Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský odborník na počítačové čipy Paul Racine (Christopher Lambert) sa po úspešnom obchodnom rokovaní v exotickom Japonsku zoznámi v bare s miestnou kráskou Kirinou (Joan Chen) - a po príjemne strávenom večere sa s ňou v jej byte pomiluje. Keď sa však vráti do bytu po zabudnuté kľúče, stane sa šokovaným svedkom jej rituálnej vraždy a sám je ninjom, ktorý žene zoťal hlavu, poranený mečom na krku a na ruke. V nemocnici Paula navštívi učiteľ bojových umení Takeda Sensei (Yoshio Harada), pretože podľa hviezdice, ktorá sa Američanovi zasekla do ruky pri úteku, zistil, že vrahom bol jeho dávny nepriateľ Kinjo (John Lone) z klanu Makato. Ponúka mu ochranu, pretože Paul uvidel ninjovu tvár - a ten sa preto nezastaví, kým nepohodlného svedka nezabije... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (46)

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Čistě béčkový film 90. let, v němž se dovíte, že porazit ninju lze jen tehdy, když on drží meč v levé ruce. Christopher Lambert jako "devadesátkový" Orlando Bloom hraje toporně, mám dojem, že scénář ani režisér po něm větší výkon ani nechtěli. Film se jednoduše spokojil "s málem". A proto dostane malé hodnocení. ()

freeeeedom 

všetky recenzie používateľa

Ničím originálne béčko, ktoré by hádam u skúsenejšieho režiséra dopadlo lepšie, niektoré motívy ako boj dvoch samurajských klanov na ostrove sa dal určite natočiť zaujímavejšie ako že dvaja vodcovia behom pár minút povraždia súperov tej druhej strany a potom sa mydlia medzi sebou. A záverečný súboj medzi Lambertom a hlavným "padouchem" tak to bolo čo preboha? Zlý vtip alebo paródia? Ale ak nemožte spať tak sa na to celé s istým sebazaprením aj dá pozerať. Ale ak chcete samurajské meče okolo ktorých sa celý film točí tak si dajte radšej Tarantina :o) ()

Reklama

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

Doslova na zabití 106-i minut přebytečného času je to dobré. Jinak je to "parádní" blbost, nad kterou nemá cenu moc přemýšlet. Rozhodně si nemyslím, že ninja zabijáci jsou ve skutečnosti taková hovada, jak je vykreslil tento snímek. A Christopher LamaPrd? Ten hraje svou obvyklou notu, kterou by zahrál snad každý. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Slušný akční film z dob, kdy Lambert ještě uměl hrát nebo hrál v celkem kvalitních filmech. Zde ale není hlavní hvězdou, tou je umění a filozofie nindži. Takže když je hlavní záporný nindža spatřen při prachsprosté vraždě mladé ženy, svědkovi samozřejmě půjde o život, i kdyby byl na konci světa a hlídali jej kupy nindžů. Film ukazuje především vraždy mečem velmi explicitně a rozhodně nepatří k nijak "hezkým" filmům. Zvláště ženám rozhodně nedoporučuji. A ten masakr ve vlaku - to se opravdu jen tak nevidí. To bylo opravdu masíčko. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

1.: Máte rádi filmy situované do Japonska? 2.: Je Christopher Lambert váš oblíbený herec? 3.: Máte rádi souboje s mečem? 4.: Umíte Japonsky? ...za každé ne si sundejte jednu hvězdičku (a pokud dokonce 4x ne zcela chápu proč nechápete jak se na tohle vůbec může někdo dívat) ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (3)

  • Když Paul (Christopher Lambert) při závěrečném souboji bodne Kinju, jde jasně vidět, že John Lone drží meč jen mezi rukou a tělem. (AntiasKing)
  • Ninjové vždy nosili jen krátké, rovné meče zvané "ninja-to", aby je mohli snadno schovat a dalo se s nimi bojovat v malých prostorech apod. Kinjo (John Lone) má ale klasický dlouhý a do oblouku tvarovaný samurajský meč katana, který by mu práci v terénu jako ninjovi nedovolil. (AntiasKing)
  • Klan Makato a jejich vůdce Kinja jsou zcela smyšlení. (AntiasKing)

Reklama

Reklama