Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V súťaži žien v stolnom tenise čelia proti sebe hráčky z Južnej a Severnej Kórey. Stáva sa to po prvýkrát od rozdelenia Kórejského poloostrova. O šesť mesiacov neskôr sa v Busane pripravuje Jung-hwa na 41. Majstrovstvá sveta v stolnom tenise, ktoré sa budú konať v Chiba v Japonsku. Okrem toho je pod veľkým tlakom kvôli zdraviu svojho otca. Pred odchodom jej oznámia, že Severná a Južná Kórea budú súťažiť spolu ako jeden tím. Po rôznych hádkach, sporoch, rivalite a podozrievania sa napokon hráčky spoja. Tieto dve mladé ženy nakoniec ukážu svojim ľuďom i svetu, že tímová práca môže zahnať tmavé tiene bolestných dejín. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (30)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Milujem snímky so športovou tematikou. Šport v živote ako takom, ponúka jedny z najkrajších emócii, a i keď si nemyslím, že z pohľadu budovania vzájomných vzťahov v samotnom počiatku, zobrazuje skutočnú realitu vtedajšieho “nápadu za všetky drobné”, že sa v úplnom závere tvorcovia nevyhli extrémnemu zidealizovaniu, ide o nádherný príbeh, o zrode priateľstva, porozumenia, ale i lásky. Maximálne dojatý, absolútne zaslúžené “päťhviezdie”. ()

molotov 

všetky recenzie používateľa

Film je inspirovany skutecnymi udalostmi, ktere ovsem vylepsuje tezko uveritelnymi scenami, ktere z potencionalniho dramatu delaji nacionalistikou limonadu o vseobjimajici lasce na Korejskem poloostrove. Jsem si jisty, ze pravdivejsi zobrazeni tehdejsich udalosti by na slusny film stacilo. Jinak si film v prubehu odskrtava jedno sportovni klise za druhym, ale aspon to dela s jakou takous noblesou, takze sice vas nic neprekvapi, ale porad je to slusne vyplnena sablona. Kdyz to srovnam s Take off, ktere jsem videl pred par dny, tak As one je o neco mene sovinisticke, ale taky mene vtipne. A zle Amiky a Japonce tu nahradily Cinanky. ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Takato nacionalisticky ladena obroda sa netocila ani za studenej vojny, United Korea v ceste za vitazstvom musi prekonavat vsemozne klise prekazky...uber zlu Velku Cinu, nepriazen rozhodcov, chorobu, nepriazen severneho bratra, ktory je samozrejme vacsinou aj tym slabym clankom v rozhodujucich momentoch zapasov. Nalajnovane podla najprevarenejsich mustier, vyuzite vsetky sportove klise, ale.... aj tak to ma svoje caro a hlavne, ak by to malo co i len nepatrne prispiet k buducemu zjednoteniu dvoch krajin (ale jedneho naroda), tak nech filmov podobneho razenia vznika kludne aj nadalej viac. A Bae du-na sice v mramorovom vyraze poslusnej DPRK sudruzky zo zaciatku vo vyraze tvare je takmer identicka s jej ulohou Sonmi-451 v Cloud Atlas, ale sympatie si aj tak dostala ziskat. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Ano, je pravda, že kdyby všechno bylo tak, jako v tomhle filmu, Korea by na tom teď byla asi trošku jinak. Ale takhle je to pro diváka záživnější a hlavně dojemnější. Moje drahá Ha Ji-Won nezklamala, Bae Du-Na u mě poprvé zabodovala. Ani k ostatním hercům nemám výtky. Jsem překvapená, co se dá vytěžit z docela obyčejného příběhu. Důležité momenty bych si užila ještě lépe, kdyby k nim hrála chytlavější hudba. 4* ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„VLÁDY SEVERNÍ A JIŽNÍ KOREJE SE ROZHODLY VYTVOŘIT SPOLEČNÝ TÝM PRO NADCHÁZEJÍCÍ SVĚTOVÝ ŠAMPIONÁT…“ /// Politický jiskření mezi mírovejma průkopníkama. Píše se rok 1991, ve kterém dochází k překvapivému sloučení nesloučitelnýho a my se můžem bavit rozdílnou morálkou, režimem a disciplínou členů společnýho týmu. Zaplesá nejen srdce sportovního fanouška, ale svý si vodnese i fanatickej obdivovatel Artěku. Film je plnej rivality (nejen k soupeřům), která se však postupně mění v přátelství, takže se připravte na patetickej doják, plnej sportovní radosti a spocenejch holek. A jestli čekáte patos, tak to očekávání vynásobte 10x. Vlastně – díky závěru, asi tak 100x! Stejně ale myslím, že si ten turnaj užijete, páč nejde ani tak vo sportovní drama, jako vo to lidský. Sjednocovací agitka, která míchá podprahovou politiku se sportem a lidskejma citama. To já můžu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) HONG Cha Ok, HYUN Jung Hwa ,LI Bun Hui, YU Sun Bok…. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Jsem vobdivovatelem 38. rovnoběžky. (ne vole, nemá kozy!...) 4.) Thx za titule ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (8)

  • Na stejném světovém šampionátu z roku 1991 získalo bronz v soutěži mužských týmů Československo. (Jirka_Šč)
  • Filmový turnaj ve stolním tenise se ve skutečnosti odehrával na uzavřeném univerzitním stadionu univerzitního zařízení v jihokorejském městě Andong City, Andong National University. V době natáčení, které připadlo na nejteplejší letní měsíce, se vnitřní teplota pohybovala až k hranici 120 °F. (Conspi)
  • Při závěrečném ceremoniálu stoupá na stožár na třetím místě britská vlajka, podle oficiálních informací k mistrovství světa 1991 však obsadily třetí místo reprezentantky Francie. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama