Reklama

Reklama

Najodvážnejší, najdôkladnejší a najostrejší  lupič, Parker (Jason Statham), je špecialista na tie najnebezpečnejšie a zdanlivo neuskutočniteľné lúpeže. Od svojho tímu očakáva úplnú oddanosť a presné dodržiavanie stanoveného plánu. Keď sa kvôli ľahkovážnosti jedného z jeho kolegov posledná akcia tragicky zvrhne, Parker odmieta spoluprácu s gangom šéfa miestneho podsvetia Melandera (Michael Chiklis). Ten sa ale so zápornou odpoveďou neuspokojí a za trest ho polomŕtveho pohodia na kraji opustenej cesty. Parker, ktorý útok zázrakom prežije, sa zúfalo túži pomstiť a pátranie po gangu ho zavádza do honosného Palm Beach. Tu sa Parker vydáva za bohatého Texasana kupujúceho dom a stretáva Leslie (Jennifer Lopez), neúspešnú realitnú agentku s encyklopedickými znalosťami ostrova. S jej pomocou odhalí plán gangu na lúpež klenotov v hodnote 50 miliónov dolárov a pochopí, že to je ideálna príležitosť na vyrovnanie účtov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (378)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Jason Statham po stoprvé stejně a opět výborně. Tentokrát se jedná o variaci na Odplatu, kdy se podvedený zloděj mstí svým proradným bývalým parťákům. Statham tentokrát nehází otočky, ani neukazuje ze všech stran své boulaté terminátorské tělo, ale přesto je tu akce, která má švih a ani scénář nepsal úplný pitomec. Potěší i Jeniffer Lopez. sice mám k její postavě výhrady, ale marná sláva, pořád se na ní kurevsky dobře kouká. 70% ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Po pár štýlovkách sa Jason vrátil k prostoduchejšej zábave. I keď nevravím, že tu nebol potenciál na "niečo viac." Lenže Parker aj napriek svojej drsnosti a zásadovosti nie je Porter (ODPLATA) a i keď je cool, nie je ani Carter (GET CARTER). Akcie solídne, ale príbeh je len priamočiara báchorka o pomste. Stále však lepšie ako 22 VÝSTRELOV... ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, zejména v první polovině velmi slušné!! Akční béčko, které má znovu tah na branku a jedno eso v rukávu – drsného holohlavého Brita. Jason Statham opět předkládá nekomplikovanou story, ve které je čas na střílení do kolen, rozbíjení hlav o sanitární vybavení, dementní texaské klobouky i krocení nadržené Jennifer Lopez. Právě ta je tu naprosto zbytečná, děj prakticky nikam neposouvá, spíš ubírá body. Přitom tahle režijní rutina Taylora Hackforda (Ďáblův advokát, Ray) má několik velmi slušných pasáží (celý úvod, řežba v hotelovém pokoji), za které by se rozhodně nemusela stydět ani ačková podívaná!! ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Slečna Lopezová měla zřejmě pocit, že to hlavní co lidstvo v ekonomické krizi potřebuje, je koukat na její prdel, ale já už si tím tak jistej nejsem. Samozřejmě furt lepší prdel J.Lo než obličej Miroslava Kalouska, ale i tak čekám od filmu víc než pohled na jednu prdel a věčně nasranýho Stathama. Přísnější měřítko snese první část filmu, která je správně drsná a má šmrnc. Tu druhou bych nechal puštěnou v poli, aby místo strašáka odrazovala ptáky v kradení úrody. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Oproti verzi z Gibbsonem slabý odvar. Jo, Stathem špatnej neni, ale děj je moc přímočarý, chybí větší napětí, zamotanost, Parkerova tvrdohlavost, že chce zpátky jen svoje prachy, a hlavně nápaditost. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • Parker (Jason Statham) nosí hodinky značky Richard Mille RM11 Felipe Massa a Rolex Submariner. (dyfur)
  • Film byl promítnut manželce a synovi zesnulého Westlaka. Skutečný Parker by podle jejich ohlasů prý byl ze snímku nadšený. [Zdroj: violentworldofparker.com] (Raziel_cz)
  • Natáčalo sa od 1. augusta do 30. septembra 2011 v Louisiane, Ohiu a na Floride. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Reklama

Reklama