Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Básnik Clemens Brentano už nechce byť umelcom, chce sa stať lepším človekom a prikloní sa ku katolíckej viere. Na jeseň 1818 v období rastúceho osvieteneckého proti-katolíckeho hnutia - prichádza z Berlína do mestečka Dülmen v Münstersku, aby tu navštívil mladú mníšku, Annu Katharinu Emmerick, ktorá sa preslávila svojimi víziami a - stigmatami. Najprv plný nedôvery a skepsy postupne doslova prepadne jej čaru a všetko, čo sa od nej dozvie, zaznamenáva...pre oboch sa toto stretnutie stane životne dôležitým - ich vzťah nadobudne milostný rozmer. Obaja si napokon sľúbia, že o tom, čo sa medzi nimi stalo, nebudú nikdy hovoriť.
Film je oslavou sily presvedčenia a viery.
"Mystičku z Münsterska" vyhlásil pápež Ján Pavol II. v r.2004 za svätú. Ale nie pre jej stigmy a vízie, ale predovšetkým pre jej sociálnu prácu, lásku k blížnym a oddanosť kresťanstvu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Hedka

všetky recenzie používateľa

Sonda do života bl. Anny Kataríny Emmerichovej, natočená 3 roky po jej blahorečení. Zvláštny film, mám rozporuplné pocity. Nezapôsobil na mňa dobre. Asi si ho pozriem ešte raz a pokúsim sa viac preniknúť do myslenia režiséra. Sme na inej frekvencii...... Zatiaľ bez hodnotenia. ()

Reklama

ELDoctorow 

všetky recenzie používateľa

Tak podľa krátkeho pohľadu doprava sem od zneužívania maloletých miništrantov odbehla kresťanská úderka spolu s jedným bývalým miništrantom a dnes už militantným ateistom. Nuž a ja budem ako vždy za Švajčiarsko, takže - nie veľmi dobre napísaný a nie veľmi dobre natočený televízny snímok, ktorý sa viac než pomerne zaujímavej postave, z rôznych častí tela menštruujúcej, mníšky venuje absolútne nudnej, nesympatickej a nezaujímavej postave jej kronikára. Zaujímavá téma totálne nezaujímavo podaná. ()

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Ten film o "nevěstě Kristově" Anně Kateřině Emmerichové a básníku Clementu Brentanovi, jakkoliv jsem se na něj těšil, se mi nelíbil. Marně jsem čekal, kdy mne vtáhne do děje. Domnívám se, že je natočen jen "na povrchu" bez mystéria, bez duchovní hloubky a bez lásky ke katolické církvi. Ani herci se mi nelíbili. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama