Reklama

Reklama

R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodne neživých agentov

  • Slovensko R.I.P.D.: Útvar Rozhodne Neživých Agentov (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Nick Walker (Ryan Reynolds) bol elitným detektívom, ktorý to schytal behom jednej akcie a v odchode na večnosť mu nezabránila ani nepriestrelná vesta. Namiesto Zubatej na neho ale čaká mimoriadne strohá policajná dôstojníčka (Mary-Louise Parker), ktorá mu ako bývalému skvelému policajtovi ponúkne prácu v R.I.P.D. Útvare rozhodne neživých agentov. V jeho radách sa vráti na Zem a bude ju čistiť od zloduchov, ktorí už dávno patria na onen svet, ale zubami nechtami sa definitívne bránia. Ako zelenáč je Nick pridelený k ostrieľanému šerifovi Royovi Pulsipherovi (Jeff Bridges), ktorý ho začne zoznamovať s chodom tejto originálnej policajnej jednotky. Dozvie sa napríklad, že pre pobyt na Zemi má každý mŕtvy policajt zmenenú identitu (Nickovi bola pridelená dokonalá vizáž čínskeho dôchodcu), aby náhodou nenarazil na vlastných pozostalých, a že mŕtvi zloduchovia môžu niekedy byť až nečakane živý a nebezpečný. Nick sa v pomerne morbídnom prostredí bude musieť veľmi rýchlo zorientovať, pretože celý tím stojí tvárou v tvár najväčšej bezpečnostnej kríze vo svojich dejinách. Mŕtvi stoja len krôčik od ovládnutia sveta živých a jediný, kto im to môže prekaziť, je práve R.I.P.D. (TV Markíza)

(viac)

Videá (20)

Trailer

Recenzie (757)

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

Je to jak návštěva filmového second handu, kde se někde vzadu na poličce krčí zaprášená imitace Můžu i v bílém, kterou si nikdo nemá chuť půjčit, natož do ní investovat byť jen dolar .. díky hrozným trikům, hudbě, Reynoldsovi .. prostě všemu! Mimochodem - ideální příležitost podívat se, jak lze prodělat skoro dvě miliardy kaček během necelé hodiny a půl : ) ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Róbertko Homošvestka si po mierne komunizmom zaváňajúcom RED vzal na paškál ďalší, pre niekoho asi zásadný, pre mňa absolútne neznámy komiks... a tentoraz to už tak dobre nedopadlo. Čo to trepem, maximálne to sprznil a ešte za to zhrabol prachy. Taký je už Hollywood. Scenáristická dvojka by sa mala vrátiť do útrob ústavu, z ktorého vyliezla (súdiac aj podľa ich ďalších umeleckých skvostov), aby sa z toho Schwentkeho kariéra ešte dokázala spamätať. Samotný film je trapárna plná ultimátnych klišé, humoru mentálnej úrovne húpacieho koníka, slastne retardovaného deja, ohavnej animácie a hnusných, miestami až zarážajúcich efektov, na ktorých si niekto zjavne kompenzuje komplexy, a preteká autorským nihilizmom smerujúcim k reálnej apokalypse popcornového filmu. Reynolds sa opäť potvrdzuje ako nesympatický ťuťko, Bridges je otravný až na zabitie a Bacon je nudný tak (za toto vám gratulujem, páni, nechápem, ako sa vám to podarilo), až sa mi z toho roztekajú oči. 1* za pár zľahka nadpriemerných fórkov (krycie identity - najmä scéna Číňana bežiaceho s banánom v ruke, úvodných 30 sekúnd... a to je už asi aj všetko). Výsledok? Úbohá paródia na Mužov v čiernom, ktorá sa trasie v kúte aj pred takými filmami ako Abraham Lincoln: Lovec upírov. 20% ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Nie sú to síce Muži v čiernom ani seriál Dead like me (v oboch sa RIPD výrazne inšpiroval), Ryana Reynoldsa nemusím a Jeffovi by som bez titulkov nerozumela ani slovo - ale venujú sa mojim obľúbeným témam, takže si získali moje sympatie. Malo to fúru chýb, trápne CGI, zbytočne dlhé nudné scény, triviálnu zápletku, cukríkovú romantiku a ešte na kadečo by som prišla... no ale dobre. Proste ich vezmem na milosť - nateraz. A neskôr sa uvidí. Apropos, Mary-Louise Parker ako šéfka bola najlepšia postava :-) ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,URNA? ÚTVAR NEŽIVÝCH AGENTŮ. NAJDEME MRTVÉ LIDI, KTERÝM SE PODAŘILO UNIKNOUT SOUDU A POŠLEME JE ZPÁTKY DOLŮ, TAM, KAM PATŘÍ. SLUŽBA TRVÁ 100 LET…“ /// Předpokládám, že nikdo nevěří, že tady jednou bude oxidovat jako sexy bloncka. Takže - píčovina. Na tom se (předpokládám) shodnem. I proto by mohlo bejt celkem jedno, jak moc jsou (nebo nejsou) logický ,,vysvětlivky“. Rozumný je vočekávat uvolněnou akční jízdu s trochou toho humoru. A to se tak nějak daří. I díky užívajícímu si Bridgesovi. Ryanovi bych ,,bradkáče“ nedal a možná je jeho chyba, že tenhle pohádkovej mix MIB, (lehce) Ghostbusters, (taky) Ghosta … no a já nevím čeho všeho u dětí propadl. Možná by to mohla napravit destrukce Bostonu…. aha, tak ne. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej komiks z roku 2001, kterej napsal Peter M. Lenkov jsem nečetl. 2.) Zajímám se o ,,Vesmírnej program na ochranu svědků“. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Dostal jsem přesně, co jsem chtěl. Hlásit Jeffa Bridgese takříkajíc full monty, to jsem si totiž vždycky přál. Ale o srandu se tu nestará pouze on, ta jaksi plyne mimoděk z toho, že dva posmrtní lovci hlav vypadají v naších očích trochu jinak, než se vidí sami. Na komické situace je už ze své podstaty zaděláno a tak nezbývá, než odpočívat a lehce se bavit splácaninou mezi MIB, Dead like me, Ghostbusters a dokonce i Duchem s Patrikem Swayzem, který je už taky RIPD. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, Rhode Island a v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením snímky boli názvy Rest in Peace Department alebo Ghost Agent: R.I.P.D.. (MikaelSVK)
  • Jedna ze scén se v Bostonu natáčela u centra Hynes Convention, které se nachází necelý kilometr od náměstí Copley, na které nemá Jeff Bridges dobré vzpomínky. Během natáčení filmu Zděšení (1994) zde totiž při výbuchu bomby málem přišel o život. (Dr Lizal)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (viac)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (viac)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (viac)

Reklama

Reklama