Reklama

Reklama

Recenzie (7)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Novodobá upírinka z veľkomesta. Hlavný hrdina trpí vzácnou chorobou, musí sa živiť zvieracou krvou a nemôže vyjsť na slnko. No lenže jedného dňa zistí, že je skutočný upír a dostane chuť na ľudskú krv, popritom sa zamiluje a môžu sa začať problémy. V prvom rade to bola dráma spojená s romantikou (horor šiel dosť na vedľajšiu koľaj), ale toto "dobrodružný" je pekne mimo. Je to dosť nízkorozpočtový film, v ktorom sa nenachádzajú žiadne špeciálne efekty, žiadna akcia, je tu síce zopár spopolnených upírskych kostričiek, ale scénky premien na popol ani raz neukážu, režisérovi úplne stačili žlté čočky na oči. Vlastne aj krvi je tu minimum. Na druhej strane je to slušne zahrané, hlavní hrdinovia mi tentokrát sadli, príbeh je zaujímavý a celkom dobre som si pri tom oddýchol. Romantická upírska oddychovka, to je presný pojem. ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Toto určite nebude nič pre dnešných adolescentných hororových divákov fičiacich na Twilighte alebo podobných expresných, farebných, presladených (prípadne priteplených) "hororoch". Midnight Son reprezentuje to, čo sa v dnešnej dobe už nemá šancu dostať do kín či širšej komerčnej sféry (snáď s výnimkou potvrdzujúcou pravidlo – Let The Right One In) a pomaličky si buduje nenápadný polo-upírsky príbeh z modernej doby. Hlavnou postavou je mladý securiťák, ktorý u seba pozoruje zvláštne úkazy, od extrémnej citlivosti na slnko, až po chuť na krv, ale všetko sa to snaží potláčať až kým mu to neprerastie cez hlavu. Jedného dňa stretne dievča, ktoré síce ukončí jeho osamelosť, no zároveň vyhrotí jeho konfrontáciu s tým, pred čím sa snažil ukryť. Filmík je príjemný, temný, atmosférický a emocionálny indie kúsok, ktorému sa našťastie podarilo nespadnúť do gýčovitosti, udržať si zaujímavosť a v rámci svojich možností je teda dosť pôsobivý. ()

Magika82 odpad!

všetky recenzie používateľa

Nejsem fanynkou nezávislých snímů, leč, některé překvapí. Žel Bohu, toto není ten případ. Ač jsem zvyklá na film koukat i do dvou ráno, u tohoto jsem jsem usnula zhruba v polovině okolo desáté večerní a vzbudily mne až titulky. Podvědomí jaksi zaprotestovalo při vzpomínce na opět nesmyslně na slunci zpopelňované vampýry, a nezdařilé pokusy o akční momenty, tuto myšlenku na vrácení snímku do okamžiku usnutí ihned zardousilo. Tudíž film putoval do koše, a já do ložnice. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Řemeslně slušně zvládnutý nezávislácký žánrový mix, ale nepodařilo se mu mě ničím zaujmout. Po půlhodince jsem v podstatě odpadl a film dokoukal jen v jakémsi nevědomí. Nevýrazné. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama