Reklama

Reklama

Šestnásťročná Lucy Diamondová (Sarah Bolgerová) je tak trochu divoška. Skvele vychádza so svojím otcom Chuckom (James Marsden), ktorý ju ale často opúšťa na celé mesiace kvôli práci v Kanade. S mladou matkou Lainee (Claire Danesová) má skôr kamarátsky vzťah a sama musí vyriešiť väčšinu problémov okolo domácnosti. Stále viac si uvedomuje svoju sexualitu aj nie príliš stabilnú a perspektívnu rodinnú situáciu. Začne chodiť s najlepším kamarátom Kennym (Thomas Mann) a vzápätí pochopí, že manželstvo jej rodičov nie je tak pevné, ako sa zdalo. Všimne si, že jej otec zostáva preč od rodiny dlhšie, než je zdravé, a matka po jeho prítomnosti netúži ani zďaleka tak veľmi, ako ona sama. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (36)

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Film o sexe, plný sexu v replikách takých ľahkým až dehonestujúcim spôsobom a potom ide až do drámy a proste divákovi celú sexualitu znechucuje, pretože panenstvo sa tu prelína so znásilnením a promiskuita sa tu prelína s ešte väčšou promiskuitou - matka súperí s dcérou? Ešte tu je rozvod, vzťahové nefunkčnosti, domáce násilie a smrť, no proste super komédia, po ktorej je človeku akurát tak hnusne. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Ta holka byla teda k sežrání. Sarah Bolger si v klídku utáhla celý film. Teenage-girl, v hlavě galimatyjáš a řeší problémy svých rodičů, prvního sexu a smyslu svého života. Každý večer "vaří s Italem" večeři a to ji uklidňuje a dává pocit jistoty. Všechny postavy ve filmu nemají v životě zrovna moc jasno, pěkně se vtom plácají a dali by nevím co za pevný bod. Klasické Nezávislé léto v hořkokyselém nálevu se sladkou tečkou na konci. 75% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Milé prekvapenie! Väčšina teen filmov sú tie typické debilné komédie o tom istom dokola (len párty, alkohol, sex). Ale toto nebolo len o tých klasických teen záležitostiach, a malo to oveľa širší záber, najmä čo sa týka zamerania na medziľudské vzťahy. Neistota a nezáujem rodičov dokážu u dospievajúceho človeka napáchať obrovské osobnostné problémy - a práve o tom bol tento film. Veľmi sa mi páčilo dôverné priateľstvo medzi Lucy a Kennym, hoci taktiež malo svoje vzostupy a pády zapríčinené značnou nevyspelosťou. Zaujímavé bolo sledovať aj postoj rodičov. Zatiaľ čo mama (tváriac sa obetavo a chápavo) väčšinou sebecky hľadela v prvom rade na svoje potreby, tak otecko (chronicky vyhýbajúci sa zodpovednosti) sa tváril ako príkladný vzor morálky a starostlivosti. V oboch prípadoch to bol naozaj vrchol pokrytectva! Čakal som hlúpu teen komédiu, ale napokon celkom schopná dráma mapujúca nezrelú myseľ dospievajúcej dievčiny. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Hodně příjemná oddychovka z koutu takových těch amerických nezávisláren. Tématem je život 16 dívčiny, která se musí vyrovnávat nejen s prvními láskami, ale taky s ne zrovna šťastnými rodiči. Sarah Bolger zaujme na první pohled a to nejen vzhledem, ale i skvělým hereckým výkonem. Rozhodně ji budu sledovat i nadále. Claire Danes ji skvěle doplňuje, po dlouhé době je fajn ji vidět jinak, než jako psychicky nestálou agentku CIA. Jediné, co mě trochu zklamalo, byl konec, který tak trochu vyšuměl do ztracena. I přes jisté filmové archetypy a lehce odlišnou americkou kulturu jde o takový ten snímek ze života a ty já rád. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film je možné uchopiť dvomi spôsobmi. Prvým - chlap, čo vyrastal v sirotinci nevie žiť so svojou vlastnou rodinou. Matka, ktorá otehotnela na strednej doháňa zameškané a dcérenka chudinka, sa hľadá, či už v sexe alebo vo svojich cieľoch. Druhý spôsob je veľmi jednoduchý - chlap drie ako kôň, aby sa jeho rodina mala dobre a jeho žena s dcérou sa zatiaľ ku...a. Je len na vás, čo z toho si vyberiete. Ale pozeralo sa na to celkom fajn. Lepší priemer. 65/100 ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Albuquerque (Nové Mexiko, USA) od 9. mája do 10. júna 2011. (Arsenal83)

Reklama

Reklama