Reklama

Reklama

Kings of Independence

Hudobný
Západné Nemecko, 1987, 60 min

Hudba:

Swans

Obsahy(1)

Kultové vystúpenie troch kráľov nezávislej scény 80. rokov: Nick Cave and The Bad Seeds ("Stranger Than Kindness", "St. Huck"), Crime and the City Solution ("All Must Be Love", "Steal To The Sea", "Grain Will Bear Grain") a The Swans ("Beautiful Child", "Like A Drug"). Koncert (Knopf Music Hall, 1987) sa do dejín zapísal tiež netradičnou hodinou začiatku vystúpenia, o 4 nad ránom, a výtržnosťami počas i po vystúpení v blízkom okolí, z dôvodu enormného záujmu fanúšikov o koncert a obmedzených kapacitných možností usporiadateľov. (agency)

(viac)

Galéria (2)

Zaujímavosti (2)

  • Mick Harvey spomína na výtržnosti pred budovou, kde sa konal koncert: „Zapálili nákladné auto s aparatúrou a potom benzínovú pumpu hneď vedľa. Ano, jednoducho začala horieť! Bolo to úplné povstanie. Nikto v sále tomu jednoducho nedokázal uveriť. Chceli sme odísť zadom: “Nechoďte von, vypuklo povstanie.“ Zákulisie bolo hrozne blízko a všade tam páchol dym a pot." (agency)
  • Okrem zmienených troch "kráľov nezávislej scény" vystúpili na danom koncerte aj kapely Die Haut, The Butthole Surfers a The Fall, ktoré však nie sú zachytené na audiovizuálnom zázname. (agency)

Reklama

Reklama