Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film založený na rovnomennej knihe Donalda Millera.  Don je 19-ročný Texasan, ktorý sa pripravuje na štúdium teológie. Jedného dňa sa rozhodne opustiť všetko, čo poznal, a odchádza na severozápad USA do mesta Portland. Prichádza sem študovať na univerzitu, ktorá je tým najmenej zbožným miestom v Amerike.
Blue Like Jazz je príbeh duchovnej cesty mladého muža, ktorý sa rozhodne hľadať vieru na tom najnepravdepodobnejšom mieste. Rozpráva o úteku od nemysliteľného fundamentalizmu k lepšiemu spoznaniu seba samého. (trewille)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (8)

studo 

všetky recenzie používateľa

Neviem čo mal tento film vyjadriť, či vzťah matky k synovi, začlenenie na vysokej alebo tému, o ktorú sa opieral celý film - Boh, jeho existencia alebo čo, ale vo výsledku tu máme len jeden strašne uťahaný film z ktorého by sa dala ukrojiť 30 minútovka žvástov a aj tak by nám zostala ešte vyše hodina blabotania, občas dobrého, občas len tak do vetra a občas len tak k veci... K dobru filmu vlastne slúži len pár naozaj originálnych scén, ktoré boli správne pritiahnuté za vlasy. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Smutný jako jazz jsem vypínal tenhle film, který mi nakonec skoro nic nedal, i když jsem si myslel, že by osudy a postavičky, které je prožívají, mohly být dostatečně zajímavé. Nemá to správný tah nabránu a měl jsem pocit, že každý dobrý moment je nakonec zabit neschopností ho nějak pořádně vygradovat - třeba matčino těhotenství. ()

trewille 

všetky recenzie používateľa

Knižná predloha Smutný ako jazz má minimálne, čo to do kresťanských kruhov, veľký potenciál. Film však trocha zabil myšlienku a aj ducha knihy. No ak to sledujete pozorne, až také do vetra volanie to nie je. Objavuje sa tam pomerne veľa funny scén a aj zopár prekvapení, ktoré vás ako fanúšika knihy skutočne prekvapia. Neviem síce, či sa toto konkrétne dá hodnotiť ako pozitívum, ale... Myslím, že pri tomto filmovom spracovaní treba zabudnúť na predlohu a sledovať len film. Don je chalan, ktorý možno stratil chuť a zápal pre to, čo robil. Vydal sa na cestu, na školu, ktorá bola iná a neznášala kresťanstvo, v ktorom sa Don tak trocha začal strácať (viac vo filme :-) Film však čiastočne pokladám za výsmech knihy, ale napriek všetkému dávam 4. Prečo? Jednoducho kvôli Donovi a tomu, aký je v knihe. Inak by som dal 3 za priemernú adaptáciu a zopár skutočné funny momentov. Odporúčam si to však pozrieť a prečítať aj knihu. ()

KrestanFilms 

všetky recenzie používateľa

Pro někoho možná přínosný film, ale já jej dále doporučovat nemohu. Je tam zbytečně až příliš rozpracovaná ta světská stránka (vulgarita, bohémismus...) a na vlastní poselství tam zbylo opravdu jen málo. Skoro bych to nazval "perlou u sviní"... ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama