Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o vizionárskom manželskom páre, inšpirovaný skutočným príbehom zrodu prvého automobilu. V sedemdesiatych rokoch 19. storočia sa mladá, nezávisle zmýšľajúca Bertha Ringerová zaľúbila do vizionárskeho vynálezcu Carla Benza a rozhodla sa, že sa za neho vydá aj napriek nesúhlasu svojich rodičov. Bertha však víziám svojho manžela uverila a investovala svoje veno do jeho veľkolepého projektu, ktorým bol prvý automobil. Jeho vynálezca, Carl Benz sa však aj potom, ako si dal svoj výtvor patentovať, potykal s mnohými problémami - chorobou, no najmä nedostatkom financií a záujmu verejnosti o nový dopravný prostriedok. Jeho manželka však nestratila nádej a vydala sa spolu so svojimi dvomi synmi na prvú diaľkovú cestu... (STV)

(viac)

Recenzie (9)

Čtec 

všetky recenzie používateľa

Paní Bertha svou legendární jízdou do Pforzheimu odstartovala pozdější neméně legendární dálkové jízdy (později závody) spolehlivosti. To musela být žena! A ten pan Benz, šťastný to muž... ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Je to tak na pomedzí, pretože sa jedná o televízny film. Ale napriek zaujimavému nápadu podpriemerné spracovanie a naivita tvorcov rozhodla. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Krátky výsek z Benzovho života. O to však podstatnejší. Na TV sa viac ako ponúkol ani čakať nedalo. Herci, scenár, výprava, všetko fungovalo. Dosť sa to pridržiavalo reálneho základu. Po emočnej stránke tiež veľmi dobré. 3 z 5 ()

Joges 

všetky recenzie používateľa

Není to nic převratného, v závěru byly dokonce vážné, a přitom úsměvné okamžiky, film však nakonec docela překvapil. Poučil a pobavil. Scéna: Dívka odmítne snoubence a pohádá se s rodiči, mladý vynálezce nařkne komisi ze zaujatosti, tito dva naštvaní mladí lidé se sejdou. Tak slibně začíná film. Dále se dozvíte, jak vznikal motor na plyn a auto bez koní, přitom sledujete nelehké rodinné podmínky a tak podobně. Další životopisný film který nenudí. ()

Galéria (36)

Reklama

Reklama