Reklama

Reklama

Zločin

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Dráma / Mysteriózny
USA, (2011–2014), 33 h 47 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvorcovia:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrajú:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Liam James, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Evan Bird (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(44)

Sarah čeká poslední den v práci. Stěhuje se i se synem za snoubencem. Je však povolána do parku, kde se našel dívčí svetr a kreditní karta. Vyjde najevo, že oblečení patří pohřešované dívce. Osobní život bude muset jít na chvíli stranou... (TV Prima)

Videá (11)

Trailer 2

Recenzie (412)

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Po první sérii zatim za opatrných 80%. Závěr povedený, ale rozvleklé až běda. 2.série vážně masakr, hlavně druhá půlka za 100% jak vyšitých, byť celkově je třeba před týdnem dokoukaný True Detective ještě pořád hodně jinde. P.S. Linden a hlavně Holder skvělé postavy. Kinnaman je velkej frajer. 3.série spíše zklamání. Laťka nasazená závěrem případu Rosie byla holt až moc vysoko. Tentokrát roztahané ještě víc než jednička, ale hlavní dva tahouni udrží pozornost, finále bylo znovu fajn(zapadlo to do sebe do posledního dílku skládačky) a díky tomu jsem zvědavý na finální rozuzlení ve čtrvté (mini?) sérii. Trojka za 70%. Celkově pak hodně silné čtyři hvězdičky a jeden z nejlepších detektivních seriálů současnosti. Finální 4.serie za 80%. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Bez debaty plný počet. Fascinácia týmto seriálom u mňa presiahla hranicu, ktorá oddeľuje bežné sledovanie na spôsob "chcem vedieť, čo bude ďalej" od pôžitku čisto zo sledovania. Brilantná emocionálna žmýkačka plná silných momentov, skvelý herci a hlavne vynikajúce spracovanie na základe pre fanúšikov zásadnej dánskej predlohy Forbrydelsen. Jeden diel=jeden deň, jeden prípad a množstvo pohľadov na jeho vývoj zo strany vyšetrovateľov a vyšetrovaných, príbuzných a známych obete či len ľudí, ktorých sa postup vyšetrovania týka. Jeden z najlepších súčasných kriminálnych seriálov. 1. a druhá sezóna: 100% Pilot 3. série: Tentoraz sa dostávame k prípadu, ktorý v minulosti už priviedol Lidenovú na pokraj psychického zrútenia. Vrah bol chytený a čaká v cele smrti, lenže zrazu sa nečakane vynorí ďalšia, veľmi podobná vražda prostitútky. Lindenová už je mimo službu, prípadu sa ujíma Holder (Kinnamanovi to v detektívnom kabáte fakt sekne) a začína si dokopy dávať súvislosti. Lenže chlap v cele smrti zasa nie je až taký nevinný... A k tomu je tu nezvestné dievča. Zatiaľ nadpriemerná kriminálka s výborným obsadením. Pilot: 80% Tretia sezóna: 90% ()

Reklama

phoebess 

všetky recenzie používateľa

"Nikdy neříkej nikdy" na mě v tomhle případě platí dvojnásob. Nikdy jsem si nemyslela, že by se mi Michelle Forbes mohla v nějaké své roli zalíbit (a ještě k tomu, že si ji i oblíbím). Ale ona to dokázala, resp. tvůrci ji napsali postavu přímo na tělo. Jediné mínus, které na seriálu vidím, je to, že ta politická část, ač očividně nezbytná, zabírá mnohem více místa, než by se mi líbilo. Ale s druhou sérií se i tohle mínus odstanilo, takže jsem musela přihodit jednu hvězdičku navíc. ()

Pugo 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý ma napriek viacerým klišé pohltil svojou neskutočnou atmosférou upršaného a mrazivého Seattlu. Takto si predstavujem noir prostredie thrilleru. Postupná gradácia každého dielu (i celého serálu) ukončená scénou (tiež so skvelým záverečným lejtmotívom) premosťujúcou na ďalší diel nemôže chýbať. No a samozrejme vynikajúci herci, každý jeden, ale hlavne Joel Kinnaman - ten si ukradol celý seriál pre seba, do 2-3 rokov z neho vyrastie najväčšia škandinávska hviezda (Robocop!). I napriek všetkým superlatívom, hodnotenie som si držal na 4, niektoré dejové linky boli zbytočné a iba naťahovali samotný seriál. Záverečný dvojdiel a hlavne celkové rozuzlenie - emocionálna bomba málo vídana v televíznej tvorbe to vytiahla na 5. Naozaj ide o podarené finále. Teším sa na novú sériu. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Vo všeobecnosti sa odporúča nezačínať čítanie detektívky tým, že si pozrieme ako to dopadne. Ja som sa tohto faux pas dopustil neúmyselne, lebo veľmi som chcel tento seriál vidieť a TV ponúkala iba štvrtú sériu. Tak som začal ňou. Veď ak sa bude dariť, tak sa dostanem aj k sledovaniu troch predchádzajúcich sérií. Veď hodnotenie je možné v ČSFD meniť a komentáre preformulovávať. Prvú sériu charakterizovala komplexnosť. Vyšperkovaný príbeh, neznámi a napriek tomu výborní herci, podmanivá hudba, čo viac si priať. Je pravda, že ma dosť otravovalo množstvo daždivých scén, ako keby sa to odohrávalo v Londýne a nie v Seattli. Na druhej strane som ocenil, že celá séria pôsobí dokonalo neamericky. Nebolo by potrebné zmeniť veľa, aby som uveril, že je to príbeh zo Škandinávie. Ani v ďalších sériách príbeh nestratil na príťažlivosti, napätí a pointovaní. Scenárista sa postaral o to, aby hľadanie a objavovanie nových podozrivých nepôsobilo neprirodzene. Pokračovali upršané a tmavé scény a pomerne často som nechápal zásahy strihača. Napriek tomu výborný zážitok. ()

Galéria (535)

Zaujímavosti (9)

  • Sofie Gråbøl, hlavná predstaviteľka pôvodného dánskeho seriálu, si v americkej verzii zahrala menšiu rolu advokátky menom Christina Niilsen. (Carol Pifková)
  • The Killing je založený na dánském seriálu Forbrydelsen (2007), tímto faktem se sami autoři netají. (iampatrik)
  • Počas výsluchu na policajnej stanici je podozrivý Alexi vypočúvaný najskôr Holderom, potom Lindenovou. Počas rozhovoru s ňou nazve Holdera „Slim Shady" a teda prezývkou, ktorú používa raper Eminem. Tým naráža na detektívov štýl obliekania a vystupovanie, ktoré skutočne evokujú slávneho hudobníka. (SaraSoldier)

Súvisiace novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (viac)

Drsný Preacher do party s Walking Dead

Drsný Preacher do party s Walking Dead

19.11.2013

Nekompromisní hrdina od „komiksového Tarantina“ Gartha Ennise už měl uzřít filmová plátna (zajímali se o něj taková jména jako Darren Aronofsky nebo Mendes) i televizní obrazovky (seriál z produkce… (viac)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (viac)

Colin Farrell v dobách artušovských legend

Colin Farrell v dobách artušovských legend

16.03.2012

Je to docela překvapení. Studio Warner Bros. koncem loňského roku slibovalo nové pojetí artušovských příběhů v romanticko-dobrodružné fantasy Arthur and Lancelot. Titulní postavy si měli zahrát Kit… (viac)

Reklama

Reklama