Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sonny Boy - love story natočená na motivy skutečného příběhu, se odehrává v Nizozemsku v počátcích druhé světové války a době nastupujícího nacismu. Vypráví milostný příběh Riky, stárnoucí matky čtyř dětí, a Waldemara, o sedmnáct let mladšího studenta ze Surinamu. V Evropě 30. let, době svázané konvencemi a předsudky, musí milenci čelit nejen nepřízni osudu, ale také odporu pomlouvačného okolí, které nemůže překousnout jejich nemanželský poměr a zejména jejich rasovou rozdílnost. Film o vztahu bílé ženy a černého muže v předválečné Evropě je představen jako epická freska o rodině, kterou zničila válka a lidská omezenost, což jsou témata aktuální i v dnešní době. (TV Barrandov)

(viac)

Recenzie (14)

Kaylar 

všetky recenzie používateľa

Film vykresluje bez zbytečného patosu tvrdou realitu životního údělu páru běloška - černoch v době, která nebyla vůči smíšeným párům příznivá. Zahrnuje poměrně dlouhé období od poloviny 20. let do konce 2. světové války. Netypický milostný příběh, v němž mě zaujala především osobní odvaha ústřední dvojice, která se vzepřela konvencím a za všech okolností se snažila žít v souladu s mravními principy, stojí jistě za shlédnutí. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Příběh Waldemara začíná ve 20. letech 20. století v Surinamu. Odjíždí studovat do Holandska, kde se seznámí s matkou čtyř dětí Rikou, která mu poskytne ubytování. Pár se do sebe zamiluje a brzy se jim narodí syn. To nevěstí nic dobrého, protože černoši nejsou v Holandsku příliš vítáni a navíc se blíží 40. léta a s nimi nacismus. Rika a Waldemar u sebe v domě ubytovávají pronásledované Židy, brzy je někdo udá a oba skončí v koncentračním táboře. Jejich syn se protlouká po prarodičích a různých příbuzných. ()

Reklama

Rajca 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá lovestory inšpirovaná skutočným príbehom matky 4 detí a černošského mladíka, odohrávajúca sa na pozadí 2. svetovej vojny. Petersovi sa podarilo rozohrať netradičný príbeh, ktorý bol pútavý od začiatku do konca a priblížil nacistické obdobie v menej často zobrazovanom Holandsku. Waldemar a Ricco by mohli byť inšpiráciou a vzorom odvahy a odhodlania aj v dnešným časoch. Vskutku vydarený film. ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Romantickej zápletke medzi čiernym mladíkom Valdemarom zo Surinam (prímorský štát v Južnej Amerike, bývala kolónia Holandska, od roku 1975 samostatná republika) a matky štyroch deti Riky, ktorá odišla od svojho manžela, stoja v ceste spoločenské predsudky a sú odmietaní celým okolím. To im sťažuje aj život v období po 15. máji 1940 kedy Holandsko kapitulovalo a začala nacistická okupácia. Smutné bolo to, že polícia aj štátna služba spolupracovali s okupantmi a spoločnými silami začal hon na Židov v tzv. Ríšskom komisariáte Holandsko (niečo na spôsob Protektorátu v Čechách). Židia v Holandsku boli najviac postihnutí holokaustom zo všetkých európskych štátov. Aj Valdemar a Rika schovávajú židov aj odbojárov. Ale 18.1.1944 na základe udania boli zatknutí a prevezení do koncentračného tábora Vught, neskôr do Ravensbrücku, kde Rika zomrela vo februári 1945 a Valdemar zahynul 3.5.1945 po potopení lode Cap Arcona na ktorej bolo viac ako 5000 väzňov z koncentračných táborov. Film je skutočnou udalosťou, kde je hlavnou dejovou osou netypický milostný príbeh a hlavne osobná odvaha hlavných postáv pri silnejúcom holokauste v Holandsku. Holandský holokaust nie je iba Anna Franková, tak ako ona sa domov nevrátilo 102 tisíc holandských židov z celkového počtu 107 tisíc deportovaných. V Holandsku prežili len tí židia, ktorí boli v zmiešaných manželstvách a tí, ktorí sa úspešne ukrývali.Zase ide o výborný film ktorý vykresľuje obdobie histórie, ktoré by nikdy nemalo byť zabudnuté. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Do role Sama byl původně obsazen herec Willem Nijholt. Roli ale musel opustit kvůli jiným závazkům. (..Lucas..)
  • Nizozemsko film v roce 2012 vyslalo jako uchazeče o Oscara, film ale nebyl nominován. (..Lucas..)

Reklama

Reklama