Reklama

Reklama

Správni chlapi

(seriál)
  • Česko Franklin a Bash (viac)
všetky plagáty
Trailer
USA, (2011–2014), 28 h 1 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvorcovia:

Kevin Falls, Bill Chais

Hrajú:

Mark-Paul Gosselaar, Breckin Meyer, Reed Diamond, Malcolm McDowell, Kumail Nanjiani, Michael L. Covington, Claire Coffee, Ally Maki, Mircea Monroe (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(40)

Pri problémoch so zákonom sa obráťte na Franklina a Basha, tí vás neodsúdia. Sú to koniec koncov právnici. A ešte akí!  Ak práve netrčia niekde v blízkosti svojho obľúbeného stánku s hot dogmi a nezamýšľajú sa nad tým, čo všetko by boli ochotní podstúpiť, aby mohli stráviť príjemný večer s niektorou zo svojich obľúbených ženských celebrít, najlepší priatelia a skvelí právnici Jared Franklin (Breckin Meyer) a Peter Bash (Mark-Paul Gosselaar) naháňajú nových klientov... Občas doslovne! Vyzbrojení vizitkami, ktoré akoby sa v ich rukách rodili, neváhajú chňapnúť po klientovi len pár sekúnd po autonehode, zatknutí za obťažovanie alebo akomkoľvek inom incidente, kvôli ktorému je ich právna pomoc viac ako vítaná. Nuž a keď sa potom ocitnú v súdnej sieni, ukážu svoj dokonalý zmysel pre dramatickosť a šokujúce odhalenia!

Kým Peter má vrodený talent získať si porotu i sudcu, Jared neznáša autority, čo im aj s neskrývaným potešením veľmi rád dá najavo vždy, keď sa mu naskytne príležitosť. No napriek tomu, že zo seba radi robia zlých chlapcov a že ich vystupovanie a slovník by zrejme potrebovali korektora a člena mravnostnej polície na plný úväzok, Jared a Peter sú naozaj skvelí právnici, ktorí pre svojich klientov urobia všetko na svete – a pritom im naozaj nezáleží na tom, či je ich klientom „niekto“ alebo „nikto“! Preto zrejme neprekvapí, že ich nesporné kvality nemohli nemohli ostať dlho nepovšimnuté a že o nich prejavil záujem sám veľký Stanton Infeld (Malcolm McDowell), legendárny advokát nekorunovaný kráľ spoločnosti Infeld Daniels, ktorá je jednou z najvychytenejších a najrenomovanejších právnických firiem v Los Angeles. Keďže Stanton v oboch vidí niečo, čo mu pripomína seba samého v mladšom veku, rozhodne sa z nich spraviť nové posily svojej spoločnosti. Jaredovi a Petrovi sú od tej chvíle v podstate nonstop k dispozícii dvaja vskutku svojrázni právni asistenti - brilantná, a trošku, ehm, hlučná Carmen (Dana Davis) a agorafobik a verminofobik Pindar (Kumail Nanjiani).

Stantonovo rozhodnutie prijať do firmy tieto dva neobrúsené diamanty sa však nestretne s veľkým pochopením a už vôbec nie nadšením u jeho synovca Damiena Karpa (Reed Diamond), inak veľmi ambiciózneho právnika, ktorá nielenže mal so spoločnosťou svoje vlastné zámery, ale ktorý má tiež diametrálne odlišné - a občas nie celkom kóšer – názory a spôsoby, ako zarábať! Jaredov a Petrov príchod však výrazne narušil i Damienov do istej miery romantický vzťah – hoci momentálne vo fáze nedobrovoľného celibátu – s krásnou právničkou Hannou Lindenovou (Garcelle Beauvais), na ktorú Jared zjavne urobil obrovský dojem už pri ich prvom stretnutí... Tak či onak, na svojom novom pôsobisku u spoločnosti Infeld Daniels sa Jared a Peter stretnú s množstvom rôznorodých klientov – napríklad so ženou, ktorá prišla o prácu, pretože bola až príliš pekná, alebo s na smrť rozhádanou rodinou., ktorá si vošla do vlasov kvôli (bez)cennej bejzbalovej loptičke. Obaja si pritom veľmi dobre uvedomujú, že len čas ukáže, či ich doteraz bezproblémové dlhoročné priateľstvo túto veľkú výzvu v novom, a pre nich nepochybne oveľa zväzujúcejšom prostredí, má aj viac ako len teoretickú šancu prežiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (28)

Trailer

Recenzie (21)

Ivoman 

všetky recenzie používateľa

1 série. _ _ _ 60%. Děj není komplikovaný a vše krásně navazuje. :-) _ _ _ 2.série. _ _ _ 50%. Děj stále není komplikovaný a tím už není ani zábavný. :-( _ _ _ 3.série _ _ _ 30%. Nová postava, která se objeví zničehonic. Fekální humor, který absolutně nepasuje a již od druhé série věc, která ve třetí sérii vygradovala : Právníci jsou bohatí, moooooc bohatí a neustále jen paří. Jen tak mimochodem vyřeší zapeklitý případ a pak zase paří. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Skuteční právníci jsou saláti a suchaři. Zkuste dva nerozlučné a špičkové právníky Franklina & Bashe, kteří jsou nejenom vtipní a občas i vlezlí, ale pokud máte opletačky se zákonem, tak můžete mít klidný spánek. Jsou v tom co dělají dobří. První problém nastává však v tom, že skuteční právníci se takhle nechovají. Nepronášejí dialogy nad kterými by se dalo zasmát, nejednají s klientelou tímto nepřirozeným způsobem a rozhodně nemají tak vysoké procento úspěšnosti ve vyhraných soudních sporech. Dalšími spornými momenty seriálu jsou náhledy do soudních síní. Není to úplně nezajímavé vidět jaké postupy jsou k objasnění případu použity, ale za žádných okolností se soudci takto nereálně nechovají. Zkrátka to působí nevěrohodně. A přiznání účastníků soudního řízení na poslední chvíli v rámci dobrého úmyslu zachránit obžalovaného jsou tedy hodně zcestná(!) Velkým plusem je celá řada známých (seriálových) tváří. Právnická dvojice Breckin Mayer & Mark-Paul Gosselaar mají v sobě jisté kouzlo, jak diváky upoutat a spoustě epizod nechybí zajímavý rozhled a originální svéráznost. Nepřehlédnutelný je rovněž Malcom McDowell a pro nejednoho diváka bude zajímavé objevovat celou řadu seriálových herců a hereček, kteří se v seriálu zjeví třeba i na pár epizod. Je tedy na diváckém přístupu, jak k seriálu sice z právnického avšak poněkud humorněji vyznívajícího prostředí, přistoupí. Nějakou dobu bude trvat než mu přijde k chuti. Tvůrci se mohli více opřít do reálného zachycení právního systému a s ním spojených kauz. Takhle se v tomhle seriálu skoro ničemu a nikomu nedá uvěřit. Mé hodnocení: 40% ()

Reklama

tranquill 

všetky recenzie používateľa

Další variace na komediální seriál z právnického prostředí. Opět ulítlí hlavní hrdinové, opět zajímavé případy. A opět se povedlo, znovu jsem se výborně bavil a těším se na další řadu. I poslední 4.řada pokračovala v nastoleném stylu. Kvituju, že každá řada měla jen 10 dílů, často méně je lepší než jen plácat další a další díly, aby jich bylo 24... Spokojenost. ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Pri tretej sérii nadšenie nejak opadlo. F&B sú furt šialení a chvíľami vtipní, ale samotné prípady... eh. Naviac ich právne riešia tak, že i ja neprávnik s napozeranými pár právnickými seriálmi viem hneď od začiatku, prečo im to u protistrany neprejde a oni sa tvária vždy hrozne prekvapene. A kto robil casting pre 3. sériu by sa mal vzdať platu - Charlie by som s istým sebazaprením ešte prežila, tá je skôr hrozne napísaná, ale Locklear stratila posledné zbytky mimického i hlasového výrazu a že povedala niečo povedzme že úderné si zakaždým domýšľam až keď si jej vetu predstavím v ľudskom podaní. Na s4 to pre mňa nevyzerá. ()

darthvader77 

všetky recenzie používateľa

Příjemný seriál, který táhne hodně dolů demetní dialogy a někdy podprůměrný scénář. V podstatě by se dalo říct, že jde o pokus o převedení Dr. House do světa mezi právníky. Nicméně dost nepovedeně a genialita tkz. právnické dvojky spíž vypadá jako totální imbecilita. Nicméně se to dá ještě překousnout, takže to zůstává na třech. ()

Galéria (478)

Zaujímavosti (2)

  • V 5. epizóde 3. série otvorí Peter (Mark-Paul Gosselaar) dva pivá, pri rôznych záberoch je jedno z pív raz otvorené a potom zas zatvorené. (NST13)

Reklama

Reklama