Reklama

Reklama

Godzilla

  • USA Godzilla (viac)
Trailer 2

Ľudstvo o tom v tom čase ešte nevedelo, no začiatok jeho konca sa začal písať už v roku 1999, keď nálezom prehistorického monštra v jednej z filipínskych baní. Krátko nato došlo k tragickej nehode v japonskej atómovej elektrárni, oficiálne v dôsledku prírodnej katastrofy, v skutočnosti však táto udalosť priamo súvisela s už spomínaným nálezom a bola, žiaľ, predzvesťou ďalších ničivých udalostí, ktoré nasledovali - a stupňovali sa - v ďalších rokoch, vo všetkých kútoch sveta! Inžinier Joe Brady (Bryan Cranston), ktorý vtedy v elektrárni pracoval, prišiel pri tragédii o prácu i milovanú manželku Sandru (Juliette Binoche), no stratil oveľa, oveľa viac... O pätnásť rokov neskôr je z Joeovho jediného syna Forda (Aaron Taylor-Johnson) už dospelý muž, ktorý už má vlastnú rodinu. Jeho šťastný a relatívne pokojný život sa však obráti hore nohami, keď musí vycestovať do Japonska a dostať z väzenia otca, ktorý sa už po x-tý raz pokúsil vlámať sa do ich starého domu v zakázanej zóne neďaleko rozvalín zničenej elektrárne. Joe je totiž skalopevne presvedčený, že sa tam deje niečo nekalé a ktosi mocný sa to snaží za každú cenu utajiť! Keď sa mu podarí Forda presvedčiť, aby sa do objektu vlámal s ním, čaká ich obrovské prekvapenie – zistia totiž, že na údajne smrtiacou dávkou žiarenia zamorenom území nielenže nie je žiadna rádioaktivita, ale zato je tam plno vedcov i ono prehistorické monštrum spred rokov! A pravda je ešte desivejšia – proti krvilačnému predátorovi, ktorý sa vzápätí preberie a začne nezastaviteľne pustošiť svet, totiž zatiaľ nezabrala žiadna známa zbraň! Posledná šanca na záchranu ľudstva sa tak zrazu ocitne v rukách hŕstky odvážlivcov a ich najväčšieho nepriateľa, ďalšieho prehistorického monštra menom... Godzilla! (TV Markíza)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Súvisiace novinky

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (viac)

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (viac)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (viac)

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

26.05.2020

Nadcházející snímek Godzilla vs. Kong režiséra Adama Wingarda, jenž má zakončit čtyřdílnou filmovou sérii odstartovanou filmem Godzilla z roku 2014, měl původně dorazit už tento měsíc. Později byl… (viac)

Reklama

Reklama