Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jar 1941: Zatiaľ čo nemecký Wehrmacht pripravuje útok na Rusko, je čas, aby sa päť priateľov z Berlína rozlúčilo s tým, že sa znova uvidia na Vianoce. Friedhelm (Tom Schilling) a jeho starší, vojensky skúsený brat Wilhelm (Volker Bruch) majú narukovať, 20-ročná Charlotte (Miriam Stein) začne pracovať ako zdravotná sestra v nemocnici, zatiaľ čo Greta (Katharina Schüttler) ostáva doma - psychicky podporovaná svojím židovským priateľom Viktorom (Ludwig Trepte) - a posúva svoju spevácku kariéru vpred. S cieľom zaistiť Viktorovu bezpečnosť z dlhodobého hľadiska urobí Greta nebezpečný obchod a na fronte sa čoskoro ukazuje, že sľuby boli len ilúziou. (Arsenal83)

(viac)

Recenzie (3)

Galéria (1)

Zaujímavosti (4)

  • Při útoku wehrmachtu na SSSR v červenci 1941, jsou němečtí vojáci vybaveni kulometem MG42, který ale ještě v té době v německé armádě nebyl zaveden. To se stalo až následujícího roku 1942. (SsgtJira)
  • V prvej časti, keď je nemecká armáda už 40 km od Moskvy, je vonku údajne mínus 40 stupňov Celzia. Pri zábere na Friedhelmovu prilbu je však jasne vidieť, že sneh sa na nej topí. Pri tak nízkej teplote to nie je možné. (Hookiuko)
  • V čase 51:06, při přiblíženém záběru na kulometný pás, je vidět, že se jedná o slepou munici, tvořící pouze vizuální a akustický efekt. (Dressler_O)

Reklama

Reklama