapely, ale môžete sa dozvedieť niečo o muzikantoch alebo o najhorších veciach čo zažili na turné. Videoklipy sú už len milým bonusom, ale ak by koncert bol v takej obrazovej kvalite ako klipy ku "Crippled & Broken" a "To Reign Again", to by bola slintačka :) Celkovo "Live in Deutschland" hodnotím pozitívne, aj napriek tomu že nejde o technicky dokonalé DVD, z času na čas sa k nemu vrátim rád. Známka: také lepšie tri hviezdičky :) ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • Na DVD sa kanadská kapela predstavuje v zložení, v akom pôsobí po väčšinu svojej kariéry: Maurizio Iacono - spev, Jean-Francoise Dagenais - gitara, Stephane Barbe - basová gitara a Max Duhamel - bicie. (Arbogast)

Reklama

Reklama