Reklama

Reklama

Hry o život

  • Česko Hunger Games (viac)
Trailer 5
USA, 2012, 137 min

Réžia:

Gary Ross

Predloha:

Suzanne Collins (kniha)

Kamera:

Tom Stern

Hrajú:

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Willow Shields, Leven Rambin, Wes Bentley, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Dayo Okeniyi (viac)
(ďalšie profesie)

V temnej, pochmúrnej, no nie príliš vzdialenej budúcnosti, na troskách Severnej Ameriky vznikol totalitný štát Panem rozdelený na 12 krajov, so sídlom moci v hlavnom meste Capitol. Každý rok sa v Paneme konajú Hry o život, ktorých sa zúčastňujú mladí ľudia vylosovaní v lotérii - jeden chlapec a jedno dievča z každého kraja. Táto televízna reality show, vysielaná v celej krajine, predstavuje nielen zvrátenú zábavu pre jej obyvateľov, no slúži hlavne ako demonštrácia sily totalitnej moci a krutej nadvlády Capitolu nad občanmi. Zároveň je pomstou súčasného panovníka, prezidenta Snowa (Donald Sutherland), za vzbury a povstania ľudu v minulosti. Dvadsiati štyria účastníci súťaže sa musia navzájom fyzicky likvidovať vo virtuálne upravenej obrovskej aréne v snahe zachrániť si vlastný život a všetci občania krajiny sú povinní sledovať ich smrteľné súboje v priamom televíznom prenose. Šestnásťročná Katniss Everdeenová (Jennifer Lawrenceová) chce zachrániť svoju malú sestru, ktorú vyžrebovali do súťaže z najchudobnejšieho 12. kraja a dobrovoľne za ňu ponúkne výmenu - seba. Intenzívne trénuje pod vedením Haymitcha Abernathyho, bývalého šampióna Hunger Games, aby zostrila svoje zabijacké inštinkty. Ak chce prežiť túto hru a vyjsť z nej ako víťaz, musí mladá bojovníčka zapojiť všetky svoje schopnosti. Môže však uspieť v súboji so silnejšími protivníkmi, ktorí na tieto vražedné hry trénovali celý život? Bude schopná v rámci hry zlikvidovať aj slušného chlapca z jej vlastného kraja, druhého súťažiaceho Peetu Millarka (Josh Hutcherson), ktorý jej v minulosti pomohol a ktorého tajne miluje? (TV JOJ)

(viac)

Súvisiace novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (viac)

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

08.08.2021

Studio Lionsgate čerstvě oznámilo, že očekávaný prequel k jejich hitové sérii Hunger Games se začne točit už v příštím roce. Do kin by pak měl dorazit buď v roce 2023, nebo zkraje roku 2024. Film… (viac)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (viac)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (viac)

Reklama

Reklama