Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma o boji o záchranu dieťaťa, nakrútená podľa skutočného príbehu. Malá Kathi podľa všetkého nemá šancu prežiť. Keď rodičia našli svoju štvorročnú dcérku, bola v ľadovej vode rybníka už takmer pol hodiny, nedýchala, a nedal sa jej ani nahmatať pulz. Otec napriek tomu začal dcérku oživovať a mama zavolala sanitku, v odhodlaní zachrániť svojej dcére život, hoci sa už zdal byť stratený. Keď Kathi priviezli do nemocnice, jej telesná teplota bola 18.4° C. Mladý kardiológ Markus sa musel v okamihu rozhodnúť, či bude dievčatko operovať, alebo to už nemá cenu... (STV)

(viac)

Recenzie (9)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak zázraky sa niekedy stávajú, netreba sa hneď vzdávať, klobúk dole pred mladým pánom doktorom... Keby sa z toho spravil stredometrážny film, tak by som možno ešte jednu-dve hviezdičky pridal. Ale takto... hrozné hranie na pocity diváka a prvoplánovo sentimentálne. Úvod v tomto smere ešte ušiel, no ten koniec to bolo už niečo príšerne trápne. Avšak na druhú stranu ma príjemne prekvapil stred snímku, ktorý sa jednoznačne javí ako najlepšia časť filmu. Boj o život toho dievčatka bol po dramatickej stránke veľmi dobre zvládnutý a tiež bol zaujímavý aj čo sa medicínskej stránky týka, dokonca by sa tu našlo i pár zaujímavých informácií. Priemer. 60/100 ()

Vesecký 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je ukázkou ani ne tak zázraku, který se občas přece jen přihodí, ale je holdem všem lékařům a kardiochirurgům, zachraňujícím život zvláště. Když je k tomu připojen případ poslance, který se vzteká, že nedostane svůj kardostimulátor okamžitě a ihned, stěžuje si na nejvyšších místech a dělá problémy nemocnici i primáři, ale nakonec nadšeně aplauduje právě těm lékařům, na které byl vzteklý, tak z toho je příběh, který napětí postrádá jen proto, že už z názvu víme, že vše dobře dopadne. Film velmi dobrý, jen pár sladkobolných vzdychů "máme tě rád", "já Tebe taky" by si mohlo toto dílko odpustit. A Rakušani si vzpoměnli i na Emila Zátopka, a to se cení. ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Varování: "Tento film způsobuje schizofrenii." Cynik ve mně se bránil citovému vydírání, ale neklaplo mu to. Trošku jsem se bála, že nebude o čem by film vyprávěl. A skutečně se prvních 5 minut mnoho neděje. Jen rodiče postrádají svoji malou Kathrinu. A ta zatím plove v rybníčku. Následně začíná divák-tvrďák jihnout a nechává se radostně citově vydírat. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nikdy sa nevzdať. Keď všetky základné životné funkcie robia za človeka prístroje, je to ešte život? Podľa všetkého je. Film nie je ani o utrpení rodičov, ani sa nehrá na Housea s diagnózami, tu je všetko jasné, ale je o etických otázkach lekárov a kam sa až môže zájsť pri snahe o zázrak. Alebo sa musí? Film je napínavý (občas), ale nejakým zvláštnym spôsobom, ktorý sa nemôže vyrovnať spôsobu, akým sú napínavé americké filmy z lekárskeho prostredia. A do toho všetkého je nasilu vmontované súkromie lekárov. No, nemal som dobrý filmový pocit a iba slabšie tri hviezdy. –––– Na zmenu rozhodnutia treba oveľa viac odvahy, ako v ňom zotrvať. ()

Elisson 

všetky recenzie používateľa

Príbeh bol dojemný, niektorými hercami aj dosť dobre zahraný. Bolo tam napätie, útok na naše city, vedľajšie zápletky, ktoré dajme tomu mali význam. Len mi tam akosi čosi vadí....asi to, že rakúske (a nemecké) filmy skrátka nie sú ono, ten ich spôsob filmovania škrípe. A možno k tomu môjmu pocitu prispievajú aj super kvalitné dabingy týchto filmov... ()

Galéria (34)

Reklama

Reklama