Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět nejlepších přátel, z nichž všichni jsou ženatí, se rozhodne společně obývat podkrovní byt. Sem si každý z nich za určitých podmínek může přivést milenku a nerušeně s ní trávit čas. Všechno se zdá být perfektní, až do jednoho rána, když se v podkroví najde tělo zavražděné neznámé mladé ženy. Skupina přátel se začíná navzájem podezřívat a brzy je jasné, že navzdory jejich dlouholetému přátelství vědí o sobě mnohem méně, než si původně mysleli. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (41)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pätica kamarátov si prenajme luxusný "loft", do ktorého si podľa jasných pravidiel vodia milenky. Všetko ide podľa plánu, až do momentu, kedy v ňom nájdu mŕtvolu mladej ženy. Pevné priateľské puto sa razom mení v osočovanie a podozrievanie jeden druhého. Kto je vrahom dievčiny? Názorný príklad toho, ako sa mužom rozum zastaví, keď sa im "vták" postaví. Alebo ako dopadne každý dilino, ktorý v tejto nekalej "hre", ale i mnohých iných, preceňuje svoje schopnosti. Napriek tomu, že ma film celkom bavil, prišli mi dôvody konania osôb, pred samotným rozuzlením príbehu, rovnako primitívne a idiotské, ako krádež "čínskej prepisovačky" českým prezidentom, alias "Kikinou". Racionálny rozum dostal asi taký priestor, ako oravská slanina v müsli. Na môj vkus až príliš komplikovaný snímok, nato, že chce pôsobiť realisticky. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Proč stálo za to Nizozemcům natočit svoji verzi dva roky starého belgického filmu? Proč k nám někdo koupil remake a ne originál? Samé otázky. Značně překombinovaný kriminální thriller má dobrou strukturu. Na začátku vidíme dopadnout z loftu tělo na zaparkované auto, takže i když už dávno pochopíme, že všech pět hlavních hrdinů jsou vlastně pěkní hajzlové, tak si stejně počkáme, který z nich zařve. A podle mne se k takovýmto filmům závěry ve stylu „o rok později“ vůbec nehodí. ()

Reklama

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Nepolíbenej ani belgickým origošem, ani yankee remakem zjišťuju, že je Loft překvapivě dobrej film i v oranjes produkci. Zajímavá zápletka a musím říct, že jsem po celejch sto minut (nestihl jsem začátek) bojkotoval i výrobky od pana Phillipa Morrise z Kutné hory. Což se teda moc často nestává. Dáme i jeden malej DIFUZOR...ten největší úchyl je ten nejmíň sympatickej. 70% P.s.: jo a není to ani ten imigrant, ani jeho brácha....natož ten alkáč. P.p.s.: ta tlustá blonde byla fakt příšerná....fuj ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Takmer 5*! Vlastne som bol o tom viacmenej po celý film presvedčený, teda keď už zápletka bola na svete. Ale ten záver, no neviem - trošku mi pokazil celkový dojem, no a to "o rok neskôr" bolo maximálne zbytočné. Radšej to mali nechať tak ako to bolo. Každopádne to však bolo nadpriemerné, obzvlášť tá neustále meniaca sa zápletka a stále nové a nové fakty prichádzajúce na povrch. A keď už sa zdalo, že človek si je takmer istý pravdou, razom príde ďalšie priznanie - bez ohľadu na to, či to bolo manipulatívne klamstvo alebo účelová pravda, vždy to znovu zamiešalo kartami. Vynikajúca dramatizácia, okorenená dávkou alibizmu a neustáleho plánovania. O nerozlučných 5 kamarátoch napokon to slávne "jeden za všetkých, všetci pre jedného" určite neplatilo. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Americkú verziu si už príliš nepamätám, respektíve jej pointu a tak som mohol byť pri záverečných minútach, alebo už nejakú chvíľu predtým, príjemne prekvapený tým, kto, prečo a ako to celé vymyslel. Teraz je ale otázne, či si pozrieť aj samotný originál, asi až po x rokoch, kedy znova na väčšinu príbehu zabudnem. Má to veľmi slušný spád, postavy sú nesympatické tým správnym želaným spôsobom a veľmi vhodne sú obsadené aj manželky antihrdinov. Podkrovný luxusný byt má pekný interiér, takže aj vizuálna stránka sa podarila. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (2)

  • V průběhu natáčení došlo k nehodě, kdy se zřítilo lešení na scéně a poranilo šest členů filmového štábu i s režisérkou Antoinette Beumer. (Terva)
  • Během doby, kdy se režisérka Antoinette Beumer zotavovala z nehody, se stal prozatimním režisérem Belgičan Erik Van Looy, který si Loft (2008) natočil již v roce 2008. (Terva)

Reklama

Reklama