Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pripravili ju úplne o všetko, preto s nimi nebude mať zľutovanie. Nástrojom jej pomsty sa stane... jej krásne telo! Kostnica, píše sa rok 1414: Bezstarostný a šťastný život krásnej Marie Schärerovej (Alexandra Neldel) sa zmení na peklo vo chvíli, keď sa jej až príliš ambiciózny otec Mathis (Miguel Herz-Kestranek), zaslepený vidinou možného spoločenského vzostupu, rozhodne vydať ju proti jej vôli za dengľavého Ruppertusa (Julian Weigend), nemanželského syna grófa Heinricha von Keilburg (Michael Brandner)! Marie totiž miluje svojho priateľa z detských čias, neurodzeného a chudobného Michela Adlera (Bert Tischendorf). Keď preto Ruppertusa, ktorý sa jej protiví, hrdo odmietne, hlboko ho urazí. Nanešťastie je slaboch, ktorý nedokáže prehrávať - a rozhodne sa jej za to pomstiť a zničiť ju i jej dobré meno! Obviní ju, že je pobehlica – a aby súdu dokázal, že nie je panna, nechá ju ešte pred procesom brutálne znásilniť! Za trest ju verejne zbičujú a viac mŕtvu, ako živú vyhodia pred brány mesta... Nebyť prostitútky Hiltrud (Nadja Becker), ktorá sa doráňanej Marie ujme, ktovie, akoby to s ňou napokon dopadlo. No Hiltrudina pomoc má svoju cenu, a tá je naozaj vysoká – aby Marie prežila, musí predávať svoje telo! Len obrovská nenávisť v jej srdci a túžba znovu získať svoju tak hanebne podupanú česť jej dovolia prekonať jej plachosť... Stane sa radodajkou Hannah – a netrvá dlho a chýry o jej výnimočnej kráse a vášnivosti sa konečne dostanú do tých správnych uší! A tak keď si ju vplyvná grófka Mechthild von Arnstein (Elena Uhlig) vyberie ako milenku pre svojho ešte vplyvnejšieho manžela Dietmara (Thure Riefenstein), Marie vycíti svoju veľkú šancu. Na zavŕšenie svojej starostlivo naplánovanej pomsty sa totiž potrebuje dostať až k samotnému kráľovi Sigismundovi (Götz Otto) – a to je z Dietmarovej postele už len na skok! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (45)

sharka.68 

všetky recenzie používateľa

Proč jen 53%? Možná by to mělo vic, kdyby ještě upalili Jana Husa a Jeronyma Pražského.  Zikmundovi, bylo v roce 1414 teprve 46 let. A klobouk dolů, že dokazal do Kostnice svolat ekumenicky koncil, ktery trval 4 roky...vite jak dlouho mu to trvalo? Žádný postovni holubi, telegraf...pěkně poslové na konich...a na pozadi tohodle všeho, se odehrál pribeh Hrisnice .... a proto se tam sjelo i nekolik tisic nevestek....Zikmund byl skvělý diplomat, to jen my z něj udělali Lišku ryšavou...zkuste si o tomto dění v Kostnici něco zjistit...a přestanete věřit blábolu, že nedodržel slib, daný Husovi..mohl mu slíbit jen to, co si svou moci a postavenim krále mohl vynutit.Kdyby Hus udělal to, co bylo ujednano a do Kostnice dorazil v kralove průvodu, mel uplne jine moznosti. Kdyz to pochopil, bylo pozdě.... ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Reálie, jak už to u většiny evropských historických filmů bývá, jsou v pohodě. Sympatická byla i Alexandra Niedel a Götz Otto v roli císaře Zikmunda minimálně pobavil, ačkoliv představy opovrhované lišky ryšavé rozhodně nesplňuje. Každopádně příběh sám o sobě byl příšerný kýč o dívce, jíž zvůle pánů dostala na okraj společnosti a ona nastupuje na cestu pomsty. Pozitivní je, že se ke svému cíli po vzoru nejznámější coury Angeliky prošukala. Místy to nudilo, místy to i bavilo a občas nechtěně rozesmálo. Budu shovívavý. 50% ()

Reklama

Kozlowski8 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý film německé produkce. Jakási pohádka pro dospělé o dívce, která se postavila za svoji lásku proti vyšší moci a za to byla neprávem obviněna inkvizicí, zbičována a vyhnána z města. Její jedinou touhou je pomstít se a získat zpět svoji čest... Moc hezky natočený snímek, který je třeba brát opravdu trochu jako pohádku a nepitvat se příliš v reálnosti příběhu a v tom, co by mohly či nemohly dokázat prosté lehké ženy. Jistě by se rovněž nabízela úvaha, jak by s námětem naložila holywoodská produkce. Určitě by vytvořila velkolepou výpravnou podívanou, ale možná by tím filmu sebrala tu pohádkovou jednoduchou krásu bez zbytečných okázalostí, kterou jsem tam cítil a která je myslím nám - evropanům bližší. Výprava koneckonců ani tak nebyla na žádné nízké úrovni a u nás zcela neznámí herci nezklamali, i když za hlavní představitelku bych si dokázal představit trochu jiný typ ženy. 70%. ()

goni 

všetky recenzie používateľa

Psychoza to svojim komentarom uplne vystihla. Napriek low-costovemu prevedeniu ma film napinavy zaciatok, ktory cloveka vtiahne do deja. Potom to vsak uz len upada a vacsina filmu je o nude a cakani na necakany zvrat. Ten sa vsak nedostavi. Naopak, zaver sa zmeni na frasku plnu nerealnych udalosti a sileneho happyendu. Skoda toho, lebo filmik mal ovela vacsi potencial [23/2013]. ()

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Škaredá a nesympatická Alexandra Nedel v roli údajně neodolatelné krásky, která se stává hrdinkou děvkoidní trilogie, jíž je toto první díl. Je to sice strašné, s historií, filmem nebo dokonce zábavou to nemá nic společného, ale mohu vás ujistit, že v dalších dílech bude ještě mnohem hůř. Pro milovníky pseudohistorických sraček, kteří si libují v guilty pleasure ovšem jednoznačná volba :D. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama