Reklama

Reklama

Tichý život

  • Česko Poklidný život (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hned druhý celovečerní film Claudia Cupelliniho znamená v jeho tvorbě výrazný umělecký posun. V tomto neobyčejně hlubokém psychologickém thrilleru totiž prokazuje vypravěčskou a stylistickou vyzrálost, za niž si bezpochyby zasluhuje místo na pomyslném seznamu nejpozoruhodnějších italských režisérů současnosti. V hlavní roli září vynikající Toni Servillo coby Rosario, všemi hledaný zločinec, skrývající se před svou minulostí v tichých lesích poblíž Wiesbadenu. Společně se svou německou manželkou Renate tu provozuje hotel s restaurací, kde se jednoho dne znenadání a jakoby odnikud objeví dva italští mladíci... Spolupráce s Gergelyem Pohárnokem se ukázala jako velice šťastná volba, neboť tento vynikající maďarský kameraman (Škyt, Taxidermia) svými chladně elegantními a místy mrazivými obrazy mistrně dokresluje téma blízkosti a vzdálenosti mezi lidmi. (MFF Karlovy Vary)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (11)

hazaba 

všetky recenzie používateľa

Minulost vás vždycky dožene, ať se před ní ukrýváte, jak chcete. Takhle ve stručnosti by se dalo shrnout poselství filmu. Herecky i režijně zdařilé, ale pro mě to nepřevyšovalo průměr - po pár týdnech si film nevybavíte (a po filmové smršti na MFF KV už ani za dva dny). Vynikal snad jen Toni Servillo v roli Rosaria. ()

HrrrOch 

všetky recenzie používateľa

Na tomhle filmu oceňuju skvěle zvládnutý žánr, nedá si nic vytknout, nemá to hluché místo, jenže jak tak přemýšlím, tak se mi zdá, že takovýhle thriller bude vždycky spíše jen žánrovým cvičením na nakrmení povrchních citů a ze své podstaty se nemůže věrně dotknout lidské psýchy. A že se přitom snaží... Tarkovskij ve mně říká ne, ale ta tvůrčí vytříbenost to snad i přebije :-) ()

Reklama

bassator 

všetky recenzie používateľa

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Una vita tranquilla / A QUIET LIFE / Poklidný život) - Pomalu až nudně se rozehrávající film se ve druhé půlce přesune do sfér gangsterského thrilleru. Tento snímek zachraňuje nejméně zpoloviny Toni Servillo, který svůj part milujícího manžela a pak i zabijáka zahrál opravdu více než skvěle. Filmu by více slušel tragický konec, byl by pak více uvěřitelný... - 6. 7. 2011 - kino Drahomíra - Karlovy Vary - 65% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Zľahka mimo môj vkus, ale stále zaujímavé. Na taliansky film možno až príliš... nemecké. Neosobná kamera ponúka hneď v úvode uhrančivý plynulý prechod z kôry stromu na poľovačku na diviaka. Húštiny nemeckého lesa sú natočené malebne a zároveň "prirodzene znepokojivo" (akoby ona znepokojivosť a predtucha spolu zo smútkom pramenila zo samotných stromov, ktoré sú potupne zabíjané medenými klincami). Z filmu je cítiť vyrovnanosť, s akou do seba jednotlivé zložky - teda scenár, kamera, hudba, herci a réžia - zapadajú. Cupellini sa nesnaží o nejakú prevratnosť a dynamizáciu spolu so šokovaním diváka založeným na bezpočte zvratov, ale ničím nezastretým sledovaním jasného vývoja príbehu z bodu A do bodu B, ktorý zdôrazňuje plynulé, dobre ustrážené tempo a nádych nezvratnosti osudu. Film o mafiánovi, ktorého doháňa vlastná minulosť rýchlejšie a drvivejšie, než by mu bolo po chuti, ako komorná rodinná dráma uprostred nemeckých lesov. V úvodnej scéne loví Rosario diviaka, v závere sa v lese lovia jeho. Variácia na odveké "a z lovca sa stala korisť" ako perfektné remeslo. Ale aj napriek tomu, ako to všetko krásne zapadá som sa chvíľami nudil. A nebudem zapierať, že som od filmu s pravdepodobne najlepším súčasným talianskym hercom nečakal viac. 65% ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

[MFF 2011, Karlovy Vary] Zaujímavá žánrová fúzia komornej drámy a prvkov "tichého" thrilleru v ktorej sa nehrá na efekt, ale na atmosféru. Z toho vyplýva, že divácky atraktívne vybavovanie si účtov a s tým spojené násilie tu neslúži na prvoplánové ukájanie zdeformovaných potrieb, ale skôr ako ojedinelý a napokon účinný prostriedok výslednej katarzie. Z dramaturgického hľadiska to v niektorých úsekoch pôsobí zbytočne odmerane a uondane, no opäť vysoký štandard Servilla a šikovná ruka Pohárnoka to dostatočne kompenzuje. Cupelliniho schopnosť nevtieravej a miestami až hypnotickej réžie tiež nie je na škodu a už sa veľmi teším na pripravovaný televízny projekt "Gomorra"...inu nová výzva a dúfam, že aj silnejšie ambície. 3,5* ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama