Reklama

Reklama

Ako vycvičiť draka 2

  • Česko Jak vycvičit draka 2 (viac)
Trailer 1

Ostrov Blp býval miestom, kde Vikingovia vo dne v noci bojovali s drakmi. Potom ale mladý rojko Štikút vycvičil draka Bezzubého, spriatelil sa s ním a všetkým vysvetlil, že ľudia a draky môžu predsa spoločne nažívať v harmónii. Príbeh poskočil o päť rokov dopredu a z Blpu sa medzitým stal dračí raj, kde sa ľudia a draky navzájom rešpektujú a majú sa radi. Štikútova najlepšia kamarátka Astrid je hviezdou obľúbených dračích pretekov, v ktorých hravo poráža ostatných vikinských tínedžerov, zatiaľ čo Štikút dáva prednosť osamelým letom s Bezzubým, počas ktorých mapujú neznáme územia, objavujú nové svety a spoznávajú nových drakov. Jedno z dobrodružstiev ich zavedie do ťažko prístupnej ľadovej jaskyne, ktorá je domovom pre stovky neznámych divokých drakov. Tu sa stretávajú aj s temnou Dračou jazdkyňou, z ktorej sa vykľuje Štikútova dávno stratená matka Valka. Na láskyplné objatia matky so synom ale nie je čas, pretože sa nad spolužitím ľudí a drakov sťahujú mračná, ktoré sa prihnali vďaka Dragovi, mocichtivému samozvanému „dračiemu bohovi", ktorému slúži nafúkaný lovec drakov Eret. Títo dvaja predstavujú nebezpečenstvo, ktoré Štikút s Bezzubým sami neporazia. A preto dávajú dovedna starú partiu, kam okrem Astrid partia aj Pahlt, Soplinos, Rybonoh a dvojčatá Vraska a Tresk. Spolu s nimi sa ale budú musieť postaviť mocnému nepriateľovi aj Štikútov otec, vikinský náčelník Chladnobrv, a predovšetkým jeho matka Valka. Naučiť tento nesúrodý spolok spolupracovať bude nesmierne náročné. Bez nich ale nebudú mať obyvatelia Blpu ani najmenšiu šancu! (TV JOJ)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie
  • Film Ako si vycvičiť draka 2 bol prvým animovaným filmom z dielne DreamWorks, ktorý získal prestížne ocenenie Zlatý glóbus v kategórii Najlepší animovaný film. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

Reklama

Reklama