Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1977 se frustrovaný vyjednavač FBI Holden Ford dává dohromady s tajným agentem Billem Tenchem a začne studovat novou třídu vrahů. (Netflix)

Recenzie (46)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ze všech knih Johna Douglase a Marka Olshakera jsem četl zrovna Mindhuntera (Lovce duší), takže jsem tentokrát věděl, do čeho jdu. Tím pádem jsem neočekával žádnou akční smršť, a proto jsem nemohl být zklamán. Už z první epizody je mi jasné, že se seriál o knižní předlohu jen občas jemně otře, ale pokud bude pokračovat v podobném duchu, nebudu si stěžovat. ()

WugWugs 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Polovica 70. rokov - fascinácia motiváciou zločinov - žiadna mrazivá atmosféra Zodiaca, o ktorej tu okolo básnia. Vlastne je to len konverzačka, ktorá nás prostredníctvom intelektuálneho a praktického tápania hlavnej postavy uvádza do neľahkých vzťahov medzi rôznymi odvetviami vzťahujúcimi sa k zločinu a do základných teórií o ňom. ()

Reklama

PaTeXx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pilot skutečně nijak osvěžující nebyl, ale potenciál ke zlepšení je obrovský. Chemie mezi hlavními aktéry by mohla být jedním z hlavních aspektů úspěchu a možná proto je první epka špatně hodnocená (vzhledem k tomu, že se ti dva setkali až v pozdější fázi). Dneska je to za mě neutrál, ale pozitivní hodnocení mě stopro nemine. ()

classic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Začal som pozerať nový, kriminálny seriál MINDHUNTER ( tento názov by sa dal ľahko preložiť, ako “Myseľ Lovca” ) , pričom sa musím priznať, že ma seriály vo všeobecnosti, bohvieako neinteresujú, nezaujímajú, netrápia, pretože vskutku nepotrebujem vidieť všetky série Game of Thrones a cetera. Len nedávno som upieral zrak na mysterióznu, menšiu, osem epizódnu, celkom teda aj zaujímavú vec - 11.22.63, ktorú som po dokončení ohodnotil, ako zlatý, priemerný stred. A škoda toho, lebo tu panoval sprvoti tvorivý potenciál, ktorý sa začal pomaličky vytrácať. Preto som sa rozhodol, že nabudúce si vyberiem trochu viac starostlivejšie, do čoho sa pustím, ak sa pustím. Prilákala ma tentokrát značka, spočívajúca v jej MENE : / DAVID FINCHER patrí medzi mojich obľúbených režisérov, i keď ho doteraz nemám uvedeného v rebríčku TOP 10. Práve toto mi automaticky vysvetlilo, že tu mám právom očakávať, čosi naprosto fascinujúce, čo sa zaoberá témou, ktorú má tento tvorca, už skrátka v malíčku. Riešiť všelijakých beštiálnych VRAHOV, nie je nič, čo by bolo pre neho španielskou dedinou. Je to mix kultového thrilleru Se7en, kde už úvodné titulky sa naschvál podobajú práve tomuto napínavému filmu s Bradom Pittom a Morganom Freemanom ( takmer sú úvodné titulky podobné, ako vajce vajcu ), a ako druhý prvok by som uviedol legendárny ZODIAC, to znamená, že seriál je dobovým, RETRO štýlom, presne v tomto duchu, ale o dekádu starší, keď sa premietal strhujúci film - PSIE POPOLUDNIE, a áno, pozerajú ho tieto postavy, kde sa zaskvel excelentný AL PACINO. Je mi predstavovaný akýsi inštruktor a vyjednávač v jednej osobe, HOLDEN FORD, ktorého si môžem kľudne priradiť, zaradiť k Federal Bureau of Investigation. Zoznámi sa s iným detektívom Billom Tenchom, kde jeho herecký predstaviteľ, Holt McCallany, sa dobre pozná s tvorcom Davidom Fincherom. Chodia okolo horúcej kaše, a už veľa nechýba, aby boli zoči - voči, akémusi ľudskému monštru, ktoré sa také ale nenarodí, to sa v ňom postupne vytvára, pestuje...? ! Môže za to prostredie, v ktorom vyrastá... ? Napríklad, pozrite sa na Charlesa Mansona, a jeho šialenú sektu, s podtitulom : “FAMILY” , konečne už zomrel, ale tieto postavy, by ani na sekundu nezaváhali, a na mieste by mu venovali peknú guľku do čela s hákovým krížom, a toto inak šľachetné gesto, by mali úplne na háku, na saláme, v paži. Nemali by žiadne výčitky svedomia... Zasadenie deja do druhej polovice 70. rokov, 20. storočia, robí seriál sám o sebe, veľmi a viac = iniciatívnym, činorodým, aktívnym, čulým... Som zvedavý na nasledujúce epizódy, ktoré sa už určite viac intenzívnejšie zahryznú do mysle lovca, ak sa to vôbec dá ? Ak máte v obľube Davida Finchera, t. j. jeho filmy : Sedem a Zodiac, tak ste 100 % vítaní, je to na vlas podobné týmto, už kultovým veciam, ktoré opäť a účinne ožívajú... ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

(Mne doteraz takmer úplne neznámy) Jonathan Groff je fajn, ale až nástupom rázne buldočieho a pritom sympatického Holta McCallanyho (ktorého ste videli v asi milióne filmov, ale neviete si spomenúť ani na jeden konkrétny) získa prvá epizóda ten správny drajv. Najviac sa mi páčili práve spoločné scény týchto dvoch postáv. Obaja muži sú síce povahovo rozdielni a taktiež medzi nimi je solídny vekový rozdiel, napriek tomu sú to obaja chladnokrvní profesionáli (ktorí ale nezabudli zostať ľuďmi), ktorí si jeden druhého vážia a vedia sa normálne porozprávať. Bohužiaľ, k ich prvému stretu dôjde až niekde v polke prvej časti a dovtedy je to kvalitne nakrútená, ehm, nuda? Sorry, David Fincher. Život tomu v prvej polovici dodá len, prekvapivo, romantika (a sex!). Uvidím, čo sa z toho vykľuje, ale zatiaľ to vyzerá sľubne. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama