Reklama

Reklama

Kedysi dávno na severe...
Fínsko, okolo roku 1800. Obdobie, kedy najstarší syn dedí všetko a pravidlá určuje nôž. V Ostrobothnii je kráľom farmárov starý Antii Välitalo, ktorý má dvoch synov. Vo svojom závete sa napriek tradíciám rozhodne odovzdať celé hospodárstvo mladšiemu a pracovitejšiemu z bratov, Mattimu. Je len na ňom, aby dokázal, či sa otec rozhodol správne, keď podľa obyčajov neprepísal majetok na staršieho Eska, alkoholika a bitkára. Samozrejme, starší brat sa s otcovým rozhodnutím nemieni zmieriť a neštíti sa najhroznejších podlostí a špinavostí, aby dosiahol svoje a sám sa stal kráľom. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (13)

WinnJets 

všetky recenzie používateľa

Škoda promarněného potenciálu, především tedy kvůli velmi nelogickému chování většiny postav. Scénář se dal zpracovat určitě lépe, jen si dát větší pozor na detaily. Na druhou stranu to zachraňuje krásná kamera, podpořená nádherným prostředím severské vesnice. Rád bych u hodnocení přitlačil, ale bohužel dva jsou tak akorát. ()

TKKMR 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu som očakával drsnú severskú drámu, odohrávajúcu sa v izolovanej komunite fínskych horalov, majúcich svojské chápanie zákonov a spôsobov, ako si vyriešiť svoje problémy. Härmä však nie je nič iné, než nastrojená a čo sa stopáže týka nezmyselne natiahnutá rádoby coolová selanka s emo podtónom. ()

Reklama

sochoking odpad!

všetky recenzie používateľa

Divoký sever, kde chlapi miesto koltov majú proklatě nízko u pasu rybičky ! Tu musím súhlasiť s MartinezZom, že sa všetci chovajú ako vrcholní idioti, iba matka ako neuveriteľná piča!!! (Verte mi, ten výraz je namieste.) I napriek hlavnej úlohe záporáka perfektne zahranej a dobrými vizuálmi, tá neskutočná debilita a inkoherentnosť chovania sa postáv mi bohužial nezabráni to poslať do Välitaliho žumpy! ()

Ashar 

všetky recenzie používateľa

Drsný film o tvrdém životě na severu. Tak bych okomentoval tento snímek. Je jasné, že ve Finsku nebyly pistole a ostrý nůž nemusí být po stylu Krokodýla Dunndeho, aby zabil člověka. Divák zhýčkaný Hollywoodskýma sračkama bude asi naštvaný chováním severských sedláků. Musíme také myslet i na to, že v té době žili dost primitivní lidé. Hezká příroda, hezcí lidé a poutavý, napínavý příběh. Jen tráva byla víc zelená, než bych očekával. Dávám právem čtyři hvězdy. ()

DJ Kritik 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ nedá mi napísať nič iné, než suhlasiť s MartinezZ-om. R 1800, Fínsko. Príbeh dvoch bratov, snaha o dedičstvo a láska, ktorá nesmie chýbať sa tu prezentuje v tom najprimitívnejšom podaní, aké som za posledne roky videl. Škoda premrhaného námetu a skutočne dobre vizuálnej stránky. Mikko Leppilampi, ktorý si zahral úlohu záporáka Esko Välitala je asi to jediné, čo tak nejak drží diváka pri zmysloch. Inak príkladov, ktoré skutočne hraničia s hlúposťou je tu veľa. Spoiler: Po celonočnom hľadaní notára a nájdení niekde ho niekde v inej usadlosti, si všetci spokojne sadnú pekne sa idú najesť a vyspať v senníku........ čo asi nastane. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama