Reklama

Reklama

Posledné dni

(festivalový názov)
  • Španielsko Los últimos días (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2013. Po celé planetě Zemi se šíří tajemná epidemie. U lidstva vzinká strach z otevřených prostorů, a ti, kteří chtějí přežít, se schovávají uvnitř budov. Uprostřed zdecimované Barcelony se Marc Delgado (Quim Gutiérrez) vydává na těžkou výpravu s jediným cílem - chce najít svou ztracenou přítelkyni Julii (Marta Etura), aniž by opustil bezpečí staveb a vyšel ven. (cardinals)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (29)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejoriginálnějších postapokalyptických thrillerů. V důsledku silné epidemie agorafobie jsou lidé nuceni přežívat pouze mimo volná prostranství a chtějí-li se pohybovat po městě, musí tak činit pouze v podzemí. Ve všeobecném chaosu hledá Marc svojí přítelkyni Julii. Já jsem naprosto spokojen. Hrůza z otevřených prostorů byla vykreslena celkem věrohodně a stejně tak se dalo uvěřit aspektům života v budovách, které nelze opustit. Herecky film v mých očích obstál také a byl jsem nakonec rádi i za ten konec, který asi musel přijít. Spokojenost. 80% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý postapokalyptický thriller. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa niekoľko mesiacov potom, ako ľudstvo zasiahla neznáma nákaza, kvôli ktorej ľudia nemôžu vyjsť do otvorených priestorov a tak sú nútení zostávať v budovách a podzemí. Muža zasiahla nákaza práve vtedy, keď bol v práci, ale teraz so svojim novým priateľom urobí všetko preto, aby našiel svoju manželku, keďže ju nechal doma, ale na ceste ich čaká mnoho problémov. Spracovanie je celkom slušné, ale aj tak sa nezbavím čiastočne rozporuplných pocitov. Môže za to práve táto zápletka, síce v rámci žánru pôsobí pomerne originálne, predsa len nákaza, ktorá ľuďom neumožňuje vychádzať von tu asi ešte nebola, lenže zároveň si nemyslím, že je to práve najideálnejší nápad, lebo kvôli nej sa dej nutne musí odohrávať práve v tých nudnejších priestoroch a to je zároveň aj hlavný problém tohto filmu. Ale inak ma to bavilo, síce hlavne prvú polovicu sa to nesie v pomalšom tempe, ale za to môže fakt, že dej sa venuje dvom líniám, súčasnej a tej, ktorá katastrofe predchádzala, takže aj to mi sadlo. Navyše dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, nechýba tu väčšina typických prvkov tohto žánru, pár situácií sa dosť vydarilo a zaujal ma aj záver, takže sa na to pozerá dobre od začiatku až do konca. Čo sa týka akcie, nie je jej moc, nájdu sa tu tri výraznejšie akčné sekvencie a síce žiadna z nich nedokáže strhnúť, ale všetky sú celkom slušné a v rámci filmu mi to stačilo. Herecké obsadenie je bez problémov, hlavné duo mi príde úplne ideálne, bavila ma aj postava manželky a nesklame ani tých pár vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, veľmi dobrý vizuál, chválim aj ten čiastočný umelecký dojem z niektorých situácií, ani rozpočet nebol najmenší, tu nemám žiadny problém. Takže ma síce trochu mrzí, že pri dostatočne kvalitných podmienkach, či už rozpočet, réžia, obsadenie a podobne si tvorcovia nezvolili v rámci postapokalyptického žánru radšej iný typ zápletky, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať, bavilo ma to a má to plno dobrých stránok, takže Last days určite stojí za pozornosť. 68% ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Los Últimos días sa síce zaoberá v ostatne dobe na striebornom plátne už trochu otrepanou témou rozpadu civilizácie, zavineného zákernou chorobou a následného života v zdecimovanom svete, no bratom Pastorovcom sa napriek tomu do tohto filmu podarilo vniesť určitú dávku originality, vďaka ktorej tento postapokalyptický kúsok rozhodne nie je nezaujímavý (a tentokrát sa to zaobišlo aj bez zombíkov...). Španieli sú vo všeobecnosti proste dobrí filmári a málokedy niečo skazia tak, že by to bolo úplne nepozerateľné. ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Nie je to síce Emmerichova deštrukcia, ale vcelku dobre sa na to pozerá, minutáž mi utiekla prekvapivo svižne. Osobne ma zamrzel len Adam a Eva paradájz-hepy-end. Vlastne mi to pripomenulo zmršeného Blade Runnera, keď je po celý čas ponurá atmosféra, na konci vykvitne slniečko a vy si myslíte, že ste omylom prepli na iný film. Ale určite budem mať Pastorovcov v merku. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vonkoncom nechápem to mizerné hodnotenie. Opäť tu máme zaujímavý nápad a určite aj originálne stvárnenie post apo sveta. Tá myšlienka na záver sa mi veľmi páčila. To je ako odpoveď všetkým skeptikom podobne zmýšľajúcim ako bol hlavný hrdina. Jeho dobrodružná cesta za priateľkou tiež pobavila, možno len to chcelo trocha viac napätia. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama