Reklama

Reklama

Z hrdze a kosti

  • Česko Na dřeň (viac)
Trailer 2

Alimu (Matthias Schoenaerts) byl do péče svěřen jeho pětiletý syn, ale se Samem (Armand Verdure) se sotva znají a ocitají se bez domova, bez peněz a bez přátel. A tak se Ali uchýlí ke své sestře Anně (Corinne Masiero) do jihofrancouzského města Antibes. Tam najednou život vypadá snadnější a zalitý sluncem. Ali, muž impozantní velikosti a síly, dostane práci jako vyhazovač v nočním klubu a Sam začne chodit do školy. V klubu se Ali seznámí s rezervovanou Stephanie (Marion Cotillard), která ve vodním parku vystupuje s kosatkami. Ani Stephanie, ani Ali zatím netuší, že každému z nich se vlastní svět již brzy zhroutí a jediné, co je může zachránit, je vzájemná blízkost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (341)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Silný příběh o netradičním vztahu. Kvalita tohoto snímku však netkví v tom příběhu, ale v hereckých výkonech i sebelepší scénář můž nějakej hereckej pat a mat prostě zazdít. O Marion už bylo řečeno dost a dost a s chválou na její adresu zcela souhlasím, ona si svou rolí dokáže nikoli odehrát, ale odžít, kdo mně však neskutečně příjemně překvapil byl Matthias Schoenaerts on toho Aliho dal naprosto famozně. Chvíli jsem ho děsně měl rád, chvíli nechápal, občas jsem z jeho chování neměl dobrej pocit, ale vždycky jsem viděl obyčejnýho kluka s velkým srdcem a malým rozumem, ale sledováním jak se Ali se Stephanii rvou se životem, mě docela dodalo sílu do mých soukormých soubojů s osudem. Přirozené, chladnější, silné a divácky poctivé. ()

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Francouzská kinematografie je zajímavý jev - přefinancování filmařů vedlo k naprostému úpadku branže, o to víc mě pak těší, kdy se z celé té filmové žumpy sem tam vynoří unikátní, malý zázrak. Na rovinu, natočit milostný příběh o ženské bez nohou a socce, která si vydělává na chleba bušením do jiných neandrtálců, to chce opravdu koule. Chtěl (NECHTĚL) bych vidět, jak se takové lovestory chopí Amíci. Má to šťávu, má to atmosféru, až na trošku zbytečně přepjatý konec jsem si to skrz naskrz užil a doporučuju. (Note to self: Marion Cotillard je - nohy, nenohy - nadpozemská überženská.) ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Námet by tu bol slušný. Máme tu otca s ťažkou povahou a v ťažkej životnej situácii, sympatické chlapča, ženu, ktorej sa život v jednej sekunde rapídne zmení a tiež osvedčenú schému zbližovania týchto troch ľudí. Nezaškodilo by však v niektorých momentoch viac zatlačiť po dramatickej stránke, chýbal tomu ešte nejaký nápad a tiež aspoň pár scénok, ktoré by dokázali zdvihnúť len priemernú vlnu emócií na vyššiu úroveň. 70/100 ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Výkon M. Cotillard v tomto filme je samozrejme jeden z jej naj. Osudným momentom, ktorý ju pripravil o nohy si tvorcovia na seba uplietli bič, pretože všetky scény bez nôh museli byť o dosť drahšie. Zvlášť ak sa ich nesnažia maskovať a zakrývať, ale naopak akoby vraveli -"Pozrite sme v tom lepší ako Sinise vo filme Forest Gump!". Ak dáme výkon Cotillardovej bokom ostane nám "iba" príbeh dvoch ľudí, ktorí k sebe našli cestu náhodou. Okrem niekoľkých slov jej pouličný boxer ponúka i "KD"(ko..t dávam)...V tomto som mal s filmom trochu problém, pretože toho "KD" rozdával všade navôkol a mal som pocit, že "pokefuje" aj výfuk v aute. Príbeh v týchto momentoch stagnoval a vlastne tu nejaký veľký príbeh ani nečakajte. Je to určitý úsek života dvojice ľudí a ich blízkych. Nič viac, nič menej. Bol som rozhodnutý dať filmu priemerné 3 hviezdy, ale záver s chlapcom, ktorý sa prepadol pod ľad a jeho spočiatku bezmocná záchrana so mnou riadne zamávala. Scéna je sama o sebe silná, desivá a navyše sa ten blonďavý chlapec dosť podobá na môjho 3 ročného syna. Aj preto som to trochu dlhšie rozdýchaval. Celkovo som však čakal silnejší, myslím ľudskejší film, bez zbytočného "KD"...70%. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som bol zvedavý iba kvôli Marion Cotillard a nebol som sklamaný. Marion zahrala svoj part presvedčivo a okrem nej som už nenašiel nič zaujímavé. To sa mi stáva aj u iných filmov, ale tento trval celé dve hodiny a mohol by pokojne slúžiť ako test vytrvalosti a sily vôle. Niektorí ho vnímajú ako romantický film, iní ako sociálnu drámu, ja som ho vnímal ako nezaujímavý príbeh (vlastne dva paralelné, vzájomne sa občas preplietajúce príbehy) nezaujímavých ľudí, ktorí sa boria s problémami, ktoré mi sú cudzie. Je mi ľúto, ale za takýchto podmienok ma film nedokáže nadchnúť. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (14)

  • Okrem mesta Antibes sa natáčalo napríklad aj v Cannes či na iných miestach vo Francúzsku. Filmári však navštívili aj belgické mesta Liège a Spa. (MikaelSVK)
  • Marion Cotillard si v rámci příprav na roli zlepšila techniky plavání a také strávila týden v Marinelandu, aby si osvojila něco o práci cvičitelů kosatek. (Linkyc)
  • Během natáčení se Marion starala o svého pětiměsíčního syna, který byl zrovna v období, kdy probrečel téměř celé noci. Marion byla tedy i reálně velmi fyzicky i psychicky vyčerpaná, což si maskéři pochvalovali. (koog)

Súvisiace novinky

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

19.10.2014

V současnosti není ve Francii uznávanějšího aktivně tvořícího režiséra než je Jacques Audiard. V posledních letech nám představil strhující vězeňské drama Prorok a poté nabídl netypickou vztahovku Na… (viac)

Reklama

Reklama