Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná policistka ovládající bojová umění Michelle (Yeoh), tvrdý mlčenlivý ex-policajt Peter (Sanada) a lehkomyslný letecký detektiv Michael (Wong) se neznali, dokud náhodou společnými silami nepřekazili pokus o osvobození mafiána, letícího k soudu stejným letadlem jako oni. Zabitý mafián a jeho kumpán ale mají na zemi další dva nebezpečné komplice, kteří jsou rozhodnutí kamarády za každou cenu pomstít... První díl po ULTRA FORCE druhé vlajkové série Intersonicu. (choze)

(viac)

Recenzie (68)

Lateef 

všetky recenzie používateľa

I v dnešní době to lze přežít, ačkoliv scény, ve kterých se nerozdávají ultra rychlé rány a kopy, působí většinou dost zvláštně. Možná za to může i dabing, který jsem měl k dispozici a který je teda hodně velké wtf. Yeoh se rozhodně hýbat umí a Sanada disponuje kromě skvělého karate také velkým charisma. Všude se válí spousta klišé, závěr působí spíše úsměvně, ale ústřední trojice se prát umí a vo vo vo tom to je... ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Naprostá akční nálož, od začátku do konce to je samá honička, bitky v pěkný a tvrdý choreografii a doslova destruktinví přestřelky, navíc příběh sice neni zrovna složitej a ani chytrej, ale místa mezi akcí rozhodně vyplňuje nenudícím způsobem, což je u takovýhle akční řežby naprosto dostačující a zbytek zábavy pak už obstará Michelle Yeoh v super formě a její dva kamarádi vs. válečný veteráni a že je to zábava víc než parádní, to je snad jasný ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Pomsta, pomsta za pomstu a pomsta za pomstu za pomstu, tak sa dá popísať v skratke dej filmu v ktorom sa navzájom zabíjajú číňania aby sa mohli mstit. Robia to samozrejme veľmi efektne, s výbuchmi, streľbou a bitkami. Najlepšia je bezpochyby brutálna prestrelka v bare pri ktorej sú bez milosti postrieľané desiatky nevinných ľudí a taktiež rozbité kvantá skla. Záver s tankom a truhlou na žeriave je ľahko absurdný, ale taký súboj s motorovou pílou je zasa fasa. Klasický hongkongský akčák. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Hong Kong vyprodukoval v osemdesiatch rokoch nespočet parádnych akčných filmov a Red Force z nich síce nie je najlepší, určite by sa našlo aj pár lepších, ale patrí určite medzi tie najvýnimočnejšie a najnezabudnuteľnejšie. Už len ten scenár, akčné filmy hlavne tej doby nikdy nevynikali kvalitnými scenármi a väčšinou boli len výplňou medzi akčnými scénami, ale toto určite nie je ten prípad. Neobsahuje síce žiadny originálny prvok, ale spôsob, akým je to všetko skombinované mi už teda originálny príde. Tu nečelia hlavní hrdinovia nejakej silnej zločineckej organizácii, ako je bežné, tu vlastne dokonca nečelia ani presile, vlastne sú tu len dve skupiny priateľov na opačných stranách zákona, pri ktorých sa po ich prvej vzájomnej konfrontácii rozbehne kolotoč pomsty a už sa chce každý pomstiť každému. A tak aj humor, bežný znak podobných filmov je tu takmer zanedbateľný, vlastne len úvod sa ešte nesie v trochu odľahčenom duchu, ale potom to už zvážnie, dej úplne vtiahne, postavy si ma naplno získali a celé to pôsobí až prekvapivo kruto a smutne. A hlavne tá originálna motivácia vo finále, niečo takéto som ešte nevidel, ale zapôsobilo to teda na mňa mimoriadne. Film sa môže našťastie oprieť aj o postavy, ktoré tu majú predsa len väčší význam, než bežne, skvelá Michelle Yeoh v jednej zo svojich najlepších úloh, Hirojuki Sanada a Michael Wong, vytvorili tu veľmi sympatické kladné trio, záporáci nie sú až tak slávne obsadení, ale tie ich postavy ma aj tak zaujímali a nájde sa ešte pár známych vedľajších postáv ako policajný veliteľ Kenneth Tsang. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je vynikajúca. Súboje síce nie sú až tak prehľadne natočené, ako som pri hong kongskej produkcii tej doby zvyknutý, tých strihov je tu predsa len trochu viac, ale v tomto prípade je to čisto kvôli väčšej dynamike a tvrdosti, čo funguje, takže s tým nemám problém. Inak majú parádnu choreografiu, obsahujú viacero skvelých a náročných chvatov a hlavne pôsobia poriadne živelne, tu idú bojovníci tvrdo proti sebe, akoby zničenie protivníka bola tá najdôležitejšia vec v ich živote, hlavne vo finále a takto sa mi to páči. Ale potešia aj slušné prestrelky s dostatkom civilných obetí a nejaká tá naháňačka. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré je aj emocionálne veľmi silné, ale parádna je aj akcia v lietadle, prípadne v bare. No všetky akcia sa vydarila. Režijne je to v rámci žánru výrazne nadpriemerná práca, nielen kvalitne zvládnutá akcia, ale aj práca s postavami a fungujúce emócie, tu nemám čo vytknúť. A k tomu tá nádherná hudba, vďaka ktorej je snaha zachrániť visiaceho priateľa mimoriadne emotívna. Takže Red force rozhodne nie je len nejaké polozabudnuté béčko v štýle desiatok podobných, ale pre mňa žánrová klasika so skvelým príbehom, postavami a akciou. Rád sa k nemu občas vraciam. 82% ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Úvodní akce v letadle, masakr v baru California, závěrečnej souboj na jehož konci už nikdo z aktérů vyčerpáním ani nemá sílu aby dorazil protivníka. No a spousta dalších aspektů dělá z tohohle fláku jednu z nejpovedenějších akčních HK klasik. Kdo neviděl měl by napravit. I toho typicky infantilního tumoru made in Asia je naštěstí minimum. No hlavně akce si vůbec nebere servítky. Takřka při každý přestřelce zahynou kromě jejich aktérů i desítky náhodných kolemjdoucích co byli zrovna ve špatnou dobu na špatným místě. tak to mám rád.80% ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama