Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) bol pôvodne losangeleským policajtom, ale po jednej spackanej akcii skončil ako šerif ospalého mestečka Sommerton Junction na mexických hraniciach. Šéfovať bande neschopných policajtov v pokojnom zapadákove kde je najvážnejším zločinom špáranie sa v nose, nie je žiadne umenie... Dni plné nudy ukončí až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Pri prevoze z Las Vegas do mexickej väznice totiž utiekol nebezpečný boss mexickej mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega)! Počas transportu ho vyslobodili členovia jeho drogového kartelu a on sa snaží dostať sa čo najrýchlejšie do svojej domoviny - s pomocou kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojemníkom trieli v nadupanej Corvete k hraniciam! Poslednou prekážkou na ceste k slobode je práve šerifovo mestečko. Lenže tunajší strážcovia zákona a poriadku ani len neuvažujú o tom, že by sa mali postaviť do cesty mužovi, na ktorého je celá FBI krátka... Ich šéf ale nechce znovu pošpiniť svoju povesť, a tak nakoniec prevetrajú svoje zbrojnice a vytiahnu z nich pušky, guľomety a meče a vydajú s v ústrety neľútostnej prestrelke, aby zastavili zdanlivo nepremožiteľného gangstra a jeho chlapov. Je dosť možné, že vďaka šerifovi Owensovi bude mestečko Sommerton Junction... Cortézova KONEČNÁ! (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (42)

  • Vo filme používaná zbraň Smith & Wesson 500 bola v tom čase najväčšia a najsilnejšia zbraň na trhu. Pri slepých nábojoch nie je spätný náraz tak silný, preto ho herci museli hrať. (gogo76)
  • Guľomet Vickers bol vo filme označovaný ako guľomet z roku 1939. V skutočnosti sa jednalo o Vickers z roku 1916. Bol funkčný a využitý v obidvoch svetových vojnách. Je to jeden z prvých guľometov využitých vo vojne. Jedná sa o historickú zbraň z 1. svetovej vojny. Nábojové pásy doň merajú až 8 metrov! (gogo76)
  • Autá pre natáčanie naháňačky v kukuričnom poli boli špeciálne upravené. Herci sa iba tvárili, že šoférujú. V skutočnosti autá riadili kaskadéri, ktorí sedeli nad ich hlavami. Na strechách áut boli pripevnené špeciálne ovládacie klietky, hlavne z dôvodu, aby cez kukuricu videli, kam idú. (gogo76)
  • Filmári kúpili 24 árov kukuričného poľa na nakrúcanie naháňačky. Natáčať sa muselo veľmi hospodárne, pretože každý prejazd autom znamená zničený pás poľa. Preto používali i malý vrtuľník s kamerou, pre lepší prehľad zhora. Počasie im tiež veľmi neprialo. Natáčalo sa v januári, tesne pred natáčaním snežilo, urobilo sa blato a kolesá na autách sa pretáčali. (gogo76)
  • Podľa scenára malo byť kukuričné pole hneď za mestom. Filmári mali na konci ulice zelenú zástenu a dodali ho tam následne. (gogo76)
  • Na kamennej platni, ktorú možno vidieť hneď po úvodnom titulku, je napísané: "Bezbožný uteká, hoc ho nik neplaší, spravodlivý sa však cíti (taký) bezpečný ako levíča." Tento výrok pochádza z "Biblie" (kniha prísloví, 28. kapitola, 1. verš). (m.a.t.o.)
  • Malú úlohu zdravotníčky si vo filme zahrala aj Melissa Molinaro, no jej scéna bola z finálnej verzie vystrihnutá. (m.a.t.o.)
  • Súkromné lietadlo, ktoré vo filme na presun do Sommertonu využije FBI, je Bombardier Challenger 850. Jeho maximálna rýchlosť je 0,8 Mach (cca 780 km/h). (m.a.t.o.)
  • Väzeň Frank Martinez (Rodrigo Santoro) má na pravom predlaktí vytetovanú frázu "Semper Fi" (alebo tiež Semper Fidelis), čo znamená "navždy verní" a čo je motto americkej námornej pechoty. (N0X.)
  • Arnold Schwarzenegger sa pôvodne chcel vrátiť k hereckej profesii voľnejším tempom, ibaže scenár Konečnej a ponuku hlavnej role vraj odmietnuť nedokázal. „Pripomínalo mi to Pravdivé lži (1994). Je to jeden z tých vzácnych filmov, ktoré sú úžasne napínavé, a vy sa pri nich napriek tomu neustále smejete,“ prezradil herec. (Zdroj: Bonton)
  • Natáčalo sa od 17. októbra 2011 do 2. februára 2012 v mestečku Belen Novom Mexiku a Nevade. (m.a.t.o.)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 45 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 12,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 48,3 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. ledna 2013 v Dallasu (Texas, USA). (Varan)

Súvisiace novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (viac)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (viac)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (viac)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (viac)

Reklama

Reklama