Reklama

Reklama

Televízny klub nepočujúcich

(relácia)
všetky plagáty
Publicistický
Slovensko, 2010, 25 min

Obsahy(1)

Starostlivosť o hluchoslepých.  Častokrát nadávame či vzdycháme nad svojim ťažkým životným bremenom. Zabúdame pritom, že zdravotné postihnutia môžu byť aj oveľa ťažšie. Ako napríklad sluchoslepé deti a mládež či dospelí. Vieme si vôbec predstaviť, čo je to za život. V dnešnom, prvom tohoročnom TKN, sme sa vybrali do jedného zariadenia v Červenici pri Prešove, kde sa deťom a mládeži s takýmto postihom venujú. Dozvieme sa, ako sa učia, ako sa dokážu pohybovať, akú špecifickú výchovu a vzdelávanie si vyžadujú. V druhej časti predstavíme hluchoslepécho kňaza Cyrila Axelroda, konvertovaného Žida z juhoafrickej republiky, ktorý sa so svojim hendikepom dokázal vyrovnať. A vzhľadom na svoj ťažký údel nazdáva sa, je mimoriadne obdivuhodný a vyvíja aktivity v každom smere, pokiaľ mu to jeho postih dovoľuje. Tento obdivuhodný človek už navštívil aj Slovensko. Pre mnohých z nás, aj zdravých, môže byť skutočným a inšpirujúcim príkladom. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Je povinnosťou verejno-právnych televízií, a to nie len morálnou, vysielať špecializované relácie pre všetky skupiny obyvateľstva. Všetci občania sú platiteľmi koncesionárskych poplatkov a preto by nemal byť nikto diskriminovaný. Každý by tam mal nájsť niečo pre seba. "Televízny klub nepočujúcich" je malou televíznou oázou pre ľudí, ktorí majú postihnutý sluch. STV si svoju úlohu v tomto konkrétnom prípade plní veľmi dobre. ** ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Slovenska obdoba ceskeho Televizniho klubu neslysicich. Nejnovejsi dil jsem shledl v archivu Slovenske televize. V dile me zaujalo, ze dle vyzkumu jen kazdy paty clovek dela praci, ktera ho bavi. A metoda jak poznat talent ditete: 1)cinnost mu jde velmi dobre a lehko se ji nauci 2) delaji to nekolik hodin a neunavi se 3) tato cinnost je dela stastnym, vidime ze jsou spokojeni, zari. ()

Reklama

Reklama