Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa mystik a "zázračný mních" Grigorij Rasputin objavil na cárskom dvore v Sankt Petersburgu, pre mnohých to bolo veľké prekvapenie. Keď však dokázal pomôcť jedinému cárovmu synovi, trpiacemu hemofíliou, viacerí ho považovali za božieho posla. Rovnako veľký však bol i počet nepriateľov, ktorým prekážal Rasputinov vplyv na dvore. V Európe vypukla 1. svetová vojna... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (46)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Ako TV film fajn. Lenže ťažko tu hľadať nejaký konkrétny príbeh. Pár scén dokáže vytvoriť dokonca napätie, ale väčšinou je to len taký nezainteresovaný pohľad na zvláštnu postavu ruskej histórie. Podobný problém ako pri BATHORY - tvorcovia sa nevedia rozhodnúť, či chcú rozprávať "true story" alebo hlavnú postavu obmotať tajomnou fantasy aurou. Vzhľadom na epizódovitosť však film nenudí... ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa

Celkově vzato, dobře provedený snímek. I s narážkami na jeho homosexualitu se vypořádali dobře. Je mi jasné, že leccos o něm jsou mýtu, ale přišlo mi, že zde s tím pracovali dost rozumně. Konec konců závěrečná vražda byla udělána dobře, podle toho, co jsem o ní četl to jí dost odpovídalo, jako by se režisér snažil o její přesnou rekonstrukci. Celkově vzato musím filmu dát spíše pochvalu. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Životní epizody vytržené ze souvislostí osobních i politických nedokážou řádně zaujmout. Divák historií a mystikou nepolíbený pak nerozumí, políbený jen kroutí hlavou. .                    .                              .                                  .                           .                                        .                                                                                                                     .                                                                     .                                                                                .                                                                      .                                                                           .                                                                     .                                                                           .                                          . ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemerný film o neobyčajnom osude neobyčajného človeka, ktorý sa nakoniec ešte viac ako svojim životom preslávil svojou vraždou. Steven Seagal by povedal: „Ťažko ho zabiť.“ A práve tá vražda nebola stvárnená v tomto snímku dokonale, podľa vecí, ktoré mám k dispozícii sa to odohralo trochu inak, ale je to aj o fantázií režiséra, nakoľko aj tak vychádzame len z popisu samotného vraha Jusupova. Paradoxne len on a ďalší účastník vraždy, veľkovojvoda Dimitrij, prežili komunistické vyvraždenie rodiny, nakoľko obaja boli mimo krajiny. Inak sa tu vyčíta, že rola bola prisúdená Depardieuovi. No a čo? Že má o 50 kg viac? Aj tak to zahral skvele, lepšie ani nemohol, aj keď tá tajomná iskra v oku chýbala. Ale keď si pozrieme mnoho historických seriálov, tak väčšina dokonale nesedí na postavu, takže v tom by som problém nevidel. ()

jhr 

všetky recenzie používateľa

Celkem dobrý film o velice zajímavé osobnosti Ruských dějin Grigorii Rasputinovi. Upřímně řečeno docela mě překvapilo, že postavu Rasputina ztvárnil zrovna Gérard Depardieu ale i přesto, že skutečný Rasputin asi nebyl tak tlustý jako tento francouzský herec tak se této role zhostil skutečně se ctí. :-) ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (7)

  • Film si zvláště velmi oblíbil ruský prezident Vladimír Putin. Za něj vzkázal představiteli hlavní role Gérardu Depardieuovi, že si může u něj kdykoliv převzít ruský pas a i občanství. Gérard Depardieu nabídku nakonec přijal, ale až v roce 2013. (Hollywoodman)
  • Ve scéně, kdy měl být Rasputin (Gérard Depardieu) vhozen do řeky Něvy, je řeka normální. Ve skutečnosti byla ale zamrzlá. (Hollywoodman)
  • Pri prestrelke má Rasputin (Gérard Depardieu) bielu košeľu od krvi. Keď ho ale následne zhodia z mosta do vody, môžeme si všimnúť, že košeľa je bez známok krvi. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama