Reklama

Reklama

Okin film

(festivalový názov)
  • Južná Kórea Ok-Heeui younghwa (viac)

Obsahy(1)

Filmy nejuznávanějšího jihokorejského nezávislého autora Honga Sang-sooa charakterizuje striktně organizovaná vyprávěcí struktura a bezprostředně realistický styl, jimiž zpracovává vždy stejné téma – vztahy mužů a žen. Ve svém jedenáctém titulu divákům předkládá čtyři krátké snímky, v nichž se objevují tři stejné postavy v odlišných rolích. Principielně nesouvislé kapitoly dohromady skládají různé pohledy na jeden příběh o lásce dvou mužů k jedné ženě. (Febiofest)

(viac)

Recenzie (3)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá mierne umelecky ladená romantická dráma. Má pomerne dobrý príbeh rozdelený na štyri kratšie poviedky o rozličných vzťahoch medzi niekoľkými postavami, študentke z filmovej školy, staršom učiteľovi a začínajúcom filmárovi. Spracovanie je celkom slušné, ešte spočiatku som mal trochu problém sa naladiť na tú správnu vlnu a navyše by som rozhodne viac ocenil, keby to bol jednotný plnohodnotný príbeh počas dlhšieho časového obdobia, takto si ma to nezískalo až tak moc, ako by som chcel, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať. Už pred koncom prvej poviedky ma to začalo celkom baviť a tie následné mi prišli ešte lepšie, nájde sa tu niekoľko zaujímavých dialógových sekvencií, hlavne rozhovor medzi tromi zásadnými postavami v triede, skutočne v tom cítiť tú múdrosť a skúsenosti, obzvlášť v záverečnej časti behom prechádzky lesom a celkovo to má takú príjemnú atmosféru, bavilo ma to. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatická ženská postava a dvaja dobrí herci obzvlášť Lee Sun-Kyun, ktorého som si hlavne v poslednej dobe celkom obľúbil, takže toto mi sadlo. S réžiou a technickou stránkou som celkom spokojný, je to viditeľne úplne nezávislá produkcia s minimálnym rozpočtom, takže tu ide hlavne o prístup k postavám a vzťahy medzi nimi, s čím nemám problém, len ako som spomínal, ocenil by som trochu iný prístup k tejto tématike. Oki's Movie je taký malý príjemný film, ktorý si už znovu asi nepozriem. ale aj tak ma to bavilo, stojí za pozretie. 67% ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

4 krátke príbehy v pomerne krátkom filme Sang-soo Honga. Tradičné témy milostného trojuholníka, umeleckej bezradnosti a emocionálnej nevyspelosti figurujú aj v tomto filme. Nevybočuje zo zaužívaných pravidiel a vďaka tomu si udržujú určitý štandard. Na Hongové filmy sa chystám s pocitom, že viem presne čo dostanem.  A Day for Incantation je fragment o podobnosti medzi starým a mladým. O túžbach, ohováraní a chybách. King of Kisses je pomerne pozitívny príbeh o vzťahu dvoch mladých ľudí. Milostný trojuholník tvoriaci sa okolo postavy Oki v tomto fragmente sa už potom nesie zvyškom filmu. After the Snowstorm je malou reminiscenciou na učiteľstvo a na pohľad na vzťahy od najstaršej z postáv. A posledný fragment Oki´s movie je už len porovnaním vyššie načrtnutých motívov a tém. Znesiteľné vo svojej dĺžke, ale v rámci režisérovej tvorby neprinášajúce nič nové. Menej zábavné ako jeho predchádzajúce filmy. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama