Reklama

Reklama

Argo: Nebezpečný útek

Trailer 1
USA, 2012, 120 min (Director's Cut: 129 min)

Réžia:

Ben Affleck

Predloha:

Antonio J. Mendez (kniha)

Scenár:

Chris Terrio

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrajú:

Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman, Victor Garber, Tate Donovan, Clea DuVall, Scoot McNairy, Rory Cochrane, Christopher Denham, Kerry Bishé (viac)
(ďalšie profesie)

Skutočný príbeh o tajnej operácii na záchranu šiestich Američanov, ktorá sa odohrala na pozadí rukojemníckej drámy v Iráne. Dňa 4. novembra 1979 obsadila skupina iránskych študentov americké veľvyslanectvo v Teheráne. Študenti zajali 52 ľudí, ktorých držali v zajatí 444 dní. Ale uprostred chaosu sa podarilo šiestim Američanom utiecť a nájsť útočisko v dome kanadského veľvyslanca Kena Taylora. Aby USA mohla dostať týchto šesť diplomatov späť do Ameriky, tak Tony Mendez (Ben Affleck) špecialista na exfiltrácie, prichádza s plánom, prepašovať ich ako filmový štáb kanadskej televízie CBC. A hoci ide o skutočnosť, tento plán je taký neuveriteľný, akoby sa odohral len vo filme... (TV Markíza)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie
  • Jedná se o jeden z opravdu vzácných případů, kdy snímek získal Oscara pro nejlepší film, aniž by byl alespoň nominován za nejlepší režii. Naposledy se tak stalo u snímku Crash (2004). (ing.Frosty)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (viac)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (viac)

Reklama

Reklama