Reklama

Reklama

Sedem svedkov

(TV film)

Televízny film podľa námetu Petra Karvaša o medziľudských vzťahoch. Film sa zamýšľa nad ľahostajnosťou a odmietaním spoluzodpovednosti v prípadoch, do ktorých nemôže zasiahnuť zákon. Dramatický pôdorys filmu je veľmi jednoduchý. Dvaja kriminalisti sa usilujú počas nočného vyšetrovania zrekonštruovať zločin, ktorý sa udial za bieleho dňa takmer pred očami verejnosti. No autor sleduje nielen kriminálnu líniu príbehu. Svedkovia, ktorých si vyšetrovatelia predvolávajú, predstavujú každý svojím spôsobom iný variant zbabelosti či alibizmu. (RTVS)

(viac)

Recenzie (39)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, že tento tv film netrpí až amatérskou televíznosťou neskorších štúdiových inscenácií. Holt "zlatá šedesátá" sa prejavili aj na tomto poli. Ukážka, podobne ako pri 12 angry men, že bez flashbackov je to napínavejšie a uzavretejšie. Mňa tento Solanov film bavil rovnako, ako Rašomon a v trochu nevyrovnanej Solanovej tvorbe patrí bezpochyby k najlepším. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silná slovenská herecká zostava sa zišla v podarenej kriminálke, ktorá si v pohode vystačila s jednou miestnosťou, dvoma vyšetrovateľmi (Mistrík, Muller) a siedmimi svedkami jednej udalosti, pri ktorej zomrela jedna žena. Solan sa šikovne vyhol "súdruhovaniu" i propagande a sústredil sa na čistú prácu vyšetrovateľov. Miestnosť takmer neopustíme, dvere sa otvoria iba do chodby čakárne. Každý svedok je iná povaha, film stojí len na hereckých výkonoch a dialógoch, preto nemusí sadnúť každému. V závere potešila účasť Viery Strniskovej. Na tv film veľmi slušné. 80%. ()

Reklama

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Výborně zahraný střet dvou vyšetřovatelů a sedmi svědků závažného trestného činu. Inscenace má jen necelou hodinu, přesto je dokonale vyobrazena charakteristika všech devíti zúčastněných. Což o svědky, to jsou jen obyčejní lidé z ulice, ale vyšetřovatelé, představitelé státní moci. Jeden dobrý, druhý zlý a nenávistný. Skvělé psychologické drama. ()

fragre 

všetky recenzie používateľa

Mravní apel vtělený ve film. Zde hraje každý za sebe a není-li mravnost v jedinci, žádný společenský úzus ji nezachrání, neb ten je převálcován zbabělostí, lhostejností a voyeurismem. Formální stránka tohoto filmu není bez chyby, ale ten apel je platný stále. Další slovenský film ze šedesátých, který jsem neznal, ale který mne příjemně překvapil. ()

Karlas 

všetky recenzie používateľa

Pozoruhodná a drsná psychologická sonda do spletité pavučiny výslechu skupiny osobnostně narušených svědků brutální vraždy mladé dívky. Příběh dvou rozdílných postav vyšetřovatelů, jež čelí nejen aroganci, cynizmu a zbabělé lhostejnosti, ale také sobě navzájem. Dokonalá podívaná, z které se místy zvedá žaludek. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama