Reklama

Reklama

Príbehy obyčajných ľudí, ktorí zúfalo túžia po ľudskom kontakte v súčasnom svete moderných techológií. Zlyhania v komunikácii ničia ich vzťahy. Byť online v dobe internetu prináša riziko straty identity, krádeže, nehody, poníženia a smútku. Stávajú sa väzňami virtuálneho priestoru a obeťami rizík, ktoré prináša... Tvrdo pracujúci právnik, ktorý neustále visí na telefóne, si nedokáže nájsť čas na komunikáciu s vlastnou rodinou. Odcudzený pár používa internet ako prostriedok na únik z reality ich dávno mŕtveho manželstva. Ovdovelý bývalý policajt sa usilovne snaží vychovať neposlušného syna, ktorý kyberšikanuje svojho spolužiaka. Ambiciózna novinárka vidí svoju životnú príležitosť v príbehu o mladom dospievajúcom chlapcovi, ktorý vystupuje na internetových stránkach pre dospelých. Sú to ľudia okolo nás, priatelia či neznámi, rodina, susedia či kolegovia, ktorí zúfalo túžia po ľudskom kontakte. (TV JOJ)

(viac)

Videá (20)

Trailer

Recenzie (536)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, ako internet dokáže ničiť ľudské životy. Super námet a super scenár. Mne trocha vadila réžia, pre mňa bol film ladený až moc "dokumentárne", možno by pomohol i lepší strih. Ale inak film hodnotím veľmi pozitívne a každému odporúčam do pozornosti, nielen kvôli filmovému zážitku, ale je tu i veľká výstraha, ktorú by nikto nemal brať na ľahkú váhu. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

veľmi silné 4,5* pretože spomedzi všetkých tých polonezávislých filmov, ktoré mi to pripomínalo, ako Crash, Things We Lost In Fire, 21 gramov a podobne... toto bolo najlepšie - jednak preto, že to sledovalo naozaj aktuálnu tému, ktorá je veľmi silná, závažná, skutočná a v takejto podobe, podobe realistickej a podobe nežánrovej je predmetom filmov veľmi výnimočne, jednak preto, že danú tému rozobralo komplexne, neskĺzlo to k moralizovaniu, netlačilo to emočne na pílu, nefabulovalo zbytočne, jednak preto (aby som ukojil aj svoje povrchnejšie potreby) tu boli 2 krásne herečky a bateman s briadkou vo vážnejšej úlohe a napokon preto, že sa mi páčilo, ako to bolo celé postavené - tá nefuknčnosť a neschopnosť komunikovať v skutočnom živote nahrádzaná "komunikáciou" skrze médiá (nielen sociálne siete, ale skvelo sa tu narába aj s televíziou a potom s tzv. "úradným stykom" [komunikácia s políciou, právnikmi, vyšetrovateľmi, doktormi, rôznymi funkcionármi a úradníkmi], čo je spôsob komunikácie, ktorý je naozaj nefunkčný); ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Režisér Henry Alex Rubin ve svém opravdu silném celovečerním debutu navazuje na trend mozaikovitě skládané narace filmů, jakou byla slavná Magnolia či později neméně zásadní Crash, nejblíže má ovšem k tvorbě Alejandro Gonzáleze Iñárritua, neboť stejně jako on své mozaikovitě skládané příběhy několika svými osudy se proplétajících hrdinů navazuje na stuhy neodvratných katastrof propletené s katarzemi tragických vyústění. Leitmotivem je pak vina, která mnohdy nekoresponduje s trestem, odpouštění na prahu smrti, v tom se oba tvůrci mimořádně shodují. Iñárritu je ovšem tvůrce výjimečný, který dovede svým filmům vtisknout punc mimořádnosti a do filmových polí otisknout nezměrnou přidanou hodnotu, což o Rubinovi nelze říci s absolutní jistotou. 21 gramů či Babel jsou filmy jedinečné, Disconnect ,,jen" vynikající. Možná přidaná hodnota je pak motiv moderních počítačových technologií a komunikace jejich prostřednictvím, což je zajímavé nóvum, spojující Disconnect s pozdějším Men, Women & Children, který popisuje proměnu západní civilizace způsobenou fenoménem Internetu a sociálních sítí, Disconnect pak tuto proměnu interpretuje coby negativní a vyzdvihuje především rizika světa ,,on-line". Po formální stránce převládá civilnost a dokumentární stylizace, formální ozvláštnění představují přímo do obrazu implementované grafické prvky a metatitulky simulující prostředí chatu a diskuzních fór. Zajímavé herecké obsazení a dobrá práce s hudbou, která zahrnuju především žánr post-rocku (skvěle trefující můj hudební vkus). Henry Alex Rubin natočil velmi povedený debut. Těším se na jeho další film... ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film z prostredia, ktoré sa ma vďaka veku dotýka iba zľahka a ktoré spôsobuje výrazné deformácie v cieľoch, prostriedkoch a najviac asi vo vzťahoch. Práve voči tým povrchným, účelovým a bezperspektívnym vzťahom, ktoré sú vyhľadávané, sčasti i konzumované vo virtuálnom svete je moja generácia odolná, pretože si pamätá dobu, keď to fungovalo inak a lepšie. Filmov s niekoľkými viac-či menej vzájomne splietanými príbehmi už bolo nakrútených hodne. Ale mne sa tento páčil viac, ako vychvaľovaný Crash a minimálne tak, ako Babel, či Amores perros. Zásluhu má na to nielen výborné herecké obsadenie, ale aj prirodzene plynúci dej. Celkovo považujem Odpojit za príjemné prekvapenie, ktorých som v poslednej dobe nezažil veľa. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Crash 2: Social Network riders. Perfektně vygradované, nemám slov. Ruce do polštáře zatínám a slzy mi z očí u bedny kanou buďto strachy v případě fakt psychoidního hororu (Insidious), anebo dojetím nad zručně natočeným a vypointovaným dramatem. Sem citlivka, no a. btw vážně tu ještě někdo neví, jak smrtelně (haha) nebezpečná je internet zbraň? Tak už si konečně taky zrušte ten dementní Facebook, a pojďte se raději provětrat. Nebo na projekci - zvu Vás. Adresa je--- oh, wait just a minute! ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (7)

  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)

Súvisiace novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (viac)

Reklama

Reklama