Reklama

Reklama

Láska pri fjorde

(seriál)
  • Česko Láska u fjordu (viac)
Nemecko, (2010–2016), 14 h 56 min (Minutáž: 87–90 min)

Hrajú:

Floriane Daniel, Susanna Simon, Jutta Speidel, Senta Berger, Matthias Habich, Hannelore Elsner, Esther Schweins, Katja Flint, Muriel Baumeister (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Jednotlivé časti: 1.- Láska, fjord a letné búrky ( Sommersturm ) - Keď Karen (Susanna Simon) stretne po rokoch jej lásku z mladých čias Runeho(Harald Schrott), opäť sa doň zamiluje. Vtedy neboli ešte dostatočne zrelí na lásku, ale aj teraz im stoja v ceste prekážky: Rune je úspešný investičný bankár - ale chce sa venovať chovu koní po zosnulom strýkovi. Karen sa k nemu pridá a ich šťastiu na konci nestojí nič v ceste...lenže Rune padne pri opravovaní strechy na zem a zostane ochrnutý. Svoju šancu teraz vidí ich sused Lars - už dávno sa zamiloval do Runeho priateľky.
2.-Spev vetra ( Der Gesang des Windes ) - Keď ochorie jej syn Daniel, vyjde najavo veľké tajomstvo Hanny Eliassen. Keďže so svojim mužom Kaarem nemohla otehotnieť, tajne sa pred rokmi spojila s cudzím mužom, ktorý je skutočným otcom Daniela. Jej manželstvo s Kaarem sa po odhalení tajomstva rozpadá, ale Hanna musí v prvom rade vypátrať Danielovho biologického otca, lebo on jediný mu môže darovať obličku. Aby sa jej podarilo sa s ním stretnúť však potrebuje Kaareho pomoc. Dvojica sa tak vydáva na cestu, ktorá môže pre ich rodinu znamenať definitívny koniec, ale aj nový začiatok.
3.-Koniec ľadovej doby ( Das Ende der Eiszeit ) - Annika Sörenbrandt má v Osle úspešný zásielkový obchod s knihami a vo svojom hektickom živote manažérky nenachádza miesto pre svoju matku Pernilu, ktorá sa len ťažko zotavuje po páde zo schodov. Annika jej dodnes neodpustila, že sa rodina pred 25 rokmi rozpadla a matka s ňou odvtedy prerušila kontakty. Keď sa po rokoch opäť stretne so svojim nevlastným bratom Henrikom, ktorého naposledy videla ako chlapca, zistí, že je autista. Prostredníctvom jej vzťahu k mladému mužovi sa začínajú pomaly roztápať ľady aj medzi Annikou a jej matkou. Prečo ju po celé roky nekontaktovala?
4.-More žien ( Das Meer der Frauen ) -Kristin Gustavsson žije so svojim mužom Petterom a dcérou Idou v Solvorne v západnom Nórsku. Je to žena, ktorá je zvyknutá mať všetko pevne pod kontrolou, či už je to jej obchod, alebo dcérine pubertálne výstrelky. Jej pokojný svet sa však mení, keď sa po dlhej neprítomnosti do dediny vracia jej mladšia sestra Marit. Pozná totiž tajomstvo, ktoré Kristin chcela pred svojou dcérou Idou navždy ukryť. Marit, "čierna ovca" rodiny, je skutočnou matkou dievčaťa, no hneď po pôrode ju, sama takmer ešte dieťa, na nátlak rodičov musela zveriť svojej staršej sestre...
5.-Rozlúčka s Hannou ( Abschied von Hannah ) - Po smrti svojej manželky smúti Henrik Agdestein po svojom. O svoj žiaľ sa nechce s nikým deliť, dokonca ani so svojimi tromi dospelými deťmi, ktoré sa chcú rozlúčiť so svojou mamou. Hoci ich núti k odchodu, rozhodnú sa ostať a zorganizovať kar na vlastnú päsť. Celá dedina príde na rozlúčku s Hannou, pritom sa však stane to, čo nikto neočakával.
6.-Dve letá ( Zwei Sommer ) - Priateľky Johanna a Sigrun sa opäť stretli po dlhých rokoch, keď sa Sigrun rozhodla stráviť jeseň života v rodnej dedine. Jej priateľ Erik sa spočiatku obáva, že Sigrun s ním po stretnutí so starou priateľkou už nebude tráviť toľko času, čoskoro však zistí, že majú s Johannou veľa spoločného. Keď Sigrun musí pracovne odcestovať, Erik s Johannou sa ďalej stretávajú. Priateľstvo oboch žien je podrobené tvrdej skúške.
7.-Ťah prílivu ( Sog der Gezeiten ) - Cieľavedomá architekta Agnes Wallemová dostane ponuku, ktorá je ozajstnou výzvou - v malom mestečku pri fjorde, kde stojí jeden z najkrajších kostolov v Nórsku, má navrhnúť vhodné komunitné centrum. Čaká ju tam však aj veľké prekvapenie - jej bývalý priateľ Kristian, ktorý v mestečku so svojou manželkou Luisou a dcérou Miou vedie pokojný rodinný život, po akom Agnes vždy túžila. Prečo Luisa, ktorá je starostkou mestečka, ponúkla zmluvu práve potenciálnej sokyni?
8.-Žena na pláži ( Die Frau am Strand ) - Brigitta trpí od vážnej automobilovej nehody stratou pamäti. S návratom do života by jej mala pomôcť šestnásťročná dcéra Maria, ktorá žije s adoptívnou matkou Wibeke. Všetky tri ženy sa vydajú do Brigittinho starého domu na pláži. Tam sa však začnú vynárať spomienky, ktoré by matka aj dcéra najradšej potlačili... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Generi odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak na tieto romantické sračky z Nemecka alebo Rakúska nemám žalúdok. Rovnaké scenérie, rovnaké príbehy, akoby ich jedna mater mala... ()

Michalechal 

všetky recenzie používateľa

Tak ne každá "romantika" z Německa se povede ... a tahle se teda nepovedla. Vlastně jsem už po půl hodině zapomněl, jak to dopadlo a musel jsem se přeptat :-) Nemělo to spád, herecké obsazení po vizuální stránce dost pokulhávalo ... ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

dve letá, čo dávala STV stáli za pr ....d ... strašné herečky ... strašnýý prííbeh ... tí sentimentálni nemci niekedy naozajnemaju vkus ... :( ()

suzanne1997 

všetky recenzie používateľa

Musím přiznat, že jsem se podívala na část nečekané vzplanutí, ale ani deset minut před koncem jsem žádný vzplanutí neobjevila, možná,. že herci byli dobří, ale tady nejde o herce, ale o ten příběh, takže musím dát záporné hodnocení, alespoň pro tuto část, další části ohodnotím později, ale tahle se vůbec nedala sledovat, proto nedoporučuji. ()

Galéria (276)

Reklama

Reklama