Reklama

Reklama

Jak se krade tajemství: Příběh Wikileaks

  • USA We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks (viac)
Trailer
USA, 2013, 130 min

Réžia:

Alex Gibney

Scenár:

Alex Gibney

Kamera:

Maryse Alberti

Hudba:

Will Bates

Hrajú:

Julian Assange, Hillary Clinton (a.z.), Michael Moore (a.z.), Barack Obama (a.z.), Chelsea Manning (a.z.), Jake Tapper (a.z.), Mike Huckabee (a.z.)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Dokument líčí příběh Juliana Assangea, tvůrce kontroverzní webové stránky, která napomohla k nejrozsáhlejšímu narušení bezpečnosti v historii USA. (Filmbox)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (17)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem inak, iba plne súhlasiť s názorom, že Juliana Assangea jakožto (možno) solídny hacker, iba zlízal smotanu za mladého Bradley-ho Manninga, ktorý veril v ideu, ktorú následne prvo menovaný vďaka svojej - bezpochyby pochybnej osobnosti - dokonale pochoval. Je smutné, že obdobné informácie, ktoré otriasli svetom, boli využité na úplne iné účeli, než v skutočnosti mali, ba dokonca by sa dalo povedať, že "vyšumeli do prázdna". Samotné hodnotenie je skôr na 4 hviezdy, no vzhľadom k solídnemu spracovaniu, kedy vďaka množstvu výpovedí zo "všetkých strán", dostáva priestor najmä objektivita, jednu prihodím. ()

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

V porovnaní s tým, čo WikiLeaks skutočne dokázala a odhalila, je dokument omnoho menej šokujúci. No zrejme pochopiteľne, keďže ide o históriu len nedávno minulú, ktorú dobre ovládame. Chýbalo mi možno trochu viac rozhovorov s Asangeom, najmä jeho hodnovernejšie vysvetlenie obvinení so sexuálnym obťažovaním, a samozrejme vyjadrenia oficiálnych predstaviteľov dotknutých štátov. ()

Reklama

vander19 

všetky recenzie používateľa

Milión krát povedaná lož sa stáva pravdou. Ako keby tímto Goebbelsovým výrokom sa riadili aj Američania a myslia si akí sú neporaziteľní. A potom sa objaví jeden človek, ktorý má gule na to, aby sa ich snažil ukázať svetu, aká je táto slávna Amerika úžasná. Tie čísla, ktoré sa objavili o obetiach na civilnom obyvateľstve presne ako keby kopírovali Stalinizmus za 2. svetovej vojny. Útoky vrtulníka Appache sa slovami ani nedajú opísať. Ale každé svinstvo musí vyplávať na povrch a nič nikdy neostane ututlané. Myslím, že tento dokument skôr ako o utajovaných dokumentoch bol o Julianovy Assangem a jeho príbehu. Ako sa z mladého hackera stal celosvetový štvanec, len zato že pichol do osieho hniezda. ()

marcel.demo 

všetky recenzie používateľa

Světoznámý protrhávač prezervativů, hacker a paranoik, známý pod jménem Julian Assange a transvestita Bradley Manning (Daniel Ellsberg 21. století) s nevyjasněnou sexuální orientací, se sklony k masovému vyzrazování vládních tajemství, bití žen a pitím hektolitrů coly, jsou hlavní hvězdy tohoto Gibneyovského (ten chlapík nezklame) dokumentu. Eticko-morální esence zhusta přítomna, neb zlo a dobro v každém z nás, proto ty kdož jsi bez viny, kamenem hoď, či alespoň leakni info či založ wikidrbnu. Určitě mrkněte. 80% jo a myslel jsem, že Julian teda větší frajer :) ()

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Je to tak trochu zamotanější story než co získáte (získal jsem) z regulérních médií, povídačce o Wikileaks. Bez ohledu na Váš názor před či po zhlédnutí dokumentu We Steal Secrets, jedná se o hodnotný náhled z pohledu Alexe Gibneyho. Jeho dokumentární přístup je vždy osobní, se všemi klady i zápory. Deal with it. 65 % ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama