Reklama

Reklama

Predvianočná nočná mora

  • Česko Ukradené Vánoce (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kultový animovaný film z produkcie Tima Burtona s vynikajúcou hudbou a pesničkami Dannyho Elfmana. Jack Skellington, smutný kostlivec s tekvicovou hlavou a nekorunovaný vládca Halloweenového mestečka, sa nudí. Veď koho by už vzrušoval permanentný Sviatok Všetkých svätých, ktorý v Halloweentowne trvá celý rok? Ani jeho najmilovanejšiu prácu, strašenie detí, ktorú vykonáva svedomito a invenčne, tento rok nik neocenil. Všetkých pobláznili nové hviezdy, populárni upíri, ktorí vytvorili rekord v pití ľudskej krvi za noc. A dokonca vyhrali aj hokejový zápas na cintoríne s lebkou namiesto puku!

Jedného dňa sa Jack náhodou ocitne v susednom Vianočnom meste. Celkom ho uchvátia vianočné sviatky, ktoré doteraz nepoznal všade vládne radosť detí, Santa Claus, jeho darčeky a šťastie dospelých. Aj Jack by rád obdaroval obyvateľov Vianočného mestečka a prekvapil ich počas sviatkov čímsi, čo nikdy nevideli a nezažili Halloweenom! Rozhodne sa im preto zinscenovať Vianoce v haloweenovom šate. V tom mu majú pomôcť jeho priatelia zo záhrobia. Obyvatelia Halloweentownu, umrlci, kostlivci, netopiere, strašidlá a škriatkovia sa už radujú, ako potešia svojich blízkych susedov. Ale nie je to také jednoduché, ako si predstavovali! Unesú toho odpudzujúceho tlsťocha Santu Clausa, aby neškodil, vyrobia krásne hračky a Jack ich nadeľuje deťom Vianočného mesta zo záprahu ťahanom kostrami mŕtvych sobov. No výsledok nie je uspokojujúci. Deti vybaľujú očarujúce umrlčie lebky, prítulné žravé netopiere či nežné bábiky kostlivcov - ale prečo kričia hrôzou a zamdlievajú z hnusu? Protilietadlové delá už mieria na oblohu a snažia sa zostreliť ten diabolský záprah, rozsievajúci do nechápajúcich detských srdiečok zmätok a strach... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (793)

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

A teď Vám milé děti povím pohádku o Satanovi Kalousovi, který jmenuje se Jack Skellington. Je to král Halloweenu, ale pokud budete zlobit maminku, ukradne nám Vánoce a společně se sobími kostíky Vám nadělí dárečky, které Vás sežerou. ***** ano tak toto budu vyprávět jednou svým dětem a pouštět na dobrou noc, když budou zlobit.. a až vyrostou budou Jacka milovat jako nyní já.. nejenže se na něho a zbytek obyvatelstva v městě Halloween nedá zlobit, oblíbíte si je, budete je stále chtít vidět, ale hlavně slyšet.. je to kouzelný příběh, který si zaslouží ohyzdně mi zdobit poličku :) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Mierne natiahnutý príbeh rozvíjajúci motív nespokojnosti sveta v ktorom žijeme. Tu je to svet príšer, duchov a monštier a hlavným nespokojným je kostlivec Jack, ktorému monotónnosť halloweenského strašenia ide na nervy. Jedného dňa objaví čarovný svet Vianoc a onedlho nájde zmysel ako prispieť svojou troškou do komína. Dokonalé výtvarné stvárnenie bábok a zaujímavé detaily neprekryli slaboduchosť deja a trhliny nudy, ktoré mala zrejme vyplniť originálna hudba. Tá však v mojom prípade nezabrala, rovnako ako odkazy na mne cudzie mystické detské ikonky (santa Claus na saniach, Halloween). Ľudsky tvorivé hrejivé teplo idúce zo srdca (nech už je akokoľvek morbídne a cynické) som v tomto prípade neucítil. Namiesto toho som videl chladný a vykalkulovaný, hoci technicky a výtvarne obstojne zvládnutý muzikál. ()

Reklama

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

To, co fungovalo u Mrtvé nevěsty, zde bylo spíše prvoplánové, nezábavné a nijaké. Originální zápletka to jistě byla, ale byl to právě fikční svět Henry Selicka a Tima Burtona, který mi přišel nejvíce ledabylý a nedomyšlený. Ještě ke všemu celý děj zdržovaly nezáživné písničky, které mě ani v tom nejmenším nedokázaly oslovit. Nakonec jsem si to užil aspoň díky tomu prapůvodnímu nápadu a pěkně stylizované animaci. Chyběl tomu propracovaný svět, který mi naopak nabídly Příšerky s.ro., a lepší tah na branku, který mě strhl až v mladší verzi Mrtvé nevěsty. ()

JANARYBA 

všetky recenzie používateľa

Koukám, že nás tento film dělí na dvě části, já jsem v té o hodně menší. Kdoví, co by se s tímto dílkem stalo, kdyby v něm nefiguroval náš oblíbenc TB. Pro mě jeho shlédnutí bylo spíš utrpení, samozřejmě až na skvělé nápady a místy geniální výtvarnou stránku. Ale nicméně nás asi všechny zvednul ze židle...a o to jde ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Tu nie je o čom, hororový muzikál v bábkovom prevedení, produkcia Tim Burton, to skrátka nemôže nevyjsť. Pesničky a hudba Dannyho Elfmana do filmu nádherne pasujú. O výtvarnej stránke je zbytočné sa zmieňovať, lebo kto pozná aspoň niektoré Burtonove filmy vie, že je štýlovo uletená, temná a veľmi svojská. Príbeh o tom ako sa " pumpkin king" Jack Skellington rozhodol vylepšiť ľuďom vianoce má u mňa plný počet. 10/10 ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (26)

  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Film byl vytvořen technologií stop motion a animátoři vycházeli z veršů a obrázků Tima Burtona. (Duoscop)
  • Ukradené Vánoce se staly prvním loutkovým filmem velkého studia s historicky největším rozpočtem. (Trainspotter)

Súvisiace novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (viac)

Reklama

Reklama