Reklama

Reklama

Kedysi dávno na severe...
Fínsko, okolo roku 1800. Obdobie, kedy najstarší syn dedí všetko a pravidlá určuje nôž. V Ostrobothnii je kráľom farmárov starý Antii Välitalo, ktorý má dvoch synov. Vo svojom závete sa napriek tradíciám rozhodne odovzdať celé hospodárstvo mladšiemu a pracovitejšiemu z bratov, Mattimu. Je len na ňom, aby dokázal, či sa otec rozhodol správne, keď podľa obyčajov neprepísal majetok na staršieho Eska, alkoholika a bitkára. Samozrejme, starší brat sa s otcovým rozhodnutím nemieni zmieriť a neštíti sa najhroznejších podlostí a špinavostí, aby dosiahol svoje a sám sa stal kráľom. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (13)

DJ Kritik 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ nedá mi napísať nič iné, než suhlasiť s MartinezZ-om. R 1800, Fínsko. Príbeh dvoch bratov, snaha o dedičstvo a láska, ktorá nesmie chýbať sa tu prezentuje v tom najprimitívnejšom podaní, aké som za posledne roky videl. Škoda premrhaného námetu a skutočne dobre vizuálnej stránky. Mikko Leppilampi, ktorý si zahral úlohu záporáka Esko Välitala je asi to jediné, čo tak nejak drží diváka pri zmysloch. Inak príkladov, ktoré skutočne hraničia s hlúposťou je tu veľa. Spoiler: Po celonočnom hľadaní notára a nájdení niekde ho niekde v inej usadlosti, si všetci spokojne sadnú pekne sa idú najesť a vyspať v senníku........ čo asi nastane. ()

sochoking odpad!

všetky recenzie používateľa

Divoký sever, kde chlapi miesto koltov majú proklatě nízko u pasu rybičky ! Tu musím súhlasiť s MartinezZom, že sa všetci chovajú ako vrcholní idioti, iba matka ako neuveriteľná piča!!! (Verte mi, ten výraz je namieste.) I napriek hlavnej úlohe záporáka perfektne zahranej a dobrými vizuálmi, tá neskutočná debilita a inkoherentnosť chovania sa postáv mi bohužial nezabráni to poslať do Välitaliho žumpy! ()

Reklama

Ashar 

všetky recenzie používateľa

Drsný film o tvrdém životě na severu. Tak bych okomentoval tento snímek. Je jasné, že ve Finsku nebyly pistole a ostrý nůž nemusí být po stylu Krokodýla Dunndeho, aby zabil člověka. Divák zhýčkaný Hollywoodskýma sračkama bude asi naštvaný chováním severských sedláků. Musíme také myslet i na to, že v té době žili dost primitivní lidé. Hezká příroda, hezcí lidé a poutavý, napínavý příběh. Jen tráva byla víc zelená, než bych očekával. Dávám právem čtyři hvězdy. ()

TKKMR 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu som očakával drsnú severskú drámu, odohrávajúcu sa v izolovanej komunite fínskych horalov, majúcich svojské chápanie zákonov a spôsobov, ako si vyriešiť svoje problémy. Härmä však nie je nič iné, než nastrojená a čo sa stopáže týka nezmyselne natiahnutá rádoby coolová selanka s emo podtónom. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Bohužel, jedinou kladnou stránkou filmu je vizuál a herec hlavního záporáka, kterému role sedne. Jinak jde o příkladnou debilitu, kdy mi ponejvíce vadilo, že jsou všichni vrcholní idioti. Navíc se postupem času nechávají jeden po druhém zabíjet jak ovce a to bez žádné reakce. Ta imbecilita všech postav a obyvatel mi film tak neskutečně zhnusila, že nevypadat to alespoň hezky, posílám to rovnou celé do kopru. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama