Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novopočený advokát Léo je předurčen k hvězdné právnické kariéře. Může se pochlubit klientelou pocházející z nejprestižnějších obchodních kruhů. První zdání však může snadno klamat, Léo brzy zjišťuje, že za pozlátkem bohatých firem se skrývají chapadla mafiánské chobotnice. Jeden z jeho klientů jej zatáhne do špinavé hry plné nebezpečí a násilí. Léo bude postaven před životní zkoušku - musí najít způsob, jak si zachránit život a nezradit svého klienta. Je to však vůbec možné? (claudel)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (18)

hajner 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušný návod ako si pokašľať kariéru a život jediným nesprávnym rozhodnutím. Typický príklad rastu sebavedomia a vlastného ega na úkor šťastia druhých. Film sa snaží zobraziť sobecký prístup k práci(preniknutie do tajov zločineckých kruhov), ktorý privedie hlavného hrdinu na pokraj zrútenia, ako to dopadne si pozrite samy. ()

ISAJ 

všetky recenzie používateľa

L´Avocat je film na jedno pozretie maximálne. Strhujuci či napínavý film ani náhodou, zato predvídatelný a bez akéhokolvek zvratu. Príbehov o informátoroch tu bolo už nespočítatelne, lenže vačšinou boli aj omnoho zaujímavejšie. Každopádne advokát ubehne dosť rýchlo vdaka krátkej stopáži, takže aspon nedostane príležitosť výrazne nenudť. Magimel si svoju postavu utiahne vrámci možností, ale voláke silnejšie scény sa určite nevyskytnu. Kto hladá dobrý film z prostredia práva, nech si nadšej pustí McConaugheyho Obhajcu. 2.2/10 ()

Reklama

moorks 

všetky recenzie používateľa

Poměrně syrová ukázka o práci v advokacii. Snímek sice nemá bůhvijaké tempo a soustředí se v podstatě jen na dvě věci a to vztah hlavního hrdiny k svému klientovi a své partnerce. Režisérovi zřejmě nešlo o to, aby natočil nějaké svížné dílo, které by trhalo rekordy ve sledovanosti a stalo se filmovým hitem. Chtěl jen ukázat na svízele tohoto povolání a nešvarů dnešní společnosti - korupce, násilí. Snímek stojí a padá na hereckém výkonu Magimela. Hlavní záporňák zase nedostal takový prostor. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý snímok. Človek by ani nepovedal, čo taká práca advokáta obnáša. Magimel sa do tejto úlohy výborne hodil. Jeho psotava zažila to, čo niektorý prežívajú niekoľko rokov a iný to ani nikdy nezažijú. Raketový štart kariéry, žena, dom auto a jeden klient, ktorý vážne vedel, ako človeka zaujať ( stačí počúvať cifry, akými ho platil ) Čo z toho by sa dalo aplikovať aj v praxi, to je diskutabilné.ˇPo stránke obsadenia, nie je absolútne čo vytknúť. Film ma dobrú réžiu, strih. Forma nie je násilná, skôr sa zameriava na Leove pohnútky a dôvody, prečo robil to čo robil. Samozrejme, dalo sa z toho vyťažiť aj viac, či už lepšie spracovanými akčnými scénami, ale to by potom tento film zdehonestovalo a odklonilo ho z línie. Drží si trend síce B-čkového, ale po snenáristickej stránke kvalitne spracovaného francúzskeho thrileru. 3 z 5 ()

borsalino 

všetky recenzie používateľa

Musím říci, že jsem váhal mezi dvěmi a třemi hvězdičkami, nakonec za snahu, se zavřenýma očima a slabostí pro Frantíky... Námět sám je již mnohokrát zpracovaný, tady se navíc konec dozvíte už na začátku a od půlky filmu už je celkem dost zřejmé, že jste se v odhadu neminuli ani o centimetr. Když už se film nadechuje a objevuje se stopa nějaké atmosféry, zase to utichne. Takže co jsem to viděl? Průměrný film z právnického prostředí z kategorie neublíží / nenadchne, takový, který jsem viděl už stokrát a za týden si na něj ani nevzpomenu. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek byl natočen s podporou regionu Languedoc-Roussillon. (claudel)

Reklama

Reklama