Reklama

Reklama

Zběsilý vztek

(neoficiálny názov)

Počas premietania v autokine sa maloletí bratia Terry a Todd vytratia z auta ich rodičov a jeden z nich sekerou zabije muža. Keď prídu svedkovia, sekeru drží v ruke Todd, ktorého preto umiestnia do psychiatrickej liečebne. O 10 rokov sa Toddovi podarí z liečebne utiecť. A v mieste, odkiaľ bratia pochádzajú, sa začnú hromadiť vraždy. Kto je vrahom? Todd alebo snáď niekto iný? (TomX2)

(viac)

Recenzie (26)

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Nie až tak známy, ale rozhodne vynikajúci  80s slasher, ktorý je vo svojej uncut verzii až prekvapivou prehliadkou splatterifických gore efektov. Floridské prostredie, klávesová hudba, zábavná hra na dvojičky... Možno postava matky a niektoré vedľajšie sú mierne otravné, ale nijako to neuberá na zábavnosti tohto tak trochu skrytého pokladu. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Ač se na první pohled zdá tak Blood rage je prachobyčejný slasher, ale má rozhodně zajímavé postavy. Film se točí o tom jak jeden z bratrů zabije člověka ale narafičí to tak aby to vypadalo že to udělal ten druhý bratr, po 10 letech ten bratr utekl z psychiatrie a vraždy znova začínají. od BR jsem vůbec nic nečekal ale nakonec příjemně překvapil. Je pravda že nemusí sednout každému, ale já jakožto fanoušek slasheru jsem byl spokojen. Malinká role Raimiho celkem potěšila(ten chlap tam vypadá jak teplouš:-)). Atmosféra snímku každou chvíli houstne a prostě film nenudí. Vraždy jsou bohužl takové obyčejné a nedokážou moc zaujmout. Ale jak jsem říkal pro fanoušky slasheru, ostatní asi ohrnou nos. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Po delší době se mi do rukou opět dostal jeden z klasických osmdesátkových slasherů. Zatímco si matka užívá v autě s řidičem (byť jen soft erotiku), její malí synci - dvojčata se nenápadně vytratí ven. Vzít sekyru a umlátit mladou souložící dvojici v nedalekém voze je otázkou chvilky. Vrah Terry však vrazí sekyru do rukou bratru Toddovi a ještě ho vydatně zamaže krví. Je jasné, který z nich skončí v ústavu. Po deseti letech Todd uteče a míří domů. Terry to kupodivu uvítá a roztočí kola masomlejnu. Matka slepě věří Terrymu, a tak se zdá, že Todd nemá šanci nad bratrem zvítězit. Obstojné gore, kdy vrah používá k zabíjení mačetu (připomínka Pátku 13.), je vedle přiměřeného napětí a několika standardních nahých scén největším kladem filmu. Uťatá ruka, rozpolcená hlava, probodnutá hruď, přeseknutý pas... Ničím nevybočující horror jedné dekády. Původně jsem chtěl dát tři hvězdy, ale jednu přidávám za závěr, který se promění v malé rodinné drama. Tak schválně, kdo s koho, matko? ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Masová vlna slasherov valiaca sa Amerikou (HALLOWEEN, 1978; FRIDAY THE 13TH, 1980), formuje svojou silou budúcu generáciu nasledovníkov. Z potopy povstávajú veľké ryby, ale aj žubrienky. BLOOD RAGE je jedna z nich. Časť DNA sa zachováva, časť sa spoločnosťou a okolím mení. Dochádza k mutácii. V roku 1983, ešte pod ochrannou rukou produkcie, vzniká malý, čiernohumorný slasher nočných kín a drive-in projekcii. Jeho čas ale ešte príde. Musí dozrieť a osmeliť sa na strastiplnú cestu po krajine, ktorá je mu predurčená. Ten čas nastane v roku 1987, kedy sa “Blood Rage“ dostáva do distribúcie zásluhou VHS vydania štúdiom “Prism Entertainment Corporation“ (uncut). Veľa slávy ale nezožal. ### Píše sa rok 1974. Nočný život dospievajúcej a sexuchtivej mládeže sa za účelom tesného súkromia s “kultúrnym backroundom“ obmedzuje na drive-in kiná. V jednom z nich je na programe tento večer trhák z roku 1973 – THE HOUSE THAT CRIED MURDER. Ted Raimi ako díler s kondómami obsadil strategickú pozíciu na mužských záchodoch, ostatní sa bavia po svojom. Maddy (Louise Lasser) – matka nezbedných dvojičiek Todda a Terryho, sa oddáva fyzickým túžbam viac ako sledovaniu filmu. Todd a Terry majú ale iné plány. Sila erotična je im v tomto mladom veku ešte cudzia, zato kvalitným gore-om nepohrdnú. Veď čo s načatým večerom a opustenou sekerkou. Gore je jediné možné východisko... ### PS. – videná uncut verzia od distribučného štúdia “Prism Entertainment Corporation“. Zaujímavosť: Film, ktorý sa ako hororová kulisa premieta na začiatku v drive-in kine (THE HOUSE THAT CRIED MURDER, 1973), je ten istý, nad ktorým sa o 10 rokov neskôr už dospelý Terry v spoločnosti prítulnej slečny pozastaví výrokom – “God, thats horrible. How did they show that in TV“. Prvá projekcia filmu zrodila vraha so sekerou, druhá stála v pozadí Terryho besnenia už ako vraha s mačetou. Asi skutočne film nevhodný pre vysielanie :) Navyše o premostenie, ktoré spája oba tituly, sa zaslúžil sám režisér Blood Rage - John Grissmer. BLOOD RAGE – réžia, THE HOUSE THAT CRIED MURDER – scenár a produkcia. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Nízkorozpočtová trilerová záležitosť, ktorá sa ani nesnaží veci vysvetlovať. Jednoducho vrah kántri bez rozmyslu všetkých naokolo a nie ani náznakom vysvetlené, prečo to robí a vôbec prečo sa k vraždám vracia po dlhých cca 15 rokov. Navyše vraždí a vyžíva sa vo vraždách tak, ako keby to robil celý život - je to strašne nevieryhodné. Aj keď pri pohľade na jeho psychicky labilnú až pološialenú matku, tu sú náznaky predispozície. Film navyše vyzerá, ako keby bol točený ešte v sedemdesiatych rokoch a nízkorozpočtovosť z neho srší na sto honom. Čiže klasický filmársky cieľ - nič, len šokovať, čo je lacným filmom vlastné. Čiastočne originálny a teda aspoň odlišíteľným od hordy podobných slasherov s gore efektami je iba prvkom dvojčiat. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Film, ktorý sa ako hororová kulisa premieta na začiatku v drive-in kine (THE HOUSE THAT CRIED MURDER, 1973), je ten istý, nad ktorým sa o 10 rokov neskôr už dospelý Terry v spoločnosti prítulnej slečny pozastaví výrokom – “God, thats horrible. How did they show that on TV“. Prvá projekcia filmu zrodila vraha so sekerou, druhá stála v pozadí Terryho besnenia už ako vraha s mačetou. Navyše o premostenie, ktoré spája oba tituly, sa zaslúžil sám režisér Blood Rage - John Grissmer. BLOOD RAGE – réžia, THE HOUSE THAT CRIED MURDER – scenár a produkcia. (Kusko.t2)

Reklama

Reklama