Reklama

Reklama

No Pressure

Krátkometrážny
Veľká Británia, 2010, 4 min

Obsahy(1)

Film sa skladá z krátkych scénok, v ktorých je rôznym skupinám ľudí položená otázka, či sa zaujímajú o spoluúčasť na kampani za redukciu uhlíkových emisií. Tí, čo neprejavia žiadny záujem, sú odpálení trhavinou. Tvorcovia využili šokujúci čierny humor, aby pripútali pozornosť na kampaň s názvom "10:10". Film končí nápisom: Zraz svoje emisie o 10 % – bez nátlaku. (whack)

(viac)

Recenzie (8)

whack 

všetky recenzie používateľa

Keď čierna komédia s pointou vyvolá vlnu hystérie a pohoršenia, znamená to, že je spravená dobre. Je to paródia na tie všetky fanatické bláznovstvá, čo sa šíria po nete, že varovania o globálnom otepľovaní sú akýmsi zastrašovaním ľudí. V skutočnosti všetci môžu prispieť svojim kúskom k znižovaniu emisií úplne dobrovoľne a bez nátlaku. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ chcel ten film poukázať na to, že by sme mali robiť správne veci, lebo na nás nikto netlačí, tak sa dá zobrať ako zaujímavá čierna komédia, pokiaľ však je to len dielo nejakých frustrovaných ochranárov, či akási agitka mafie, ktorá berie zelené energie len ako ďalší biznis, ktorý však možno nie úplne planéte pomáha, tak by to bolo skôr hodné k zatrateniu. Ja to vidím trocha medzi tým, lebo občas tí ochranári naozaj bojujú strachom, čo sa mi nepáči, no často je to aj bez dôveryhodných argumentov, najmä ohľadom toho oxidu uhličitého a globálneho otepľovanie spôsobovaného ním. Tiež to nebolo ani tak invenčné, opäť to bola taká jednoduchá šokujúca zábavka, kde som sa však ja veľmi nesmial. Vedel by som si však ten hlavný motív predstaviť v iných filmoch. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Trochu drsné, ale prečo nie? Niekedy je potrebné diváka trochu prebrať z letargie. Pre dobrú vec je každá forma podania ospravedlniteľná. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama